Beleef windmolens van heel dichtbij

Bezoek de Open Dag Windplan Groen op zaterdag 10 juni van 10.00-15.00 uur in Dronten
Laatst bewerkt op 06 juni 2023 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Hoe hoog is een windmolen, hoe wek je stroom op uit wind, hoe werkt de machine en hoe inspecteer en onderhoud je een windmolen? Dat en meer ontdek je tijdens de Open Dag van Windplan Groen op zaterdag 10 juni van 10.00-15.00 uur in Dronten

Header Open Dag Windplan Groen

Leuk en leerzaam voor kinderen

De open dag is leuk voor iedereen die nieuwsgierig is naar windenergie en een draaiende windmolen van heel dichtbij wil ervaren. De ontmoetingsplek is het ketenpark aan de Rietweg 3 in Dronten. Hier geven experts informatie over de verschillende windparken binnen Windplan Groen, de toekomst van windenergie en hun bijdrage aan de energietransitie. Leerzaam en leuk voor kinderen ook. Er zijn elektrische hijskranen, er wordt geschminkt en wie wil kan een (tijdelijke) tattoo krijgen.  

De wereld in de windturbine

Ben je nieuwsgierig naar de techniek en materialen die aannemers gebruiken? Wil je ervaren hoe een monteur de windmolen binnengaat, de lift naar boven pakt, rondkijkt in de gondel en op grote hoogte bovenop het gondelhuis stapt? Met Virtual Reality krijg jij een uniek beeld van de wereld in de windturbine. Vanaf de ontmoetingsplek vertrekt elk half uur een touringcar voor een bezoek aan twee windparken.  

Wij bouwen aan Windplan Groen

Windplan Groen is een van de grootste windprojecten op land en in aanbouw. Dit plan omvat  90 nieuwe windmolens. Naar verwachting gaan zij samen circa 1,4 miljard kilowattuur per jaar opwekken. Dat is net zoveel als het gemiddeld jaarlijks verbruik van ruim 488.000 huishoudens. Pure Energie realiseert binnen Windplan Groen in totaal 25 windmolens, waarvan we er 20 zelf exploiteren. Dit zijn de windparken Hoge Vaart Zuid, Oldebroekertocht, Hondtocht Zuid en Flevo Ventum. Zien we jou op de Open Dag van Windplan Groen? Je aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie over dit project en de open dag op de projectwebsite.