Btw op zonnepanelen terugvragen

Btw op zonnepanelen terugvragen

Heb jij zonnepanelen geplaatst of wil je zonnepanelen aanschaffen? Goed nieuws! Wanneer je als particulier zonnepanelen aanschaft, kun je de betaalde btw op gekochte zonenpanelen terugvragen. Als je zonnepanelen bij Pure Energie koopt, kun je profiteren van onze gratis btw-teruggave service. De btw-teruggave bij het opwekken van zonne-energie vraagt om specifieke uitleg. 

Teruggave van btw bij zonnepanelen, hoe werkt dat?

In principe kan iedereen de btw op zonnepanelen terugvragen. Als jij zonnepanelen op je dak plaatst, word je eigenlijk een klein energiebedrijf. Met zonnepanelen wek je jouw eigen energie op. Het kan zijn dat deze energie aanvulling is op je totale energieverbruik, maar het komt vaak voor dat zonnepanelen meer energie opwekken dan nodig is. Deze te veel opgewekte energie lever je terug aan het energienet. Het terugleveren van energie noemen we salderen. Hiermee verkoop je in principe energie en dat maakt je een ondernemer. Je mag daarom de btw over de aanschaf van je zonnepanelen terugvragen.

De voor- en nadelen van btw-teruggave bij zonnepanelen

Wettelijk ziet de overheid eigenaren van zonnepanelen als ondernemers. In de praktijk heeft dit een voordeel en een nadeel. Het nadeel is dat de Belastingdienst btw kan heffen over opbrengsten van de te veel opgewekte energie. In de praktijk valt dit mee. Als je jaarlijks niet meer dan €1.345,- hoeft af te dragen, kun je ontheffing krijgen. Dit is voor de gemiddelde particuliere gebruiker van zonnepanelen ideaal, omdat ze niet in de buurt komen van het genoemde bedrag. Ben je zzp'er? Houd dan rekening met andere btw-plichten die ertoe kunnen leiden dat je wel tot dit bedrag komt.

Hulp nodig?

Ondanks dat de wetgeving over de btw op zonnepanelen in de toekomst kan veranderen, blijft het de moeite waard. Bij een gemiddelde zonnepanelen-installatie (10 zonnepanelen) levert dit al snel €700 tot €900 euro op. Vind je het lastig om zelf de btw op zonnepanelen terug te vragen? Als je bij Pure Energie zonnepanelen aanschaft, kun je gratis gebruik maken van onze btw-teruggave service. Dit houdt in dat wij de administratie voor de btw-teruggave en de ontheffing zodat je vrijgesteld bent van omzetbelasting voor je regelen. Belasting terugvragen over jouw zonnepanelen is op die manier wel zo eenvoudig. Vraag hier een offerte aan of plan een adviesgesprek met een van onze specialisten. 

Vraag een offerte aan