• Binnen 3 minuten geregeld
  • 100% groene stroom uit Nederland
  • Voordelige en scherpe energietarieven
Header Verhuizing Pure Energie

Energiecontract bij verhuizen

Energiecontract meeverhuizen of opzeggen

Energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Binnen 3 minuten geregeld 100% groene stroom uit Nederland Voordelige en scherpe energietarieven
Keuze uit vast, variabel of dynamisch

Energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Binnen 3 minuten geregeld 100% groene stroom uit Nederland Voordelige en scherpe energietarieven
Keuze uit vast, variabel of dynamisch

Energiecontract bij verhuizing: zo geregeld

Bij het verhuizen naar een nieuwe woning komt veel kijken, je moet onder andere een energiecontract afsluiten voor je nieuwe woning. Heb je al een lopend energiecontract? Dan kun je in de meeste gevallen ook je energiecontract meenemen bij verhuizing

 

Geen paniek, want je komt niet zomaar zonder energie te zitten. Er zijn verschillende mogelijkheden: je kunt het huidige contract opzeggen of meeverhuizen, maar je kunt ook overstappen en kiezen voor een geheel nieuw contract.

Energiecontract verhuizen

Heb je al een energiecontract en ga je verhuizen? Dan kun je meerdere dingen doen. Je kunt je energiecontract meeverhuizen of je energiecontract opzeggen en een nieuw contract afsluiten. Verder kan het voorkomen dat je tijdelijk op 2 adressen tegelijk energie afneemt of juist andersom. Bijvoorbeeld dat je tijdelijk geen energie verbruikt.

Kolommen Energiecontract Meeverhuizen Nieuw Adres

Energiecontract meenemen bij verhuizing

Klanten van Pure Energie kunnen het energiecontract meeverhuizen naar het nieuwe adres. Geef uiterlijk 2 weken voor de verhuizing je nieuwe adres door.

Meer informatie
Kolommen Energiecontract Meeverhuizen Tijdelijk 2 Adressen

Energiecontract meeverhuizen en tijdelijk 2 adressen

Het kan voorkomen dat je bij het meeverhuizen van je energiecontract tijdelijk energie verbruikt op 2 adressen tegelijk. Dat is geen probleem.

Meer informatie
Kolommen Energiecontract Meeverhuizen Tijdelijk Geen Woning

Energiecontract meeverhuizen: tijdelijk geen woning

Het kan voorkomen dat je de sleutel van je oude woning al hebt ingeleverd, terwijl je nog niet de sleutel hebt van je nieuwe woning.

Meer informatie
CTA energiecontract meenemen bij verhuizing

Energiecontract meenemen bij verhuizing

Je energiecontract meeverhuizen naar een nieuw adres is heel eenvoudig. Geef uiterlijk 2 weken voor de verhuizing je nieuwe adres door via Mijn Pure Energie. Je ontvangt van ons een bevestiging per e-mail. Als je een slimme meter hebt, lezen we de meterstanden uit op de datum van de sleuteloverdracht. Bij een conventionele meter ontvang je van ons een e-mail met daarin de vraag om de meterstanden van beide woningen door te geven.

CTA energiecontract meeverhuizen tijdelijk 2 adressen

Energiecontract meeverhuizen: tijdelijk 2 adressen

Energie verhuizen overlap

Als je tijdelijk energie verbruikt op 2 adressen, geef dit dan door via Mijn Pure Energie. Vul eerst de datum in waarop je de sleutel van je oude woning moest inleveren en daarna de datum van de sleuteloverdracht van de nieuwe woning. Op de verhuisdatum zetten we het lopende contract van je oude woning ook op je nieuwe adres. Op het moment dat je de sleutel van je oude woning inlevert, stellen wij een eindafrekening op en loopt alles door op je nieuwe woning zoals je gewend bent.

CTA energiecontract meeverhuizen tijdelijk geen woning v2

Energiecontract meeverhuizen: tijdelijk geen woning

Het kan gebeuren dat je de sleutel van je oude woning al hebt ingeleverd, terwijl je pas later de sleutel krijgt van je nieuwe woning. In dat geval verbruik je tijdelijk geen energie, dus heb je eigenlijk geen energiecontract nodig. Ook dit kun je gewoon doorgeven via Mijn Pure Energie. Vul hiervoor eerst de datum in waarop je de sleutel van je oude woning moet inleveren en daarna de datum van de sleuteloverdracht van de nieuwe woning.Let op dat de periode waarin je geen energie nodig hebt, wel binnen je looptijd van je energiecontract plaatsvindt. Dus als je contract bijvoorbeeld tot 01-10-2024 loopt en je nieuwe adres begint pas na deze datum, dan zal je het lopende energiecontract alsnog moeten opzeggen

Energiecontract opzeggen bij verhuizing

Je kunt ook je energiecontract opzeggen bij verhuizen. Hierbij geldt er een opzegtermijn van minimaal 30 dagen. Daarnaast kan het zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen als je een lopend contract voor een vaste periode vroegtijdig beëindigt. De hoogte van deze opzegvergoeding verschilt per situatie. Kijk daarom eerst goed naar de voorwaarden van jouw energiecontract, voordat je deze vroegtijdig beëindigd.

CTA nieuw termijnbedrag bij verhuizen v2

Nieuw termijnbedrag bij verhuizen

Als je er voor kiest om je energiecontract mee te verhuizen, ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres én een nieuw termijnbedrag voor je nieuwe adres. Dit termijnbedrag wordt berekend op basis van het gemiddelde verbruik van de voorgaande bewoners en jouw actuele energietarieven. Omdat de samenstelling van jouw huishouden heel anders kan zijn dan het huishouden van de vorige bewoners, kun je altijd je termijnbedrag aanpassen via Mijn Pure Energie.

CTA Energie aanvragen nieuwe woning

Energie aanvragen nieuwe woning

Energie aanvragen voor je nieuwe woning is zo geregeld! Meld je uiterlijk 3 weken voor de verhuisdatum aan. Zo hebben we voldoende tijd om alles te verwerken en ervoor te zorgen dat je niet zonder energie komt te zitten. Heeft je nieuwe woning nog geen slimme meter? Vergeet dan niet bij de sleuteloverdracht de meterstanden te noteren en deze door te geven aan jouw energieleverancier. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor de energie die jij daadwerkelijk zelf hebt verbruikt.

Energiecontract afsluiten
CTA Eerste energiecontract afsluiten

Energie aanvragen nieuwbouw woning

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht? Dan is het erg waarschijnlijk dat het gas en stroom aanvragen voor je nieuwe woning via de aannemer gaat. Dat komt omdat de aannemer al energie nodig heeft tijdens de bouw van het huis. Zolang zij aan het werk zijn, is er op jouw toekomstige woonadres een speciale bouwaansluiting met een unieke EAN-code. Bij de sleuteloverdracht wordt deze code omgezet naar een standaard energieaansluiting.

Je eerste energiecontract afsluiten

Je eerste energiecontract afsluiten is zo geregeld. Stel met onze handige rekentool zelf je energiecontract samen of neem contact met ons op. We helpen je graag bij het kiezen van een energiecontract.

 

Kies je energiecontract

Veelgestelde vragen over energiecontract verhuizen

Wanneer energie aanvragen nieuwbouwwoning?

In de meeste gevallen kun je al 3 maanden van tevoren energie aanvragen. Doe dit uiterlijk 3 weken voor de verhuisdatum, zodat je energieleverancier genoeg tijd heeft om alles voor je te regelen. Zolang de aannemer aan het werk is, is er op jouw toekomstige woonadres een speciale bouwaansluiting met een unieke EAN-code. Deze code wordt omgezet in een standaard energieaansluiting. Bij de sleuteloverdracht noteer je samen met de aannemer de meterstanden en die geef je door aan je nieuwe energieleverancier. Zo weet je zeker dat je alleen betaalt voor de energie die jij daadwerkelijk zelf hebt verbruikt. Het termijnbedrag van een nieuwbouwhuis wordt geschat op basis van vergelijkbare woningen


Is een spoedaanvraag voor energie nodig als ik ga verhuizen?

Nee, dat is niet nodig. Vaak kun je al 3 maanden van tevoren energie aanvragen. Dus zodra de verhuisdatum bekend is, kun je deze doorgeven aan je toekomstige energieleverancier. Zonder ingangsdatum kun je geen nieuw energiecontract afsluiten. 


Kun je een energiecontract overnemen?

Als je gaat verhuizen, kun je een energiecontract niet overzetten op de naam van de nieuwe bewoners van jouw woning. In dat geval moet je jouw contract opzeggen. Doe je dit voor het einde van de contractduur, dan moet je in principe een opzegboete betalen wegens contractbreuk. Maar als je ervoor zorgt dat de nieuwe bewoners ook energie afnemen bij Pure Energie, dan vervalt deze boete.


Kan je het energiecontract meenemen bij verhuizing Pure Energie?

Klanten van Pure Energie kunnen het energiecontract meeverhuizen naar het nieuwe adres. Geef uiterlijk 2 weken voor de verhuizing je nieuwe adres door via Mijn Pure Energie. Heb je een slimme meter? Dan lezen we de meterstanden uit op de datum van de sleuteloverdracht. Klanten met een conventionele meter ontvangen van ons een e-mail met daarin de vraag om de meterstanden van het oude adres door te geven. 


Ontvang ik een eindafrekening als ik mijn energiecontract meeverhuis?   

Zodra je bent verhuisd, ontvang je binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres. Daarmee wordt het daadwerkelijke verbruik van je vorige woning afgerekend. Als je jouw energiecontract meeverhuist, blijft de startdatum van je energiecontract ongewijzigd. De datum waarop je je jaarafrekening ontvangt verandert wel. Een jaarafrekening ontvang je namelijk altijd over een periode van 12 maanden.

 

Voorbeeld: Je heb op 10 januari 2024 een vast energiecontract afgesloten en je gaat op 10 augustus 2024 verhuizen. Je ontvangt dan binnen 6 weken een eindafrekening van je oude adres met daarop het te verrekenen energieverbruik tussen 10 januari en 10 augustus 2024. Vervolgens ontvang je op 10 augustus 2025 pas weer je volgende jaarafrekening, ondanks dat je vaste contract tot 10 januari 2025 loopt. Op de jaarafrekening wordt een knip gemaakt op 10 januari 2024 waarop te zien is dat de tarieven veranderen. Indien je besluit om over te stappen wanneer je vaste contract afloopt op 10 januari, dan ontvang je wel van ons de eindafrekening op die datum.