Bekijk ons modelcontract

Wij zijn energiemakers

vervolg berekening

Wat is het modelcontract?

Het modelcontract biedt jou als consument de mogelijkheid om het aanbod van verschillende energieleveranciers gemakkelijk te vergelijken. Alle energieleveranciers zijn door de Nederlandse Mededingingsautoriteit verplicht om een modelcontract te publiceren. Waar de standaard berekening bij iedere

energieleverancier verschillend is, zijn de voorwaarden in het modelcontract altijd hetzelfde. Zo kun je energieleveranciers gemakkelijk vergelijken. Het modelcontract heeft een variabel tarief en een onbepaalde looptijd. Deze tarieven kunnen slechts op twee momenten in het jaar wijzigen; op 1 januari en 1 juli.

Bellenblazen bij de Open Dag van Windpark Kloosterlanden

Bekijk de voorwaarden in het modelcontract

Download

Bekijk onze modelcontractvoorwaarden. In dit document lees je alles wat je over Pure Energie en het modelcontract moet weten.

Download nu
FAM

Variabele tarieven in het modelcontract

Tariefblad

In het modelcontract zie je onze kale leveringstarieven voor groene stroom en gas. Zo vergelijk je gemakkelijk de echte energiekosten.

Bekijk tarieven

Veelgestelde vragen over het modelcontract

Wat is mijn realtime verbruik?
Het realtime verbruik is de stroom die je op dit moment verbruik. In de grafiek wordt iedere tien seconden getoond hoeveel Watt je thuis verbruikt.

Hoe kan ik mijn Pure Energie Meter resetten?
De Pure Energie Meter kan je resetten door te drukken op het zwarte knopje dat op het kastje zit. Dit knopje bevindt zich naast de kabel die in de P1 meter gaat. Houd dit knopje ongeveer 10 tot 15 seconden ingedrukt totdat de Pure Energie Meter ledring snel wit knippert. Laat vervolgens het knopje los. De meter is nu gereset. Verbind nu opnieuw de Pure Energie Meter aan de Verbruiksmanager app, dit doe je via menu -> Mijn profiel -> onderaan staat: Opnieuw instellen

Hoe werkt het apparaten overzicht in de app?
In het apparaten overzicht kun je het verbruik per apparaat terugvinden. De Verbruiksmanager analyseert jouw verbruik en probeert de patronen van het apparaat hieruit te halen. Zo kunnen we per apparaat een schatting geven over het verbruik en de daarbij horende kosten. Een apparaat verwijderen doe je door rechts bovenin op het prullenbakje te klikken nadat je een apparaat hebt geselecteerd. Een apparaat wijzigen doe je eenvoudig door te klikken op de eigenschap die je wilt wijzigen.