Header Open Energiedag drone

Blije gezichten tijdens eerste Open Energiedag

Windpark en Zonnepark Bijvanck

Landelijk openden dit weekend bijna vijftig duurzame energieprojecten de deuren om omwonenden en geïnteresseerden kennis te laten maken met wind- en zonne-parken. Ook Windpark en Zonnepark Bijvanck trokken circa 300 bezoekers van alle leeftijden tijdens de nationale Open Energiedag. “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie. 

Daar krijg je energie van  

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, en de Branchevereniging Bodemenergie. Het doel is het versterken van kennis en enthousiasme voor de energietransitie. 

CTA Uitleg bij windmolen

Even binnen kijken

Bezoekers namen een kijkje in een van de windmolens en kregen uitleg over de werking en opbrengst ervan. Team Pure Energie vertelde over de bouw van het windpark. Verder werd er uitleg gegeven over het zonnepark dat samen met de omgeving aan de voet van twee windmolens wordt gerealiseerd.  

Windpark Bijvanck 

Windpark Bijvanck bestaat uit vier windmolens die langs de Didamse wetering zijn geplaatst in het gebied tussen Angerlo en Loil/Greffelkamp, in de gemeente Zevenaar. De windmolens hebben een ashoogte van 116,5 meter en een rotordiameter van 117 meter. De tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze rechtovereind staat – wordt daarmee 175 meter. 

 

Zonnepark Bijvanck 

Op dit moment werken we hard aan een zonnepark aan de voet van onze windmolens. Zonnepark Bijvanck is een initiatief van lokale coöperatie ZieDeZonSchijnt en Pure Energie. Via de coöperatie kunnen inwoners uit de omgeving mee-investeren in het zonnepark en komt 50 procent van het zonnepark in eigendom van de omgeving.   

Bekijk onze energiebronnen