Header Duurzaamheidsrapport 2020

Acht jaar op rij de groenste stroom

Duurzaamheidsrapport Consumentenbond

Ontvang ook de groenste stroom

93% beveelt ons aan. 8.7 / 10 100 87
Wij verkopen wat we zelf opwekken 100% uit eigen energiebronnen Wind- en zonne-energie uit Nederland
Nu tot € 350,00 korting op je contract

Ontvang ook de groenste stroom

93% beveelt ons aan. 8.7 / 10 100 87
Wij verkopen wat we zelf opwekken 100% uit eigen energiebronnen Wind- en zonne-energie uit Nederland
Nu tot € 350,00 korting op je contract
Ranking Duurzaamheidsrapport 2020

De hoogste score voor duurzaamheid

Rapportcijfer 10

Consumentenbond, Natuur&Milieu en WISE onderzoeken ieder jaar de Nederlandse energiemarkt. In het onderzoek wordt vastgesteld hoe duurzaam de stroom van Nederlandse energieleveranciers écht is. In de ranglijst met alle energieleveranciers wordt onze stroom voor het achtste jaar op rij met een 10 beoordeeld! 

In het onderzoek worden energieleveranciers in drie categorieën verdeeld: voorlopers, middenmoters en achterblijvers. Voorlopers werken actief mee aan de omslag naar een duurzame energievoorziening. De middenmoters zijn nog geworteld in vervuilende fossiele energieproductie, maar investeren ook in duurzaamheid. De achterblijvers leveren geen bijdrage aan een duurzame stroomvoorziening.

Bekijk het rapport
Stroometiket 2020 v2

Waar onze stroom vandaan komt

Stroometiket

Onze belofte is duidelijk: wij leveren alleen stroom die we zelf opwekken. Meer niet. Wij bouwen windmolens en zonnepanelen in Nederland en de stroom uit die energiebronnen leveren we aan onze klanten. Jij kiest zelf uit welke energiebron jouw stroom komt.

Kies ook voor 100% groen

Hoe groen is jouw ‘groene energie’?

De 7 garanties van Pure Energie

Samen Nederland verduurzamen, dat is één van onze garanties. We bouwen windmolens en zonnepanelen in Nederland en de stroom uit onze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Meer niet. Lees hier onze 7 garanties. Gewoon een paar dingen waar je op kan rekenen.

Bekijk onze garanties
Duurzaamheidsrapport Zakelijkeleveranciers 2020 kort

Ook voor bedrijven de groenste keuze

Zakelijk Duurzaamheidsrapport

Ook voor de zakelijke energiemarkt zijn we benoemd tot groenste energieleverancier van Nederland. Voor de derde keer op rij is onze stroom beoordeeld met duurzaamheidscijfer 10 en daarin zijn we de enige. Onze stroom is dan ook gecertificeerd door Stichting Milieukeur (SMK), en dat brengt voordelen met zich mee.

Meer informatie