• Voordelige en scherpe energietarieven
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Zekerheid met een vast energiecontract
Header Energiecontract

Energiecontract

Energiecontract voor groene stroom

Energiecontract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige en scherpe energietarieven 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid met een vast energiecontract
€ 160,- korting op een vast contract

Energiecontract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige en scherpe energietarieven 100% groene stroom uit Nederland Zekerheid met een vast energiecontract
€ 160,- korting op een vast contract

Alles over je energiecontract

Ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Daar helpen we je graag bij. Je kunt kiezen voor een vast, variabel of dynamisch energiecontract. Welk energiecontract het beste bij jou past, hangt af van je verbruik en wensen. We leggen je uit wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten bij het maken van een keuze voor een energiecontract.

 

Alles over je energiecontract

Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze energiecontracten voor stroom en gas

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie profiteer je altijd van 100% groene stroom en voordelige energietarieven.

Vast Contract Pure Energie

Vast energiecontract

Met een vast energiecontract heb jij zekerheid over jouw energiekosten en geen last van prijsschommelingen. Nu met € 160,- korting op een vast contract.

Kies voor vast
Variabel Contract Pure Energie

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
Dynamisch Contract Pure Energie

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch
CTA Energiecontract vergelijken

Energiecontract vergelijken

Energie vergelijken

Voordat je een energiecontract afsluit, is het slim om verschillende energiecontracten te vergelijken. Bij het energie vergelijken kun je op meerdere dingen letten. Denk aan het type energiecontract, de herkomst van energie, de energietarieven en andere onderdelen gerelateerd aan diensten en services, zoals een handige app of een goede klantenservice. Door alle onderdelen te vergelijken kun jij een keuze maken over welk energiecontract en welke energieleverancier goed bij jou past.

Lees meer
CTA Energiecontract afsluiten

Energiecontract afsluiten

Stroom en gas

Je kunt een energiecontract afsluiten voor stroom, voor gas of voor stroom en gas. De meeste huishoudens kiezen er voor om een energiecontract voor stroom en gas af te sluiten bij één energieleverancier. Een energiecontract afsluiten is heel eenvoudig: bereken je termijnbedrag, vul je gegevens in en wij regelen de rest.

Heb je nog een energiecontract bij een andere energieleverancier? Dat is geen probleem. Wij zeggen je energiecontract voor je op en zorgen ervoor dat jij nooit zonder energie komt te zitten.

Kies je contract

Vast of variabel energiecontract

Er zijn een paar verschillen tussen een vast en variabel energiecontract. Denk aan de looptijd van het contract, de opzegtermijn en de bijbehorende energietarieven. Zo heeft een variabel energiecontract een looptijd voor onbepaalde tijd en kunnen de variabele leveringstarieven van stroom en gas meerdere keren per jaar veranderen. Bij een vast energiecontract profiteer je juist van zekerheid over je energietarief.

Je kunt bij Pure Energie ook kiezen voor een dynamisch energiecontract. Bij een dynamisch energiecontract veranderen de stroomtarieven ieder uur en de gasprijzen iedere dag (om 6.00 uur 's ochtends).