Header v5

Bekijk ons modelcontract

Wij zijn energiemakers

vervolg berekening

Wat is het modelcontract?

Het modelcontract biedt jou als consument de mogelijkheid om het aanbod van verschillende energieleveranciers gemakkelijk te vergelijken. Alle energieleveranciers zijn door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) verplicht om een modelcontract te publiceren. Waar de standaard berekening bij iedere

energieleverancier verschillend is, zijn de voorwaarden in het modelcontract altijd hetzelfde. Zo kun je energieleveranciers gemakkelijk vergelijken. Het modelcontract heeft een variabel tarief en een onbepaalde looptijd. Deze tarieven kunnen slechts op twee momenten in het jaar wijzigen; op 1 januari en 1 juli.

Bellenblazen bij de Open Dag van Windpark Kloosterlanden

Bekijk de voorwaarden in het modelcontract

Download

Bekijk onze modelcontractvoorwaarden. In dit document lees je alles wat je over Pure Energie en het modelcontract moet weten.

Download nu
FAM

Variabele tarieven in het modelcontract

Tariefblad

In het modelcontract zie je onze kale leveringstarieven voor groene stroom en gas. Zo vergelijk je gemakkelijk de echte energiekosten.

Bekijk tarieven

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalt Pure Energie de ingangsdatum van mijn contract?
De ingangsdatum van je contract verschilt per situatie. Bij het aanvragen van een contract geef je aan of het om een nieuw contract gaat of om een overstap. Bij een nieuw contract mag je zelf de ingangsdatum bepalen, waarbij we wel rekening moeten houden met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Bij een overstap van energieleverancier geef je aan Pure Energie de einddatum is van je huidige contract aan. Standaard houden wij rekening met een opzegtermijn en de wettelijke bedenktijd. Op basis van de datum die jij doorgeeft, bepalen we de eerst mogelijke ingangsdatum van je contract. Na je aanmelding ontvang je van ons een welkomstbrief met daarin de definitieve ingangsdatum.
Wanneer loopt mijn huidige contract af?
In je welkomstbrief die je van ons hebt ontvangen kun je vinden per wanneer je contract ingaat, maar ook per wanneer je contract afloopt. Je contract is ook terug te vinden in het klantenportaal van Pure Energie.
Mijn Pure Energie
Wat is de opzegtermijn en waarom moet ik een boete betalen?
Wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier moet je rekening houden met een opzegtermijn van 30 dagen. Wij brengen een opzegvergoeding in rekening wanneer je een lopend contract vroegtijdig beëindigd. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van je resterende looptijd van je contract. Als je het contract vroegtijdig beëindigd pleeg je contractbreuk en daardoor lopen we mogelijk inkoopverlies. Meer informatie over de opzegboete kun je vinden in onze algemene voorwaarden.

Bekijk onze algemene voorwaarden
Wat is een variabel contract?
Een variabel contract is een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je maandelijks opzeggen. De tarieven in dit contract kunnen ieder halfjaar verschillen. Als de prijs van energie goedkoper wordt, zijn jouw tarieven ook goedkoper. Zo betaal je nooit te veel. Alle tarieven kun je vinden op onze website.
Bekijk onze tarieven
Waarom gaat mijn contract over 2 weken pas in?
Na aanmelden heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. In deze periode kun jij je contract nog kosteloos en zonder opgave van redenen annuleren. Wanneer deze periode is verstreken, wordt het eventuele contract met de huidige leverancier door ons opgezegd. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Loopt je oude contract eerder af? Geen probleem. Het contract bij je oude leverancier wordt dan tijdelijk verlengd met een variabel contract tot je nieuwe contract bij Pure Energie in gaat. Je komt dus nooit zonder stroom te zitten.