Onderwerpen

Aanmelden

Kan ik me aanmelden met een buitenlands IBAN rekeningnummer?
Ja, uiteraard is het mogelijk om een contract af te sluiten met een buitenlands IBAN rekeningnummer. Dit kan zowel online als telefonisch.
Hoe word ik klant bij Pure Energie?
Klant worden is heel eenvoudig. Kies je energiepakket via onze website en je weet direct wat jouw nieuwe maandbedrag wordt. Het enige wat je moet doen is je aanmelden. Wij regelen de rest.
Meld je aan
Kan ik een spoedaanmelding doen?
Je kan een spoedaanmelding doen door schriftelijk af te zien van de 14 dagen wettelijke bedenktijd. In dat geval stuur je een e-mail naar info@pure-energie.nl met daarin jouw verzoek. Bereken je energiepakket via onze website en meld je aan. Wij regelen de rest.
Spoedaanvraag doen
Kan ik me ook aanmelden wanneer ik stadsverwarming heb?
Ja hoor, geen probleem. Als je thuis stadsverwarming hebt kies je vanzelfsprekend alleen voor elektriciteit. Bereken je energiepakket via onze website en meld je aan. Wij regelen de rest.
Bereken je energiepakket
Waarom moet ik klant worden bij Pure Energie?
Pure Energie is energie waar je blij van wordt! We zijn het enige energiebedrijf in Nederland dat alleen energie verkoopt die we zelf hebben opgewekt. Onze stroom komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland en wij verkopen niet meer energie dan we zelf opwekken. Daarom zijn we uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Onze winst herinvesteren we in nieuwe wind- en zonprojecten in Nederland. Verder hebben we het Pure Energie fonds, hiermee ondersteunen we energie initiatieven in Nederland. Als klant van Pure Energie draag je dus bij aan meer duurzame energie in Nederland. Zo maken we Nederland samen groener!
Meld je aan
Betaalt Pure Energie mijn overstapboete?
Pure Energie betaalt in geen enkel geval de overstapboete.
Kan ik me ook aanmelden voor alleen gas of alleen stroom?
Dat kan! Je kunt eenvoudig je energietarief berekenen met onze rekentool. Bij stap 2 kun je een energiepakket kiezen, namelijk stroom, gas of beide. Wij maken dan een berekening op basis van je keuze en verdere gegevens.
Bereken je energiepakket
Kan ik al klant worden als de opleverdatum van mijn woning nog niet bekend is?
Het is niet verstandig om je al aan te melden wanneer je nog niet zeker weet wanneer je contract in moet gaan. Je loopt dan het risico dat je contract te vroeg of te laat in gaat. Wij adviseren om te wachten met je aanmelding totdat je zeker weet wanneer de woning wordt opgeleverd.
Moet ik een boete betalen wanneer ik overstap naar Pure Energie?
Het kan voorkomen dat je een overstapboete moet betalen aan je huidige energieleverancier wanneer je naar Pure Energie overstapt. Controleer daarom altijd zelf de einddatum van je huidige energiecontract. Als je besluit eerder over te stappen moet je zelf controleren of je een opzegboete moet betalen. Zo kom je dus nooit voor een onaangename verrassing te staan.
Leveren jullie ook in België?
Nee, we leveren alleen de groenste energie binnen Nederland.
Kan ik door meerdere leveranciers tegelijk beleverd worden?
Nee, het is niet mogelijk om door twee leveranciers tegelijkertijd beleverd te worden.
Waarom gaat mijn contract over 6 weken pas in?
Na aanmelden heb je 14 dagen wettelijke bedenktijd. In deze periode kun jij je contract nog kosteloos en zonder opgave van redenen annuleren. Wanneer deze periode is verstreken, wordt het eventuele contract met de huidige leverancier door ons opgezegd. Hier hoef je zelf niets voor te doen. Na de opzegging gaat je opzegtermijn in. Dit duurt in de meeste gevallen 30 dagen. Bij elkaar opgeteld duurt het dus zo'n 6 weken voordat je contract in gaat. Loopt je oude contract eerder af? Geen probleem. Het contract bij je oude leverancier wordt dan tijdelijk verlengd met een variabel contract tot je nieuwe contract bij Pure Energie in gaat. Je komt dus nooit zonder stroom te zitten.
Hoe kan ik een energiebron kiezen bij Pure Energie?
Bij Pure Energie kun je als klant zelf een energiebron kiezen. Zo weet je altijd waar jouw stroom vandaan komt. Echt groene energie noemen we dat. Wil je ook je eigen energiebron kiezen? Dit kan je zelf doen in Mijn Pure Energie.

Mijn Pure Energie
Hoe ver van tevoren moet ik mij aanmelden bij een verhuizing?
Ga je verhuizen? Gefeliciteerd! We adviseren om drie weken voor ontvangst van de sleutel je aan te melden. Als consument heb je recht op 14 dagen wettelijke bedenktijd. Tijdens deze periode mogen wij nog niets doen om je verhuizing definitief te maken. Pas wanneer de wettelijke bedenktijd verstreken is, kunnen wij je verhuizing in behandeling nemen.
Meld je aan

CO2-prestatieladder

Pure Energie: certificaat CO2-prestatieladder
Bekijk ons CO2-bewust (niveau 5) certificaat voor de CO2-prestatieladder van ontwikkeling, financiering, verzekering, bouw en beheer van duurzame energieprojecten tot de levering van duurzame energie.
Openen
Voorgangsrapportage HY1 2019 CO2-prestatieladder
Bekijk onze voortgangsrapportage over het eerste halfjaar in 2019.
Openen
Voortgangsrapportage 2019 CO2-prestatieladder
Bekijk onze voortgangsrapportage voor de CO2-prestatieladder.
Openen
CO2 energiemanagement actieplan 2019-2024
Bekijk ons actieplan voor CO2 energiemanagement van 2019 t/m 2024.
Openen
Keteninitiatieven 2019 CO2-prestatieladder
Bekijk onze keteninitiatieven voor de CO2-prestatieladder in 2019.
Openen

Contract

Waar is het maandbedrag op gebaseerd?
Het maandbedrag is berekend op basis van jou verbruik. Als klant van Pure Energie proberen we je maandbedrag nauwkeurig vast te stellen, zodat je van tevoren precies weet hoeveel je gaat betalen. Hiervoor gebruiken we de historische verbruiksgegevens van jouw woning. Dit is het energieverbruik op jouw adres over de afgelopen 3 tot 5 jaar. Dit verbruik noemen wij het Standaard Jaarverbruik (SJV). Voordat je aanmelding is verwerkt kunnen wij jouw SJV nog niet zien. Je berekent dus een maandbedrag op basis van de gegevens die jij invult.
Hoe bepaalt Pure Energie de ingangsdatum van mijn contract?
De ingangsdatum van je contract verschilt per situatie. Bij het aanvragen van een contract geef je aan of het om een nieuw contract gaat of om een overstap. Bij een nieuw contract mag je zelf de ingangsdatum bepalen, waarbij we wel rekening moeten houden met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Bij een overstap van energieleverancier geef je aan Pure Energie de einddatum is van je huidige contract aan. Standaard houden wij rekening met een opzegtermijn en de wettelijke bedenktijd. Op basis van de datum die jij doorgeeft, bepalen we de eerst mogelijke ingangsdatum van je contract. Na je aanmelding ontvang je van ons een welkomstbrief met daarin de definitieve ingangsdatum.
Wanneer loopt mijn huidige contract af?
In je welkomstbrief die je van ons hebt ontvangen kun je vinden per wanneer je contract ingaat, maar ook per wanneer je contract afloopt. Je contract is ook terug te vinden in het klantenportaal van Pure Energie.
Mijn Pure Energie
Wat is een opzegboete en waarom moet ik deze betalen?
Een opzegboete brengen wij in rekening wanneer je een langlopend contract vroegtijdig beëindigd. De hoogte van je opzegboete is afhankelijk van je contract. Als je een vast contract hebt, reserveren wij voor jou een verwacht verbruik aan energie. Als je het contract vroegtijdig beëindigd pleeg je contractbreuk en daardoor lopen we mogelijk inkoopverlies. Daarom brengen wij een opzegboete in rekening. Meer informatie over de opzegboete kun je vinden in onze algemene voorwaarden.
Bekijk onze algemene voorwaarden
Wat is de opzegtermijn?
Wanneer je overstapt van een andere energieleverancier moet je rekening houden met een opzegtermijn. De meeste energieleveranciers hebben een opzegtermijn van 30 dagen. Hier moeten wij als nieuwe leverancier verplicht op wachten voordat je contract officiëel ingaat. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Bereken je energiepakket en meld je aan. Wij regelen de rest voor je.
Bereken je energiepakket
Wat is een variabel contract?
Een variabel contract is een contract voor onbepaalde tijd. Dit contract kun je maandelijks opzeggen. De tarieven in dit contract kunnen ieder halfjaar verschillen. Als de prijs van energie goedkoper wordt, zijn jouw tarieven ook goedkoper. Zo betaal je nooit te veel. Alle tarieven kun je vinden op onze website.
Bekijk onze tarieven
Wat is de afkoelperiode?
Na je aanmelding krijg je van ons nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. Dit noemen we de afkoelperiode. Tijdens deze periode kun je op ieder moment beslissen om je aanmelding kosteloos en zonder opgave van reden te annuleren. Na die 14 dagen is je contract rechtsgeldig.
Wie is mijn netbeheerder en wat doet een netbeheerder?
Iedere regio in Nederland heeft een vaste netbeheerder. Deze kun je zelf niet kiezen. Benieuwd welke netbeheerder in jouw regio actief is? Ga dan naar de website mijnaansluiting.nl. Je netbeheerder zorgt er voor dat het leidingsnetwerk en de verdeling van stroom en gas naar jouw huis
Bekijk website
Ik ga emigreren, wat gebeurt er met mijn energiecontract?
Het energiecontract kan niet worden meegenomen naar het buitenland, omdat Pure Energie alleen opwekt en levert binnen Nederland. Daarom is het aannemelijk dat jouw energiecontract wordt opgezegd. Indien je een lopend contract hebt, is er een kans dat je een opzegboete moet betalen. Voor vragen over het opzeggen van je energiecontract door emigratie neem dan contract op met onze afdeling Klantgeluk.
Neem contact op
Hoe bepalen jullie mijn geschatte verbruik?
Het verbruik van jouw woning wordt geregistreerd in het Centraal Aansluitingen Register (C-AR). Hierin staat het gemiddelde verbruik van jouw woning in de afgelopen drie tot vijf jaar. Op basis hiervan bepalen we jouw geschatte verbruik gedurende je contract.
Welke tarieven betaal ik in mijn huidige contract?
Je kan jouw huidige tarieven bekijken in Mijn Pure Energie. Bij "Contracten" zie je alle contracten die je tot nu toe bij ons hebt gehad. Daarbij staat vermeld welke tarieven je gedurende jouw contract hebt betaald per kWh (stroom) en m³ (gas).
Mijn Pure Energie

Groene stroom

Is jullie groene stroom echt groen?
Ja, als klant weet je bij ons altijd dat jouw stroom 100% groen is. Wij verkopen alleen stroom die we zelf hebben opgewekt met onze eigen windmolens en zonnepanelen in Nederland. Meer niet. Je kan zelfs je eigen windmolen kiezen. Je weet dus altijd waar jouw stroom vandaan komt!
Bereken je energiepakket
Hebben jullie ook grijze stroom?
Nee, wij verkopen alleen wind- en zonne-energie uit eigen energiebronnen.
Bekijk energiebronnen
Wat is echt groene stroom?
Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals de zon en de wind. Deze bronnen raken nooit op en het is niet schadelijk voor het milieu.
Waar komt jullie stroom vandaan?
Onze stroom komt gegarandeerd uit één van onze eigen energiebronnen in Nederland. Als je klikt op de onderstaande button kun je zien waar onze wind en zonneparken zich bevinden.
Bekijk onze energiebronnen
Is Pure Energie klimaatneutraal?
Pure Energie werkt 100% klimaatneutraal. We proberen onze CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken. De CO2 uitstoot die gepaard gaat met onze bedrijfsactiviteiten compenseren we volgens de hoogst mogelijke kwaliteit: de zogenaamde 'Gold Standard' van het Wereld Natuur Fonds. De CO2-credits worden geleverd door de Climate Neutral Group, ook wel CNG genoemd.
Meer informatie
Verkoopt Pure Energie ook stroom uit biomassa?
Wij verkopen geen stroom uit biomassa. Onze stroom komt voor 100% uit windmolens en zonnepanelen in Nederland en wij verkopen niet meer dan we zelf opwekken.
Bekijk onze energiebronnen

Facturatie

Wat is regiotoeslag?
Contracten die voor 1 januari 2020 zijn afgesloten bevatten regiotoeslag. Dit was een extra prijscomponent op het gascontract voor de transport van je gas. Hoe kleiner de afstand tussen jouw woning en Slochteren (plaats in Groningen waar de gaswinning plaatsvindt), hoe lager de regiotoeslag. Nederland was opgedeeld in 10 gasregio’s die allen een eigen regiotoeslag hadden. Regiotoeslag is per 1 januari 2020 komen te vervallen.
Brengt Pure Energie regiotoeslag in rekening?
Regiotoeslag wordt in rekening gebracht op contracten die voor 1 januari 2020 zijn afgesloten. Op nieuwe contracten die na 1 januari 2020 bij Pure Energie zijn afgesloten (en variabele contracten) zal geen regiotoeslag in rekening gebracht worden.
Kan ik de geschatte beginmeterstanden op mijn jaarafrekening laten aanpassen?
Geschatte meterstanden kunnen we helaas niet meer voor je aanpassen. De meterstanden zijn al gebruikt voor de jaarafrekening. Wil je in de toekomst voorkomen dat je meterstanden worden geschat? Laat dan een slimme meter plaatsen door de netbeheerder.
Hoe wordt mijn maandbedrag bepaald?
Je maandbedrag bestaat uit verschillende kosten: het leveringstarief, de vaste kosten, de netbeheerkosten, energiebelasting en btw. Daarnaast heb je ook recht op voordelen, zoals de heffingskorting en eventuele actiekortingen. Deze worden in mindering gebracht op de bovenstaande kosten.
Hoe kan ik mijn betaling overzetten naar automatische incasso?
Dat is heel eenvoudig! Als jij je betaling wilt overzetten naar automatische incasso stuur je ons een mail met het verzoek om je betaalwijze aan te passen. Daarbij geef je het klantnummer en je IBAN door.
Neem contact op
Waarom wijkt mijn maandbedrag af van het tarief op jullie website?
Het kan voorkomen dat het verbruik dat je op onze website berekend, niet overeenkomt met de verbruiksgegevens die vanuit de netbeheerder aan ons worden doorgegeven. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een zwaardere aansluiting hebt dan normaal. In dat geval kunnen de netbeheerkosten hoger zijn dan wij van tevoren voor je hebben berekend. Ook kan het zijn dat je bij een berekening op onze website 'vermindering van energiebelasting' hebt ingecalculeerd, terwijl je hier eigenlijk geen recht op hebt.
Kan ik zelf mijn maandbedrag aanpassen?
Bij Pure Energie kan je zelf je maandbedrag bepalen. Je kan het maandbedrag aanpassen in Mijn Pure Energie. Let er wel op dat je wijziging realistisch is. We willen namelijk niet dat je voor verrassingen komt te staan bij je jaarafrekening.
Mijn Pure Energie
Controleren jullie of mijn maandbedrag realistisch is?
We controleren eens per jaar of je maandbedrag (nog) wel realistisch is. Dat doen we wanneer je contractjaar verstreken is en je een jaarafrekening krijgt.
Op welke dag vindt de automatische incasso plaats?
De automatische incasso vindt altijd plaats op de 25ste van de maand. Je betaalt altijd achteraf: op 25 januari betaal je dus jouw energierekening van de maand januari.
Zijn er extra kosten verbonden aan 'betaling per factuur'?
Op dit moment zijn er (nog) geen extra kosten verbonden aan 'betaling per factuur'.
Kan ik bij Pure Energie een betalingsregeling treffen?
Een betalingsregeling is in principe mogelijk. In dat geval kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact op met onze afdeling Klantgeluk om de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact op
Kan ik de incassodatum wijzigen?
De incassodatum kun je niet wijzigen. Wij incasseren altijd op de 25e van de maand.
Wat als ik niet genoeg geld op mijn rekening heb op de dag dat mijn maandbedrag geïncasseerd moet worden?
Wanneer we op de 25ste van de maand niet kunnen incasseren omdat er te weinig geld op je bankrekening staat, sturen wij je een verzoek om het verschuldigde bedrag handmatig over te maken. We sturen je altijd een betaalherinnering.
Hoeveel ga ik betalen per maand?
Op onze website kun je berekenen wat je maandelijks gaat betalen op basis van jouw actuele verbruiksgegevens. Als je de gegevens niet bij de hand hebt, kun je via onze website een schatting maken aan de hand van gegevens zoals type woning en gezinsgrootte.
Bereken jouw energiepakket
Wat zijn de vaste leveringskosten?
De vaste leveringskosten is een vast bedrag dat je aan ons betaalt. De hoogte van dit bedrag is onafhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Je betaalt de vaste leveringskosten voor administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van facturen en het doorvoeren van wijzigingen in je contract. Je vindt de vaste leveringskosten op onze tarieven pagina.
Hoe zijn de energieprijzen opgebouwd?
De energieprijs is opgebouwd uit drie onderdelen: levering, belasting, netbeheer. Voor de levering van stroom en gas betaal je per eenheid. Stroom per kilowattuur (kWh) en gas per kubieke meter (m³). Daarnaast betaal je leveringskosten, een vast bedrag per maand. Het tarief dat je betaalt is afhankelijk van het contract dat je hebt gekozen. Tot slot betaal je nog netbeheerkosten. De netbeheerder betaal je voor een aantal verschillende diensten: een vast bedrag voor het gebruik van het stroom- en gasnetwerk, een vast bedrag voor het onderhouden en de instandhouding van je stroom- en gasaansluiting en een vast bedrag voor de huur van je stroom- en/of gasmeter. De BTW, energiebelasting en de vermindering van energiebelasting worden vastgesteld door de overheid.
Ik heb geld terug gekregen n.a.v. mijn jaarafrekening, maar mijn maandbedrag is verhoogd. Hoe kan dit?
Als je geld terug krijgt op je jaarrekening betekent dat in principe dat je minder energie hebt verbruik dan van tevoren is ingeschat. Toch kan het voorkomen dat je maandbedrag voor je volgende contractjaar omhoog gaat. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met een stijging in de prijs van energie of door alvast rekening te houden met een strenge winter. Dit doen we om er voor te zorgen dat je aan het einde van je contract niet hoeft bij te betalen.
Wanneer krijg ik een jaarafrekening?
Je ontvangt de jaarafrekening gemiddeld vier weken na de einddatum van je contractjaar. Dit geldt ook bij een verlenging.
Wanneer ontvang ik een eindafrekening?
Als je contract is beëindigd maken we binnen 42 dagen een eindafrekening voor je. Dit geldt bij een verhuizing, overstap naar een andere leverancier én bij een opzegging.
Wat is een jaarafrekening?
Bij de jaarafrekening kijken we naar hoeveel energie je gedurende je contract hebt verbruikt. Heb je meer verbruikt dan er van tevoren is ingeschat? Dan moet je bijbetalen. Heb je minder verbruikt? Dan krijg je geld terug. Op basis van je verbruik maken we direct een nieuwe schatting voor je maandbedrag van je nieuwe contractjaar.
Wanneer wordt de welkomstbonus afgerekend?
De welkomstbonus wordt verrekend bij de jaarafrekening. Na het einde van je contract kan het maximaal acht weken duren voordat je de welkomstbonus op je bankrekening krijgt. Maar in de meeste gevallen duurt het niet langer dan vier weken.
Waar kan ik mijn facturen inzien?
Alle facturen zijn beschikbaar in Mijn Pure Energie. Inloggen kan via de onderstaande button.
Mijn Pure Energie
Wat is de calorische waarde?
De calorische waarde is de hoeveelheid energie die je uit een kubieke meter gas kan halen. De gasmeter meet hoeveel kubieke meter gas je verbruikt, maar je betaalt voor de hoeveelheid energie die je eruit haalt. Dat komt omdat gas een natuurproduct is. De hoeveelheid energie die je uit een kubieke meter gas haalt, kan daarom per dag, week of maand verschillen.

FC Twente

Waarom sponsoren jullie FC Twente?
Sporten is gezond en sport is voor iedereen. We willen dat iedereen in Nederland kan genieten van 100% groene stroom. Noem het onze droom. Als we onze droom werkelijkheid willen laten worden moet iedereen in Nederland weten wie wij zijn en wat wij doen. We zien het sponsorcontract met FC Twente als een kans om onze merkbekendheid op landelijk niveau te vergroten.
Betaal ik als klant voor het sponsorcontract met FC Twente?
Nee, het sponsorcontract is een contract tussen Pure Energie Groep B.V. en FC Twente. Pure Energie Groep B.V. is het moederbedrijf van Pure Energie Levering B.V. Pure Energie Groep B.V. is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van duurzame energieprojecten en Pure Energie is het commerciële consumentenmerk (bij Pure Energie Groep B.V. kun je niet direct klant worden). Daarom schuiven we de naam Pure Energie Levering naar voren. Pure Energie heeft geen winstoogmerk. 90% van onze winst herinvesteren we in ons bedrijf. Daardoor kunnen we weer nieuwe duurzame energieprojecten realiseren. De overige 10% gaat naar het Pure Energie Fonds. Daarmee steunen we duurzame initiatieven in heel Nederland. Het is dus niet zo dat je (in)direct betaalt voor het sponsorcontract tussen Pure Energie Groep B.V. en FC Twente.
Hebben jullie speciale acties voor FC Twente supporters?
Bekijk onze FC Twente acties op de FC Twente Stroom actiepagina.
Bekijk FC Twente Stroom

Geldzaken

Welke betalingsmogelijkheden hebben jullie?
Je kan bij ons op verschillende manieren betalen. De gemakkelijkste manier is per automatische incasso. We incasseren dan iedere 25ste van de maand jouw maandbedrag. Je kan er ook voor kiezen om te betalen per factuur. Je krijgt dan iedere 10e van de maand een factuur per mail. Deze dien je dan voor de 25ste van de maand te voldoen. Als klant kun je de betaalwijze op ieder moment wijzigen. Bereken je energiepakket en meld je aan. Wij regelen de rest
Bereken je energiepakket
Op welke dag vindt de automatische incasso plaats?
De automatische incasso vindt plaats op de 25ste van iedere maand. Je betaalt voor energie altijd achteraf. Op 25 januari betaal je dus voor jouw energierekening van januari.
Kan ik bij Pure Energie een betalingsregeling treffen?
Een betalingsregeling is in principe mogelijk. In dat geval kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact op met onze afdeling Klantgeluk om de mogelijkheden te bespreken.
Neem contact op
Kan ik de incassodatum wijzigen?
Wij incasseren standaard op de 25e van de maand. De incassodatum kun je niet wijzigen.
Wat als ik niet genoeg geld op mijn rekening heb op de dag dat mijn maandbedrag geïncasseerd moet worden?
Wanneer we op de 25ste van de maand niet kunnen incasseren omdat er te weinig geld op je bankrekening staat, sturen wij je een verzoek om het verschuldigde bedrag handmatig over te maken. We sturen je altijd een betaalherinnering.
Wat zijn netbeheerkosten?
Netbeheerkosten zijn de kosten die de netbeheerder in rekening brengt voor het transport van energie naar jouw adres. De hoogte van deze kosten variëren per netbeheerder en per type aansluiting. Je betaald bij iedere energieleverancier dezelfde netbeheerkosten.
Waarom moet ik borg betalen?
Bij iedere aanmelding voeren we een standaard kredietwaardigheidstoetsing uit. We maken hiervoor gebruik van de diensten van EDR Credit Services. Wanneer je een negatieve EDR-score krijgt, vragen wij je om borg te betalen. Voor consumenten (huishoudens) rekenen we per aansluiting €300,00 borg.

Mijn Pure Energie

Bestaat er een app waarmee ik mijn verbruik kan inzien?
Wij hebben een app genaamd de Verbruiksmanager. De Verbruiksmanager is alleen te gebruiken door klanten met een Pure Energie Meter. Dit apparaat sluit je aan op de slimme meter in je meterkast en kan precies uitlezen hoeveel energie je verbruikt. Onze Verbruiksmanager is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.
Meer informatie
Mijn account in Mijn Pure Energie is geblokkeerd, wat moet ik doen?
Als je te vaak het verkeerde wachtwoord invoert, wordt jouw account voor Mijn Pure Energie geblokkeerd. Geen probleem, dat kan gebeuren. Stuur in dat geval even een e-mail naar info@pure-energie.nl of bel met onze afdeling Klantgeluk met het verzoek om jouw account te deblokkeren, dan zorgen we er voor dat je zo snel mogelijk weer kan inloggen.
Ik kan niet inloggen in Mijn Pure Energie, wat moet ik doen?
Kun je niet inloggen? Dat kan verschillende redenen hebben. De gemakkelijkste manier om dit te verhelpen is door je account opnieuw te activeren. Je kan dit doen door op de onderstaande button te klikken en hier je klantennummer in te vullen.

Je gebruikersnaam is altijd je klantnummer. Je klantnummer heeft zes cijfers en je kan deze vinden op alle officiële correspondentie, zoals de welkomstbrief.
Neem contact op
Hoe kan ik mijn maandbedrag aanpassen?
Je kan jouw maandbedrag eenvoudig zelf aanpassen in Mijn Pure Energie. Wil je het maandbedrag aanpassen maar kun je dit zelf niet? Bel dan onze afdeling Klantgeluk of stuur een mail naar info@pure-energie.nl.
Mijn Pure Energie
Wat kan je allemaal vinden in Mijn Pure Energie?
Je kunt inloggen op Mijn Pure Energie door rechtsboven op onze website op 'inloggen' te klikken. In het klantenportaal van Pure Energie kun je een aantal onderdelen terugvinden, zoals je gegevens, contracten, meterstanden, nieuwsbrieven, verbruiksoverzichten, je verlengingsaanbod facturen, je maandbedrag en je kunt hier een verhuizing doorgeven.
Mijn Pure Energie
Kan ik online mijn verbruik inzien?
Je kan je verbruik inzien via Mijn Pure Energie. Heb je een conventionele meter? Dan kun je jouw verbruik zien op basis van je meterstanden. Heb je een slimme meter? Zorg er dan voor dat je een P4-machtiging afgeeft. Je geeft ons dan toestemming om jouw slimme meterstanden vier keer per uur uit te lezen. Je gebruiksgegevens worden dan weergegeven in een mooi overzicht waarin je kan zien wat je per maand, per week, per dag en zelfs per uur verbruikt. Voor zakelijke klanten is deze mogelijkheid er nog niet.
Mijn Pure Energie
Hoe kan ik mijn eigen windmolen kiezen?
Bij Pure Energie kun je zelf kiezen uit welke energiebron jouw stroom komt. Zo weet je altijd precies waar jouw stroom 'vandaan komt. Het wordt daarmee ook een beetje jouw persoonlijke energiebron. Via 'gegevens wijzigen' in Mijn Pure Energie kun je jouw eigen energiebron kiezen.
Mijn Pure Energie

Meterstanden

Hoe geef ik mijn meterstanden door?
Je kan eenvoudig je meterstand(en) doorgeven in Mijn Pure Energie of via onze website. Wij sturen je een e-mail wanneer wij de meterstand(en) nodig hebben. Heb je een slimme meter? Dan lezen wij je meterstanden automatisch uit. In dat geval hoef je niet zelf je meterstanden door te geven.
Mijn Pure Energie
Wat is een slimme meter?
Een slimme meter is een digitale gas- en elektriciteitsmeter die het verbruik vanuit je meterkast automatisch doorgeeft aan de netbeheerder. Het invullen van meterstanden is daarmee dus verleden tijd. In Mijn Pure Energie kun je per maand, per week, per dag of zelfs per uur zien hoeveel energie je verbruikt. Daarvoor moet je wel eerst de P4-machtiging afgeven. Daarmee geef je ons toestemming om je meterstanden per kwartier uit te lezen. Dit kun je doen in het dashboard in Mijn Pure Energie.

Heb je nog geen slimme meter?
Als een oude conventionele meter vervangen moet worden, krijg je tegenwoordig automatisch een slimme meter. Dat doet de netbeheerder en hier zitten geen kosten aan verbonden. Wil je weten wat het kost om een slimme meter aan te vragen? Neem dan contact op met je netbeheerder.

Ga naar Mijnaansluiting.nl
Hoe moet ik een (gas)meter laten plaatsen of verwijderen?
Je netbeheerder is eigenaar van het leidingennetwerk in jouw regio en van de meters in je meterkast. Als je een meter wil laten plaatsen of verwijderen kan je dit aanvragen via je netbeheerder. Weet je niet wie je netbeheerder is? Kijk dan op mijnaansluiting.nl.

Ga je gasvrij wonen?
Je kunt de aansluit- en transportovereenkomst (ATO) die je met je netbeheerder hebt opzeggen. Je dient zelf de verwijdering van je gasaansluiting aan te vragen via www.mijnaansluiting.nl. De netbeheerder zal dan zorgdragen voor het verwijderen van de gasmeteropstelling en de aansluitleiding.

Bekijk de website
Moet ik de meterstanden doorgeven als ik overstap naar Pure Energie?
Het is belangrijk om de meterstanden goed te noteren voor een correcte afrekening bij je vorige leverancier en bij Pure Energie. Zo voorkom je dat de meterstanden geschat worden door de netbeheerder. Geschatte standen kunnen afwijken van je daadwerkelijke meterstanden.
Waarom vraagt de netbeheerder mijn meterstanden op?
De netbeheerder is de eigenaar van jouw meter en wil op nauwkeurige wijze jouw verbruik aan je energieleverancier kunnen doorberekenen. Daarom vragen ze jouw meterstanden op.
Wanneer geldt mijn normaaltarief en wanneer geldt mijn daltarief?
Het normaal- en daltarief is in heel Nederland van toepassing met uitzondering van Noord-Brabant en Limburg. Het daltarief geldt op werkdagen van 23:00 uur tot 07:00 uur, in het weekend en op nationale feestdagen. Limburg en Noord-Brabant zijn een uitzondering. Hier geldt het daltarief van 21:00 uur tot 07:00. Het normaaltarief geldt op werkdagen van 07:00 tot 23:00. Het normaal-verbruik wordt geregistreerd door teller 1(I) en het dal-verbruik wordt geregistreerd door teller 2 (II).
Meer informatie over piek- en daluren
Ik stap over naar een andere leverancier, aan wie moet ik de meterstanden doorgeven?
Wanneer je overstapt naar een andere leverancier moet jij de meterstanden zo snel mogelijk doorgeven aan de nieuwe leverancier. Zij zullen de meterstanden doorgeven aan Pure Energie, zodat wij een eindafrekening op kunnen maken.
Hoe lees ik mijn meterstand(en) af?
Heb je een slimme meter? Dan lezen wij je meterstanden automatisch uit. In dat geval hoef je niet zelf je meterstanden door te geven. Heb je een conventionele meter en vind je het lastig om de meterstand(en) juist af te lezen? Je vindt een instructie op onderstaande pagina.
Meterstanden aflezen, hoe doe je dat?
Ik ben niet in de gelegenheid om meterstand(en) door te geven, wat nu?
Geen stress. Vanaf het eerste mailtje dat we je sturen, heb je drie weken de tijd om je meterstand(en) door te geven. Lukt dit niet? Dan zijn wij genoodzaakt om de meterstand(en) te berekenen. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je afrekening. Probeer daarom altijd op tijd je meterstand(en) door te geven.

Populaire vragen

Wat is het maandelijks energie rapport (VKO)
Met behulp van het Maandelijks Energierapport (voorheen verbruikskostenoverzicht of VKO) geven we inzicht in jouw energieverbruik. Daarmee helpen we jou energie te besparen. De allergroenste energie is immers de energie die je niet verbruikt. Elke klant met een slimme meter ontvangt automatisch maandelijks dit overzicht per e-mail.

Lees hier alles over het maandelijkse energierapport (VKO)
Kan ik mijn energieverbruik inzien met een app?
Wij hebben een app genaamd de Verbruiksmanager. De Verbruiksmanager is alleen te gebruiken door klanten met een Pure Energie Meter. Dit apparaat sluit je aan op de slimme meter in je meterkast en kan precies uitlezen hoeveel energie je verbruikt. Onze Verbruiksmanager is gratis te downloaden in de App Store of Google Play.
Meer informatie
Hoe stap ik over naar Pure Energie?
Overstappen is heel gemakkelijk want wij regelen alles voor je. Heb je nog een contract bij een andere leverancier? Geen probleem! Wij zeggen het contract bij je huidige leverancier op en zorgen ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geef bij het aanvragen de juiste einddatum van je huidige contract door om te voorkomen dat je niet een onverwachte opzegboete krijgt. Wil je nu overstappen? Bereken je energiepakket en stap over.
Bereken je energiepakket
Wat is mijn klantnummer?
Jouw klantnummer staat op je welkomstbrief, jaarrekening of in e-mails die we je sturen. Het klantnummer heeft altijd zes cijfers, deze noemen we ook wel 'relatiekenmerk'. Kun je je klantnummer nergens vinden? Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op
Hoe geef ik een verhuizing door?
Ga je verhuizen? Gefeliciteerd! Via Mijn Pure Energie kun je een verhuizing gemakkelijk zelf doorgeven. Lukt dat niet? Stuur dan een e-mail naar info@pure-energie.nl.
Mijn Pure Energie
Hoe geef ik mijn meterstanden door?
Je kan je meterstanden doorgeven in Mijn Pure Energie of via het meterstandenformulier op onze website. Wij sturen je een e-mail wanneer wij de meterstanden nodig hebben. In die e-mail staat precies hoe je jouw meterstanden kan doorgeven. Als je een slimme meter hebt lezen wij je meterstanden automatisch uit. In dat geval hoef je niet zelf je meterstanden door te geven.

Pure Energie

Hoe verloopt de klachtenprocedure bij Pure Energie?
Pure Energie zal binnen twee werkdagen een ontvangstbevestiging sturen en je klacht zo snel mogelijk in behandeling nemen. Binnen 10 werkdagen na ontvangst van de klacht informeren wij je over een mogelijke oplossing.

Wat kan je doen als wij de klacht ongegrond verklaren?
Als wij de klacht ongegrond verklaren, kan het zijn dat je het niet eens bent met onze beslissing.
Je kunt dan contact opnemen met de Geschillencommissie Energie en Water.
Het adres is:
Geschillencommissie Energie en Water
Postbus 90600
2509 LP Den Haag
Tel: 070-3105310
Website: www.degeschillencommissie.nl
Wie is Pure Energie?
We zijn een energiebedrijf met een missie. Wij willen samen met onze klanten de Nederlandse energiemarkt verduurzamen. Dit doen wij door middel van het bouwen van windpark en zonneparken. We maken schone energie, lokaal opgewekt en wij verkopen niet meer dan we opwekken. Jij kiest je eigen energiebron dus je weet altijd waar je stroom vandaan komt. Als klant bij Pure Energie help je om onze missie waar te maken. Wij investeren 90% van onze winst in nieuwe duurzame energieprojecten in Nederland. De overige 10% gaat via het Pure Energie Fonds naar duurzame initiatieven in heel Nederland. Duizenden Nederlanders gingen je al voor. Doe je mee?
Meld je aan
Hoe ziet jullie stroometiket er uit?
Ons stroometiket bestaat uit 100% wind- en zonne-energie. Meer informatie vind je op onze groene stroom pagina.
Meer informatie
Passen jullie de gedragscode 'Consument en Energie' toe?
Pure Energie is aangesloten bij het ACM en we passen de Gedragscode Consument en Energieleverancier toe.
Welke keurmerken heeft Pure Energie?
We hebben verschillende keurmerken, zoals: het groenste stroom keurmerk, milieukeur van SMK, de Lean and Green Award. Deze kun je vinden op onze zakelijke pagina's.
Bekijk zakelijke energie
Hoe kan ik jullie bereiken?
Je kan ons bereiken via Facebook, Twitter, e-mail en telefonisch via 088 10 13 000. Onze afdeling Klantgeluk staat van maandag t/m vrijdag voor je klaar van 08:30 tot 17:00.
Neem contact op
Hoe kan ik een klacht indienen?
We doen natuurlijk ons best je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je ergens ontevreden over bent en dat is erg vervelend. Indien jij denkt dat je met jouw probleem niet bij onze afdeling Klantgeluk terecht kunt, dan kan je een klacht indienen. Om jou zo goed mogelijk te helpen, is het belangrijk dat je een volledige omschrijving van je probleem aan ons geeft. Wij hebben de volgende gegevens van jou nodig:
- Je naam
- Je klantnummer
- Je adres
- Je contactgegevens (telefoonnummer en e-mailadres)
- Een duidelijke omschrijving van jouw klacht
- Wat er ondertussen is gedaan met je klacht
- Een duidelijke omschrijving van de gewenste oplossing
- Eventuele relevante documenten
Stuur jouw klacht bij voorkeur naar klachten@pure-energie.nl, of naar het volgende postadres:
Pure Energie
Betreft: Klacht
Postbus 3141
7500 DC Enschede
Wat is Raedthuys?
Raedthuys is al sinds 1995 actief als ontwikkelaar van duurzame energieprojecten. Sinds 2012 is Pure Energie als onderdeel van Raedthuys actief als energieleverancier en leveren we onze eigengemaakte schone energie aan onze klanten. Van weiland tot stopcontact. Vanaf maart 2020 is de naam van Raedthuys veranderd naar Pure Energie.
Over ons
Wat zijn jullie openingstijden?
Je kan onze afdeling Klantgeluk (klantenservice) bereiken op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:00.
Neem contact op

Tarieven

Wat is het enkeltarief en dubbeltarief?
Bij Pure Energie kun je kiezen tussen één enkeltarief en één dubbeltarief. Het enkeltarief houdt in dat je hetzelfde tarief betaalt over de gehele dag. Bij het dubbeltarief betaal je overdag een hoger tarief, dit worden ook wel de piekuren genoemd. In de nacht en het weekend betaal je een lager tarief ook wel daltarief genoemd. In de meeste gevallen geldt het daltarief van 23:00 tot 07:00, in sommige regio’s gaat het eerder in. Wil je precies weten wanneer voor jou het daltarief ingaat? Neem dan contact op met onze afdeling Klantgeluk.
Neem contact op
Hoe kan ik mijn dubbeltarief veranderen in één enkeltarief en andersom?
Het soort tarief kun je aanpassen door contact op te nemen met onze afdeling Klantgeluk. Het enkeltarief veranderen in een dubbeltarief is alleen mogelijk als je een slimme meter hebt of een conventionele meter met 2 meters (voor normaal en dal). Wil je jouw tarief aanpassen? Neem dan contact op met onze afdeling Klantgeluk.
Neem contact op
Blijven mijn tarieven de hele contractperiode hetzelfde?
Dat hangt af van het soort contract dat je kiest. Je kunt bij Pure Energie kiezen tussen een variabel of een vast contract voor één, drie of vijf jaar. Bij een vast contract gelden er in die periode dezelfde tarieven. Bij een variabel contract wijzigen de tarieven 2 keer per jaar (in januari en in juli). De vaste leveringskosten zijn € 6,05 per product per maand.
Bekijk onze tarieven

Verbruiksmanager

Hoe vaak worden de meterstanden van gas en elektriciteit bijgewerkt?
De actuele meetwaarden zijn afhankelijk van de frequentie van de slimme meter. Standaard is dit meestal voor elektra 1 keer per 10 seconden en gas 1 keer per uur. De nieuwste slimme meters kunnen zelfs een hogere frequentie hebben.

Heb je een hoog sluipverbruik? Daar kun je wat aan doen. Je kunt sluipverbruik vermijden door je apparaten echt goed uit te zetten. Hebben je apparaten een uitknop? Gebruik die dan liever dan de stand-by knop. Trek de stekkers uit de apparaten die je een langere periode niet gebruikt. Als je meerdere apparaten bij elkaar hebt staan, stop de stekkers dan in een stekkerdoos met een aan-/uitknop en schakel de stekkerdoos na gebruik uit.
Hoe verwerkt Pure Energie mijn gegevens?
We vinden privacy enorm belangrijk. Daarom houden we alleen de gegevens bij die we nodig hebben om jou een uitstekende ervaring te geven met de Pure Energie Meter en de Verbruiksmanager app. Alle bewaarde gegevens worden veilig opgeslagen volgens strikte procedures en privacyvoorwaarden. Meer informatie vind je in de privacyverklaring op onze website.
Meer informatie
Kan ik de Verbruiksmanager ook gebruiken bij een andere energieleverancier?
Nee, dit is niet mogelijk. Je moet bij Pure Energie klant zijn om jouw data in te kunnen zien.
Waarom komt de data in de Verbruiksmanager niet overeen met Mijn Pure Energie?
De verbruiksgegevens in de Verbruiksmanager kunnen afwijken van de data in Mijn Pure Energie. Mijn Pure Energie gebruikt P4 standen, de Pure Energie Meter P1 standen. Doordat beide datastromen niet op exact gelijke momenten meten kan het zijn dat er een klein verschil ontstaat.
Waarom zie ik geen verbruiksdata bij gas?
De frequentie waarmee gas wordt uitgelezen varieert soms van 5 minuten tot 1 uur. Dit is afhankelijk van jouw meter. Het duurt daarom ook langer voordat het verbruik zichtbaar is. Het kan ook zijn dat jouw gas slimme meter niet gekoppeld is aan de slimme meter van elektra. Hierdoor ontvangen wij geen standen van gas en kunnen we hier ook geen data van tonen. Als de gas meter wel gekoppeld is neem dan contact op met de klantenservice.
Als ik alles bij elkaar optel, heb ik dan mijn jaarafrekening?
Nee, wij houden in de Verbruiksmanager geen rekening met kortingen die mogelijk wel op jouw jaarafrekening te zien zijn. In je Mijn Pure Energie omgeving kun je precies zien wat je jaarafrekening is.
Mijn Pure Energie
Hoe sluit ik de Pure Energie Meter aan in mijn meterkast?
De Pure Energie Meter sluit je met behulp van de bijgeleverde kabel aan op je meterkast. Instructies voor het aansluiten van de kabel vind je in de instructies in de doos van je Pure Energie Meter.
Hoe stuur ik de Pure Energie Meter retour?
Ben je niet tevreden met de Pure Energie Meter of de Verbruiksmanager app? Natuurlijk willen we graag dat onze klanten tevreden zijn met onze producten en/of diensten. We zullen iedere retour van de Pure Energie Meter daarom netjes behandelen en proberen een geschikte oplossing te vinden.

Is jouw Pure Energie Meter ongebruikt?

Indien je de Pure Energie Meter niet hebt kunnen gebruiken dan kan je de Pure Energie Meter terugsturen. Indien deze nog niet is geactiveerd kan je deze retourneren. Vul het retourformulier in en stuur de Pure Energie Meter binnen 14 dagen in de originele verpakking terug.

Is jouw Pure Energie Meter gebruikt?

Vanaf het moment dat je verbinding hebt gemaakt tussen de Pure Energie Verbruiksmanager app en de Pure Energie Meter vervalt je herroepingsrecht. Je kan de Pure Energie Meter dan niet meer retourneren. Dit omdat de Pure Energie Meter vanaf dat moment persoonlijke data bevat. Neem contact op met onze afdeling Klantgeluk om samen tot een oplossing te komen. Bel naar 088 10 13 000 of stuur een e-mail naar verbruiksmanager@pure-energie.nl.
Download ons retourformulier
Hoe kan ik een Pure Energie Meter aanschaffen?
De Pure Energie Meter ontvang je kosteloos bij de aanschaf van Pure Energie zonnepanelen in combinatie met het zon-collectief. Wil je meer weten over het zon-collectief? Onze specialisten staan voor je klaar. Heb je al zonnepanelen of wil je de Pure Energie Meter bestellen in combinatie met een energiecontract? Dat kan. Kies dan deze optie wanneer je een energiecontract afsluit.
Meer informatie
Inloggen in de verbruiksmanager lukt niet. Wat moet ik doen?
Het kan zijn dat je niet kunt inloggen. Je kan je alleen registreren wanneer je een Pure Energie Meter hebt ontvangen. Heb je nog geen profiel? Dan klik je bij het inlogscherm bovenin op 'registreren' om een nieuw profiel te maken. Let op dat aanmelden alleen maar kan met het e-mailadres dat bij Pure Energie bekend is. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Ik heb hulp nodig
Waar kan ik mijn gegevens inzien?
Alle gegevens kun je inzien via je profiel in de app. Het doorvoeren van een adreswijziging is niet mogelijk in de app zelf. Dat kan via Mijn Pure Energie of door contact op te nemen met Klantgeluk. Vergeet natuurlijk niet de Pure Energie Meter mee te nemen naar je nieuwe adres!

Hoe wordt het maandbudget berekend?
Het budget is het door jou te verbruiken bedrag in die maand. Wij gebruiken het standaard jaarverbruik dat wij ontvangen van de netbeheerder voor het berekenen van jouw budget. We tonen zowel je budget als je termijnbedrag omdat jouw jaarbudget niet evenredig verdeeld is over het jaar. In de zomer verbruik je relatief minder energie dan in de winter. Als je iedere maand meer verbruikt dan je maandbedrag adviseren we om je maandbedrag te verhogen. Dat kan je zelf doen via Mijn Pure Energie. Om te voorkomen dat je moet bijbetalen op de jaarafrekening.

Je termijnbedrag is je jaarbudget evenredig verdeeld over twaalf maanden en je budget is je jaarbudget verdeeld over twaalf maanden op basis van hoeveel we verwachten dat je in die maand gaat verbruiken. De tarieven die gebruikt worden voor je budget zijn gelijk aan de tarieven van jouw actieve contract.

Het maandbudget wordt als volgt berekend: 12 x jouw maandtarief is jouw jaarlijkse termijnbedrag. Het jaarlijkstermijnbedrag wordt verminderd met de vaste leveringskosten. Het restbedrag (bedoeld voor jouw verbruik) wordt verdeeld op basis van jouw jaarlijkse verbruik x een maandfractie. De maandfractie is percentage van het verbruiksprofiel (een spreiding van het verbruik van een grote groep aansluitingen over een jaar) en verschilt van maand tot maand.

Zakelijk

Kan ik ook zakelijk klant worden bij Pure Energie?
Ook bedrijven kunnen zich aanmelden voor de groenste stroom van Nederland. Daarvoor klikt u rechtsbovenin naar onze zakelijke website. Bij 'Zakelijke energie' kunt u een energiepakket afsluiten. Bent u een grootverbruiker? Dan vragen wij u om een offerte op maat aan te vragen.
Bekijk zakelijke energie
Wat is een grootverbruik aansluiting?
Een grootverbruik aansluiting is een krachtige aansluiting met hogere verbruiksmogelijkheden dan een kleinverbruik aansluiting. Grootverbruik aansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen van meer dan 3 x 80 ampère en gasaansluitingen van meer dan 40m³ per uur. Voor een grootverbruik aansluiting sluit u een overeenkomst met de netbeheerder, een energieleverancier en een meetbedrijf.
Bekijk zakelijke energie
Wat is een kleinverbruik aansluiting?
Een kleinverbruik aansluiting is een aansluiting die u doorgaans ziet bij woonhuizen en andere kleinverbruikers. Een kleinverbruik aansluiting is een minder krachtige aansluiting dan een grootverbruik aansluiting. Kleinverbruik aansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen van minder dan 3 x 80 Ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40m³. Voor een kleinverbruik aansluiting sluit u alleen een overeenkomst met een energieleverancier.
Bekijk zakelijke energie
Hoe kan ik een zakelijke offerte opvragen?
U kan een zakelijke offerte aanvragen via de zakelijke offertetool. U hoeft alleen uw gegevens in te vullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om samen de mogelijkheden te bespreken.
Offerte aanvragen
Kan ik de tenaamstelling van mijn energiecontract zelf bepalen?
Bij een zakelijke overeenkomst wordt uw energiecontract gekoppeld aan uw KvK-nummer. De tenaamstelling van uw energiecontract is dan automatisch de naam van het bedrijf. Het is niet mogelijk om zelf een tenaamstelling voor uw energiecontract te bepalen.
Wat is het btw-nummer van Pure Energie?
Ons btw-nummer is NL8123.048.83B.01.
Meer contactgegevens
Wat is het KvK-nummer van Pure Energie
Ons KvK-nummer is 08117244.
Meer contactgegevens
Wat is jullie IBAN-nummer?
Ons IBAN nummer is NL05RABO0166295310.
Meer contactgegevens
Hoe kan ik als bedrijf klant worden bij Pure Energie?
Je bedrijf aanmelden bij Pure Energie kan op verschillende manieren. Kies online je energiepakket en meld je aan. Daarna hoef je niets te doen, want wij regelen de rest. Eerst persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook!
Klant worden
Ik heb een bedrijf en wil mijn eigen energie opwekken, wat moet ik doen?
Voor bedrijven zijn zonnepanelen een duurzame investering. Bedrijven wekken zelf groene energie op en daarmee draag je bij aan een duurzame samenleving. Onze specialisten geven advies op maat! We bepalen exact hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden voor een optimaal rendement.
Ik wil zelf energie opwekken!

Zonnepanelen

Wat is jullie vergoeding voor teruglevering?
Voor die teruggeleverde stroom ontvang je van ons een terugleververgoeding. Onze terugleververgoeding is extra hoog, namelijk €0,1052 Incl. btw per kWh en daar zijn we trots op!
Meer informatie
Ik heb zonnepanelen en wil klant worden bij Pure Energie. Wat betekent dit voor mijn energierekening?
Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf groene stroom op. De stroom die je opwekt wordt verrekend met je energierekening. Daarvoor hoef je niet te betalen. Dit noemen we salderen. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug aan het Nederlandse energienet. Daarvoor krijg je een vergoeding: de terugleververgoeding. Onze teruglevering is extra hoog: € 0.1052 per kWh incl. btw.
Meer informatie
Hoe werken zonnepanelen?
In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.
Welke zonnepanelen kan ik het beste nemen voor mijn dak?
Wanneer je investeert in zonnepanelen wil je natuurlijk kwalitatief de beste zonnepanelen. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij producten geselecteerd die voldoen aan onze kwaliteitscriteria. Om te bepalen welke zonnepanelen het best voor jouw situatie zijn, kijken we naar jouw dakoppervlak. Heb je slechts een klein dakoppervlak beschikbaar? Dan is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met een hoge opwekcapaciteit (Wp). Daardoor haal je het hoogste rendement per m², waardoor je zo veel mogelijk op jouw energierekening bespaart.
Doe de dak-check
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?
Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.
Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?
Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Om te kunnen berekenen wat een zonnepaneel opbrengt moet je het vermogen (in Wp) vermenigvuldigen met 0,88. Rekenvoorbeeld: een paneel van 295 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 295 x 0,88 = 260 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 2.500 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 2500/260 = 10 zonnepanelen nodig.
Meer informatie
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?
Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.
Meer informatie
Waarom heb ik een omvormer nodig?
De stroom die wordt opgewekt door een zonnepaneel is gelijkstroom. Om deze stroom bruikbaar te maken voor jouw huishouden moet deze gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Dit gaat met behulp van een omvormer.
Meer informatie
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?
Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.
Passen de zonnepanelen van Pure Energie op elk type dak?
Onze zonnepanelen zijn geschikt voor de meeste type daken. We plaatsen doorgaans op schuine daken, platte daken en we hebben zelfs ervaring met in-dak systemen. Bekijk bijvoorbeeld onze TSC 365 Wp zonnepanelen en ontdek op welke daktypen deze geïnstalleerd kan worden.
Wat moet ik doen als ik met zonnepanelen energie terug ga leveren?
Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding: de terugleververgoeding. Bij Pure Energie krijg je een extra hoge terugleververgoeding: € 0.1052 per kWh incl. btw.
Meer informatie
Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?
Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze klantenservice of rechtstreeks met de installateur. In je meterkast is een sticker geplakt met het telefoonnummer. Let op: als jouw zonnepanelen niet via Pure Energie zijn besteld, kunnen wij je helaas niet helpen. In dat geval neem je contact op met de leverancier waar jij jouw zonne-installatie hebt aangeschaft.
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.
Meer informatie

Groene energie

Hoe word ik klant bij Pure Energie?
Klant worden bij Pure Energie is heel eenvoudig. Bereken jouw nieuwe maandbedrag en kies je energiepakket via onze website. Als we je aanmelding hebt ontvangen hoef je niets te doen. Wij regelen alles voor je.
Meld je aan
Ik wil overstappen naar Pure Energie, wat moet ik doen?
Overstappen is heel eenvoudig. Wij zeggen het contract op bij je huidige leverancier en zorgen ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geeft tijdens je aanvraag de juiste einddatum van het contract door om een onverwachte opzegboete te voorkomen.
Stap over naar Pure Energie
Hoe wordt zonne-energie opgewekt?
Zonne-energie is een onuitputtelijke bron van energie en wordt opgewekt met zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het licht en de warmte van de zon om in elektriciteit. Wil jij meer lezen over deze duurzame vorm van energie?
Lees hier meer over zonne-energie
Wat is windenergie en hoe werkt het?
Windenergie is energie die ontstaat door wind die de wieken van windmolen in beweging zetten. Het is een manier om stroom op te wekken, zonder het klimaat te belasten of grondstoffen uit te putten. Daarmee is windenergie één van de meest schone energiesoorten en noemen we het ook wel groene energie.
Lees hier meer over windenergie
Ik heb een bedrijf en wil klant worden bij Pure Energie, wat moet ik doen?
Je bedrijf aanmelden bij Pure Energie kan op verschillende manieren. Kies online je energiepakket en meld je aan. Daarna hoef je niets te doen, want wij regelen de rest. Eerst persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook!
Klant worden
Wat is de verdeling tussen de wind- en zonne-energie van Pure Energie?
Wij bouwen windmolens en zonneparken in Nederland en de stroom uit deze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Je kiest als klant zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. Het grootster deel van onze groene stroom wordt opgewerkt met windmolens (98.6%). Een kleiner deel wekken we op met onze zonnepanelen (1.4%).
Bekijk ons stroometiket
Wat is CO2-gecompenseerd gas?
Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF.

De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan geneutraliseerd door ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen. Zo speel je dus quitte. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.
Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas
Hoe kan ik bij Pure Energie mijn energieverbruik inzien?
Dat kan eenvoudig via je persoonlijke Mijn Pure Energie omgeving. In ons klantenportaal vind je alle informatie over je energiecontract, zoals je gegevens, meterstanden, verbruiksoverzichten, facturen en je maandbedrag. Naast het inzien van gegevens, kun je ook eenvoudig wijzigingen doorvoeren.
Meer informatie
Bestaat er een Pure Energie app?
Ja, er bestaat een Pure Energie app. Deze app is alleen te gebruiken door klanten met een Pure Energie Meter. Deze ontvang je kosteloos bij de aanschaf van Pure Energie zonnepanelen in combinatie met het zon-collectief of bij het afsluiten van een energiecontract.
Ik wil een Pure Energie Meter

Voordelen van zonnepanelen

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen?
Met zonnepanelen op jouw dak ben je zelf een energiemaker. Jij wekt jouw eigen stroom op en dat is duurzaam en goed voor je portemonnee. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze adviseurs denken graag met je mee.
Vraag een adviesgesprek aan
Hoe kan ik als bedrijf mijn eigen energie opwekken?
Voor bedrijven zijn zonnepanelen een duurzame investering. Bedrijven wekken zelf groene energie op en daarmee draag je bij aan een duurzame samenleving. Onze specialisten geven advies op maat! We bepalen exact hoeveel zonnepanelen geplaatst kunnen worden voor een optimaal rendement.
Ik wil zelf energie opwekken!
Kan ik mijn opgewekte energie uit zonnepanelen salderen?
Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2023 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?
Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Wat is de terugleververgoeding?
Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug naar het Nederlandse elektriciteitsnet. Voor die teruggeleverde stroom ontvang je van ons een terugleververgoeding. Onze terugleververgoeding is extra hoog, namelijk €0,1052 per kWh en daar zijn we trots op!
Meer informatie
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.
Doe de dakcheck
Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?
De kans is groot dat de waarde van jouw woning stijgt als je zonnepanelen laat installeren. Met zonnepanelen zorg je er namelijk voor dat het energielabel verbetert. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Een duurzaam energielabel heeft een positief effect op de waarde van jouw huis.
Meer informatie
Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?
De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer € 500,- per jaar. Deze berekening is gebaseerd op een leveringstarief van € 0,23 per kWh. De werkelijke besparing en de terugverdientijd is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs.
Meer over terugverdientijd

Groen gas

Compenseren jullie gas?
De CO2 uitstoot van ons gas compenseren we tegen de hoogste mogelijk standaard: CO2 Gold Standard certificaten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).
Meer informatie
Wat zijn CO2 Gold Standard Certificaten?
CO2 Gold Certificaten zijn certificaten die wij gebruiken om de uitstoot van CO2 van ons gas te compenseren. Dit is een initiatief van o.a. het Wereld Natuur Fonds (WNF). De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan geneutraliseerd door ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen. Zo speel je dus quitte. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.
Bekijk onze projecten
Wat is groen gas?
Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard.
Meer informatie
Verkopen jullie groen gas?
Wij verkopen geen groen gas of biogas. Wij verkopen het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF. Groen gas is in Nederland schaars, en daardoor moeilijk om consistent te leveren. We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Zodra wij de mogelijkheid krijgen om groen gas in te kopen zullen we dit doen.
Waar komt jullie gas vandaan?
Gas kopen we in bij een Nederlandse gasleverancier. Het gas dat wij verkopen is altijd 100% CO2 gecompenseerd volgens de hoogst mogelijke kwaliteit. De zogenaamde 'Gold Standard' van het Wereld Natuur Fonds.

SDE++

Kom ik in aanmerking voor de SDE subsidie?
De subsidieregeling is bedoeld voor alle bedrijven in Nederland die duurzame energie willen gaan opwekken. Van het MKB tot grote bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties. Het uitgangspunt hierbij is dat er een grootverbruikaansluiting is of komt (meer dan 3x80 Ampère).
Hoe kan ik SDE subsidie aanvragen?
SDE++-subsidie kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit kunt u zelf doen, maar Pure Energie helpt u graag bij het voorbereiden, klaarzetten en indienen van de aanvraag.
Wanneer kan ik SDE subsidie aanvragen?
Het SDE++ werkt met verschillende subsidierondes, de eerstvolgende subsidieronde vindt plaats tussen 24 november en 17 december 2020.
Wat is de looptijd van de SDE subsidie?
De subsidieperiode heeft een looptijd van 15 jaar. Het zestiende jaar kan gebruikt worden om niet- benutte subsidie toch nog toegekend te krijgen.
Wat als de energieproductie hoger of lager uitvalt dan verwacht?
Wanneer de energieproductie hoger is dan de maximaal subsidiabele productie (de energieproductie waarvoor u subsidie kunt ontvangen) kunt u dit gebruiken in een jaar waarin de energieproductie tegenvalt. Dit principe wordt backward banking genoemd. Het omgekeerde is ook mogelijk: valt de productie in een jaar tegen? Dan kunt u dit in een later jaar compenseren (forward banking).
Blijft de SDE subsidie altijd bestaan of kunnen er dingen wijzigen?
De investering die nodig is om duurzame energie te produceren daalt, waardoor de aanschaf van zonnepanelen de afgelopen jaren goedkoper is geworden. Als de Nederlandse overheid de investeringen in duurzame energieproductie op peil wil houden zal de SDE++ gelijk moeten lopen met de investeringskosten. De ervaring leert dat hierin de grenzen worden opgezocht en dat het vaak positief uitpakt een SDE++ subsidie aanvraag waar mogelijk liever eerder dan later te doen.

Installatie Verbruiksmanager

Waarom zie ik geen verbruiksdata of kostenverdeling in mijn Verbruiksmanager?
Wanneer je de Verbruiksmanager net geïnstalleerd hebt zie je nog geen verbruiksdata in de tabellen, grafieken en diagrammen. Dat komt omdat de Verbruiksmanager vanaf dat moment je verbruik meet. Na het eerste uur wordt er informatie op uur niveau zichtbaar.

Het kan zijn dat je kostenverdeling nog niet zichtbaar is in de Verbruiksmanager. Dat kan komen doordat de Pure Energie Meter eerst een patroon van de apparaten moet kunnen herkennen. Hier zit een leertraject in en dit kan tot maximaal één week duren. Voor elektriciteit gaat dit sneller dan bij gas.
Hoe verbind ik de Verbruiksmanager met de Pure Energie Meter?
Bij de installatie maak je met je telefoon via bluetooth verbinding met de Pure Energie Meter in je meterkast. Lukt dit niet? Controleer dan bij instellingen of je bluetooth aan staat.
Hoe verbind ik de Verbruiksmanager met wifi?
Wanneer je telefoon verbinding heeft met de Pure Energie Meter via bluetooth dan kan je in het vervolg van de installatie een wifi verbinding selecteren voor het verbinden van de Pure Energie Meter. Kies het wifi netwerk dat van jou is. Hiervoor heb je wel het wifi wachtwoord nodig.

Het kan zijn dat je een te zwakke wifi verbinding hebt in je meterkast. Wij adviseren je om dan een wifi versterker te kopen om het bereik te vergroten.
Wat betekenen de kleuren op de led ring op de Pure Energie Meter?
Wit: knippert snel. De Pure Energie Meter is gereset. Je kan nu opnieuw de Pure Energie Meter instellen.

Rood: de Pure Energie Meter is in een foutstatus terecht gekomen. Reset het kastje. Blijft de led ring rood knipperen, neem dan contact op met de klantenservice van Pure Energie.

Groen: Knippert langzaam en later sneller. De Pure Energie Meter is opgestart. Je kan nu de Pure Energie Meter gaan verbinden met de Verbruiksmanager.

Blauw: Knippert blauw en blijft daarna blauw. De Pure Energie Meter is succesvol verbonden met de Verbruiksmanager. Het is nu mogelijk om jouw verbruik te zien in de Verbruiksmanager.
Hoe verbind ik de Verbruiksmanager met bluetooth?
De Verbruiksmanager verbindt automatisch met de Pure Energie Meter in je meterkast. Uiteraard moet wel bluetooth aanstaan op jouw mobiel. De Verbruiksmanager kan geïnstalleerd worden op een iOS smartphone (vanaf versie 10) en/of een Android smartphone (vanaf versie 8).