• Binnen 14 dagen gratis annuleren
  • Overstappen zonder problemen
  • In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
Concept Header Homepage 2023

100% Groene stroom

Duurzame energie uit Nederlandse energiebronnen

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Binnen 14 dagen gratis annuleren Overstappen zonder problemen In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
Tot € 160,- korting op een vast contract

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Binnen 14 dagen gratis annuleren Overstappen zonder problemen In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
Tot € 160,- korting op een vast contract

Groene stroom uit Nederlandse wind en zon

Als zelfstandig Nederlands energiebedrijf ontwikkelen we al sinds 1995 samen met lokale energiecoöperaties windmolens en zonneparken in Nederland. Deze ontwikkelen we samen met de omgeving. De groene stroom die we daarmee opwekken leveren we aan huishoudens en bedrijven: van weiland tot stopcontact.

De stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Samen met onze klanten zetten we de energietransitie in beweging. Stel zelf je energiepakket samen, bereken je termijnbedrag en meld je aan. Daarna hoef je niets te doen, want wij regelen de rest.

CTA Janneke en Groene Stroom

Kies ook voor 100% groene stroom

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom uit Nederland. Kies voor zekerheid met een vast energiecontract, of voor flexibiliteit met een variabel energiecontract of dynamisch energiecontract. Bereken eenvoudig zelf je termijnbedrag.

Kies je contract
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

CTA Isolatie advies vloer

Vast contract

Met een vast energiecontract heb jij zekerheid over jouw energiekosten en geen last van prijsschommelingen. Ontvang nu tot € 160,- korting op een vast contract.

Kies voor vast
Header Gasloos wonen v2

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder opzegvergoeding. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
CTA Dynamisch energiecontract v2

Dynamisch contract

Met een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch
CTA Stroometiket Pure Energie

Wat is groene stroom?

Stroometiket Pure Energie

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met duurzame energiebronnen in Nederland. Windmolens, zonnepanelen en waterkacht zijn hierin belangrijke energiebronnen. Deze energiebronnen vullen elkaar goed aan en raken nooit op. Zoals je ziet is ons stroometiket heel simpel: wij leveren alleen groene stroom uit onze duurzame energiebronnen. 

100% groene stroom

De voordelen van Pure Energie

Iconenset groen donkergroen Eerste Prijs

100% groene stroom

De Consumentenbond beoordeelt ons al negen jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid. Echte groene stroom uit Nederland dus

Iconenset groen donkergroen financieel

Grip op je verbruik

Altijd grip op je verbruik of je energiezaken makkelijk regelen via Mijn Pure Energie en onze vernieuwde app

Iconenset groen donkergroen Keurmerk

Beste energieleverancier

Onze klanten geven ons een 8.6 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl

Iconenset groen donkergroen Slagschaduw

Wind- en zonneparken

Met onze windmolens en zonprojecten maken we genoeg stroom voor honderduizenden Nederlandse huishoudens

CTA Groene Stroom Pure Energie

Kies voor CO2-gecompenseerd gas

Jouw gasverbruik en dus CO2-uitstoot compenseren we met een bijdrage aan duurzame projecten wereldwijd. Daarmee compenseren we de uitstoot van jouw gasverbruik en dragen we samen een steentje bij aan het milieu.

Kies CO2-gecompenseerd gas

Dit zeggen onze klanten

8.6/10 KlantenVertellen.nl - Klant beoordeling
3916 mensen 93 % beveelt ons aan. KlantenVertellen.nl
Via gaslicht.com heb ik mij aangemeld bij Pure Energie wegens de voordelige tarieven. Hun website is duidelijk en geeft goed inzicht in je verbruik.
Goede website en voordelige tarieven. 10
TON , BORCULO 11 juni 2024
Ik ben heel tevreden met Pure energie en blij dat ik op deze manier iets positiefs kan doen voor het milieu. Alles verloopt perfect.
Tevreden 9
Masja van Herpen, Delft 5 juli 2024
Het aanmelden ging heel makkelijk. Toen er iets mis leek te gaan met de aanmelding, was een telefoontje voldoende. Klantenservice was goed bereikbaar en 'probleem' was met een dag opgelost. TOP. Ik kan Pure Energie aanbevelen.
Het energiebedrijf waar je als klant gehoord wordt. 10
Jet, Middelburg 5 juni 2024
De overstap is prima verlopen en app werkt goed.
Prima service en app! 10
Rob , Almelo 6 juli 2024
Voorheen was ik klant van Greenchoice en dat beviel eigenlijk prima, maar door de huidige energiecrisis werd het te duur, gelukkig kon ik gemakkelijk overstappen naar mijn huidige energieleverancier Pure Energie. Die ook een groen hart heeft. Dus helemaal top.
Groene energie voor de scherpste prijs 10
Erik , 's-Hertogenbosch 12 juli 2024
Toen een poos terug Radar Pure Energie als meest groene keuze opwierp, raadde ik mijn ouders aan om de overstap naar Pure Pnergie te maken. Toen bleek dat we ook nog minder hoefden te betalen als dat we voorheen deden. Nu ik op mijzelf woon is Pure energie nog steeds de beste optie.
De beste optie 10
Thijs, Groningen l 23 maart 2024
Wij zijn al 4 jaar klant bij Pure Energie en zijn nog steeds tevreden. Vandaag voor het eerst telefonisch contact opgenomen omdat ik wat vragen had omtrent het verleng aanbod. Ik heb duidelijk en snel antwoord gekregen op mijn vragen, ook was er de tijd om even te sparren. Erg fijn. De app gebruik ik meerdere keren per week, werkt altijd en is overzichtelijk. Vandaag het contract weer met een jaar verlengd en ik blijf dat zeker doen zolang Pure Energie blijft doen wat ze doen.
Top 10
Stefan , Pijnacker 20 maart 2024
Ik belde en er werd meteen opgenomen en ik werd geholpen in het Nederlands. Fijn dat dat ook op deze manier kan.
Klatenservice via telefoon 10
John, Rotterdam 26 juni 2024
Ben diverse keren reeds overgestapt van leverancier maar nog niet eerder ben zo goed geïnformeerd over het verloop van de overstap.
Meerdere keren bericht gekregen over de actuele stand van zaken. Prima.
Perfect op de hoogte gehouden. 10
Rene, Hellevoetsluis 15 juni 2024
Mooi aanbod. De overstap ging makkelijk en vloeiend.
Makkelijk overstappen 10
Marlon, Venray 21 juni 2024
CTA Pure energie app

Gemakkelijk al je energiezaken regelen

Pure Energie App

Regel al je energiezaken gemakkelijk met de nieuwe Pure Energie App. Download de gratis app op je mobiele telefoon en ga meteen aan de slag. Zo kun je alles zelf regelen. Overal en snel. Precies zoals jij Mijn Pure Energie gewend bent, maar dan op je mobiel.

Download Appstore Apple Download Appstore Android

Veelgestelde vragen over onze groene stroom

Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Duurzame energiebronnen zijn hernieuwbaar en raken nooit op, zoals bijvoorbeeld zon, wind en water. Bij het opwekken van groene energie uit duurzame energiebronnen komt weinig tot geen CO2 vrij. Daarom wordt het steeds belangrijker dat we met zijn allen overstappen van fossiele en vervuilende energiebronnen naar duurzame alternatieven. Zo beperken we de impact op het milieu en kunnen we nog langer van deze aarde genieten.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Welke soorten groene energie zijn er?

Er zijn verschillende soorten groene energie. Bij Pure Energie wekken we groene energie op uit zon, wind en water. Met onze Nederlandse zonnepanelen en windmolens wekken we zonne-energie en windenergie op. Sinds kort wekken we ook waterenergie op door middel van waterkracht. Ook dit is een vorm van groene energie. De stroom uit windenergie, zonne-energie en waterkracht noemen we groene stroom.


Welke energiebronnen zijn duurzaam?
Wat is het verschil tussen groene energie en grijze energie?

Alle Nederlandse huishoudens zijn aangesloten op hetzelfde elektriciteitsnetwerk. Of je nu voor grijze stroom kiest of voor groene stroom: iedereen krijgt dezelfde circa 230 volt uit het stopcontact. Het verschil tussen grijze en groene stroom is de manier waarop de stroom is opgewekt. Groene stroom komt uit onuitputtelijke energiebronnen als zonne-energie, windenergie of waterkracht. Grijze stroom wordt gemaakt van fossiele brandstoffen, zoals gas en steenkool, of kernenergie.


Het verschil tussen groene en grijze stroom
Hoe stap je over op groene stroom?

Overstappen op groene stroom en dus duurzame energie is heel eenvoudig. Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.


Overstappen naar groene stroom
Wat is de verdeling tussen de wind- en zonne-energie van Pure Energie?

Wij bouwen windmolens en zonneparken in Nederland en de stroom uit deze energiebronnen leveren we aan onze klanten. Je kiest als klant zelf uit welke energiebron jouw stroom komt. Het grootste deel van onze groene stroom wordt opgewerkt met windmolens (97,7%). Een kleiner deel wekken we op met onze zonnepanelen (2,2%) en een waterkracht project (0,1%).


Bekijk ons stroometiket
Wat is CO2-gecompenseerd gas?

De productie van gas en het gebruik ervan zorgen voor CO2-uitstoot. Dat is per definitie slecht voor het milieu. Daarom compenseren we jouw gasverbruik en dus CO2-uitstoot met een bijdrage aan duurzame projecten wereldwijd. Dat doen we volgens het Gold Standard keurmerk, opgezet door onder andere het WWF. De projecten met het Gold Standard-keurmerk zorgen voor duurzame ontwikkeling met als doel CO2-uitstoot wereldwijd te verminderen. We streven naar schone energie voor iedereen en kiezen altijd voor een zo groen mogelijke oplossing.


Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas
Hoe word ik klant bij Pure Energie?

Klant worden bij Pure energie is heel eenvoudig. Bereken je nieuwe termijnbedrag en kies je energiepakket via onze website. Als we je aanmelding hebben ontvangen hoef je zelf niets te doen. Wij regelen alles voor je.


Meld je aan