• 100% groene stroom uit Nederland
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Service beoordeeld met een 8.6

Stroometiket 2023: de herkomst van energie

Stroometiket van Pure Energie

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Op het stroometiket zie je in één oogopslag hoe jouw geleverde stroom wordt opgewekt, of dit in Nederland wordt gedaan en wat het aandeel is van de gebruikte energiebron. Dit wordt ieder jaar uiterlijk voor 1 mei bekend gemaakt en gaat over de geleverde energie van het jaar daarvoor. Sinds 2020 zijn energieleveranciers wettelijk verplicht om een stroometiket samen te stellen. De ACM bepaalt de regels voor het opstellen van het stroometiket. We leggen het je graag nog verder uit.

CTA Stroometiket Pure Energie

Ons stroometiket 2023

Het stroometiket van Pure Energie in 2023 is heel simpel: wij leveren alleen 100% groene stroom uit onze eigen energiebronnen. Onze groene energie bestaat voor 97,7% uit windenergie, 2,2% uit zonne-energie en 0,1% uit waterkracht. 

Hoe weet ik dat het stroometiket klopt?

Energieleveranciers in Nederland zijn verplicht om voor iedere megawatt aan elektriciteit uit groene energiebronnen een Garantie van Oorsprong (GvO) in te leveren. Dit is een certificaat waarmee energieleveranciers kunnen bewijzen dat hun groene energie op een duurzame manier is opgewekt. Het toont aan dat jouw energie echt is opgewekt uit zonne-energie, windenergie, waterkracht of biomassa. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is de organisatie die dit jaarlijks controleert.

Alles over onze groene stroom

Energiecontract voor groene stroom

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ontvang je altijd 100% groene stroom uit Nederland. Kies voor zekerheid met een vast energiecontract, of voor flexibiliteit met een variabel energiecontract of dynamisch energiecontract. Meer weten over onze groene stroom? Je leest het op onze pagina over groene stroom.

Meer lezen Meer lezen
Geschreven door
Mariël
Mariël Content Marketeer