Header Vaste leveringskosten

Bekijk ons modelcontract

Wij zijn energiemakers

Wat is het modelcontract?

Het modelcontract biedt jou als kleinverbruiker de mogelijkheid om het aanbod van verschillende energieleveranciers gemakkelijk te vergelijken. Alle energieleveranciers zijn door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verplicht om een modelcontract te publiceren. Waar de standaard berekening bij iedere energieleverancier verschillend is, zijn de voorwaarden in het
modelcontract altijd hetzelfde. Zo kun je energieleveranciers gemakkelijk vergelijken. Het modelcontract heeft een variabel tarief en een onbepaalde looptijd. Deze tarieven kunnen wijzigen op ieder moment in het jaar. Wat je betaalt voor een kilowattuur aan stroom, kan dus wijzigen gedurende de looptijd van je contract. Alle tarieven kun je vinden op onze website.
CTA Vrouw met Ipad

Bekijk de voorwaarden in het modelcontract

Download

Bekijk onze algemene voorwaarden en productvoorwaarden voor het modelcontract. Hier lees je alles wat je over Pure Energie en het modelcontract moet weten.

Bekijk voorwaarden
CTA Vrouw met laptop aanrecht

Variabele tarieven voor kleinverbruikers

Tariefblad

In het modelcontract zie je onze leveringstarieven voor groene stroom en gas. Zo vergelijk je gemakkelijk de echte energiekosten. Klik op de groene knop om onze huidige tarieven te bekijken.

Bekijk tarieven
afbeelding medewerker sayenne

Telefonisch een modelcontract aanvragen

Wil je telefonisch een modelcontract aanvragen? Dat kan. Neem op werkdagen contact op met Team Klantgeluk. We helpen je graag.

Sayenne

Teamleider Klantgeluk

Veelgestelde vragen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Blijven mijn tarieven de hele contractperiode hetzelfde?

Dat hangt af van het type contract dat je hebt. Bij een vast energiecontract blijven de energietarieven gedurende de gehele contractperiode ongewijzigd. Heb je een variabel energiecontract? Dan wijzigen je variabele tarieven minimaal 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Naast deze 2 gebruikelijke jaarlijkse momenten kunnen de variabele tarieven ook op andere momenten in het jaar wijzigen. Hierover informeren we je minimaal 1 maand van te voren.


Bekijk onze tarieven
Wanneer geldt het normaaltarief en wanneer geldt het daltarief?

Het normaal- en daltarief is in heel Nederland tijdens dezelfde uren van toepassing. Het daltarief geldt op werkdagen van 23:00 uur tot 07:00 uur, in het weekend en op nationale feestdagen. De provincie Limburg en Noord-Brabant en delen van Zuid-Holland zijn een uitzondering. Hier geldt het daltarief van 21:00 uur tot 07:00. Het normaaltarief geldt op werkdagen van 07:00 tot 23:00.


Meer informatie over piek- en daluren
Welke tarieven betaal ik in mijn huidige contract?

Je kan jouw huidige tarieven bekijken in Mijn Pure Energie. Onder het kopje "Contracten" zie je alle contracten die je tot nu toe bij ons hebt gehad. Daarbij staat vermeld welke tarieven je gedurende jouw contract hebt betaald per kWh (stroom) en m³ (gas).


Bekijk mijn energietarieven
Wat is jullie terugleververgoeding?

Onze klanten ontvangen een terugleververgoeding voor de teveel opgewekte groene stroom. Ben je al klant? Log dan in op Mijn Pure Energie of onze app om jouw actuele teruglevertarieven te bekijken. Op onze tarievenpagina vind je de actuele leveringstarieven en teruglevertarieven voor nieuwe klanten.


Bekijk tarieven
Wat zijn netbeheerkosten?

Netbeheerkosten zijn de kosten die de netbeheerder in rekening brengt voor het transport van energie naar jouw adres. De hoogte van deze kosten variëren per netbeheerder en per type aansluiting. Je betaalt bij iedere energieleverancier dezelfde netbeheerkosten.


Wat zijn de netbeheerkosten?
Wat zijn de vaste leveringskosten?

De vaste leveringskosten is een vast bedrag dat je aan ons betaalt. De hoogte van dit bedrag is onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Je betaalt de vaste leveringskosten voor administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van facturen en het doorvoeren van wijzigingen in je contract.


Meer informatie
Hoe wordt jullie terugleververgoeding bepaald?

Voor de teveel opgewekte zonne-energie ontvang je als consument een terugleververgoeding. De terugleververgoeding verschilt per energieleverancier. Bij het vaststellen van de terugleveringstarieven kijken we nauwlettend naar de markt en de concurrentie. De sterke fluctuaties op de energiemarkt hebben als gevolg dat op specifieke momenten de leveringsprijs veel lager ligt dan het gemiddelde van die dag, bijvoorbeeld bij veel zon. Op deze piekmomenten is er veel aanbod van energie en juist weinig vraag, deze situatie ontstaat omdat veel consumenten overdag stroom opwekken en 's avonds juist verbruiken. Het gevolg hiervan is dat de prijs overdag veel lager ligt dan in de avond, en dat wij als Pure Energie de stroom overdag verkopen tegen een lager tarief. 


Salderen jullie de teruggeleverde stroom per telwerk?

Net als de meeste energieleveranciers salderen we bij Pure Energie de teruglevering per telwerk. Dat betekent dat de stroom die tijdens de normale uren is opgewekt en verbruikt met elkaar wordt verrekend en de stroom die tijdens de daluren is opgewekt en verbruikt met elkaar wordt verrekenend. De stroom die je dus overdag verbruikt, wordt dus verrekend met de stroom die je overdag opwekt. En andersom. Meer informatie hierover en een rekenvoorbeeld vind je in onze voorwaarden netto teruglevering.

 

Je kunt er ook voor kiezen om jouw teruggeleverde stroom tegen het enkeltarief te verrekenen, dus op één telwerk. In dat geval wordt alle opgewekte en teruggeleverde stroom verrekend op basis van één tarief: het enkeltarief.

 

Wil jij jouw teruggeleverde stroom tegen het enkeltarief salderen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij passen het graag voor je aan.


Bekijk voorwaarden
Hoe kan ik mijn dubbeltarief veranderen in één enkeltarief en andersom?

Het soort tarief kun je aanpassen door een e-mail te sturen naar Klantgeluk (info@pure-energie.nl). Het enkeltarief veranderen in een dubbeltarief is alleen mogelijk als je een slimme meter hebt of een conventionele meter met 2 telwerken (voor normaal en dal). Wil je jouw tarief aanpassen of heb je hier vragen over? Neem dan contact op met team Klantgeluk.


Neem contact op