Header Teruggaveservice Pure Energie

Btw teruggave zonnepanelen

Zonnepanelen op je dak

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Direct besparen op je energierekening Onze zonnepanelen zijn van A-kwaliteit Montage binnen één werkdag
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Zonnepanelen op je dak

89% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Direct besparen op je energierekening Onze zonnepanelen zijn van A-kwaliteit Montage binnen één werkdag
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Ben je van plan om zonnepanelen te kopen of heb je kort geleden zonnepanelen op je dak geplaatst? Dan heb je vast eens gehoord van de btw teruggave voor zonnepanelen. Je kunt na het aanschaffen van zonnepanelen de btw op de gekochte zonnepanelen en de montage terugvragen, maar wat houdt dit eignelijk in? Heb jij zonnepanelen van Pure Energie? dan regelen wij de btw teruggave voor je. 

Waarom btw teruggave zonnepanelen regelen?

In principe kan je ook zelfde btw op zonnepanelen terugvragen. Als jij zonnepanelen op je dak plaatst, dan ziet de Belastingdienst jouw huis als een klein energiebedrijf. Je bent ondernemer voor de btw als je met enige regelmaat diensten levert waar je een vergoeding voor krijgt, zoals de terugleververgoeding. Met zonnepanelen wek je zelf zonne-energie op. De zelf opgewekte stroom kun je salderen en/of terugleveren. Hiermee 'verkoop' je in principe je eigen energie aan het net. Daarom mag je de btw over de aanschaf van je zonnepanelen terugvragen.

Zonnepanelen btw terugvragen

Als energiemaker kun je de btw op de aanschaf én de montage van zonnepanelen terugvragen. Deze btw bedraagt 21%. Je kunt de betaalde btw terugvragen tot maximaal 6 maanden na afloop van het jaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft. Koop je dit jaar nog zonnepanelen, dan is de deadline voor de btw teruggave van zonnepanelen dus 1 juli 2023.

Wat heb je nodig? 

Je hebt een aantal dingen nodig als je de btw teruggave van zonnepanelen gaat regelen. Allereerst heb je een factuur van de levering en installatie van zonnepanelen nodig. Deze factuur moet op jouw naam staan. Verder heb je nog de overeenkomst met de energieleverancier voor de levering van de elektriciteit en het totale opwekvermogen van jouw zonnepanelen nodig. Dit laatste staat vermeldt in de offerte of in de overeenkomst met de leverancier. 

Btw teruggave zonnepanelen stopt

Naar alle waarschijnlijkheid wordt er in 2023 geen btw meer geheven op zonnepanelen voor particulieren. Met dit plan wil het kabinet de administratieve lasten voor particulieren en de Belastingdienst afnemen. Veel particulieren weten niet precies hoe ze de belastingteruggave van zonnepanelen moeten regelen. Daardoor heeft de Belastingdienst veel extra werk aan deze teruggaven. Het plan is nog niet definitief, maar we houden de ontwikkelingen in de gaten. 

Wij regelen de btw teruggave voor je

Ondanks dat de wetgeving over de btw op zonnepanelen in de toekomst kan veranderen, blijft het de moeite waard. Bij een gemiddelde zonnepanelen-installatie (10 zonnepanelen) levert dit al snel €700 tot €900 euro op. Als je bij Pure Energie zonnepanelen aanschaft, kun je gebruik maken van onze gratis btw-teruggave service. Dit houdt in dat wij de administratie voor de btw-teruggave en de ontheffing zodat je vrijgesteld bent van omzetbelasting voor je regelen. De btw teruggave over jouw zonnepanelen is op die manier heel eenvoudig.

Vraag een offerte aan

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 21 april 2022.