download 1

De bouw van Windpark Bijvanck is begonnen!

Wij zijn energiemakers

In het gebied tussen Angerlo en Loil zijn we een windpark aan het realiseren bestaande uit vier windmolens. De windmolens zijn van het merk Vestas en het type V117. Deze windmolens hebben een ashoogte van 116,5 meter en een rotordiameter van 117 meter. Dat betekent dat wieken 58,5 meter lang zijn.

Deze windmolens wekken naar verwachting circa 9 miljoen kWh per stuk per jaar op. Het gehele windpark wekt dus naar verwachting 36 miljoen kWh per jaar op.

bijvanck

Eind maart is er al een tijdelijke in- en uitrit aangelegd naar de locaties van de windmolens. Inmiddels is KWS al ruim 2 weken bezig met de aanleg van de tijdelijke en definitieve verhardingen van de toegangswegen en kraanopstelplaatsen bij de 4 windmolenlocaties.

Onder prachtige weersomstandigheden wordt op dit moment het cunet ontgraven en vervolgens weer aangevuld met menggranulaat. Daaronder wordt een drukverdelend doek aangebracht die voor een extra sterke constructie zorgt. Ook worden er vele meters mantelbuis aangebracht waar, op een later tijdstip, de bekabeling van de 4 windmolens wordt doorgevoerd. De aannemer voor de bouw van Windpark Bijvanck is KWS, samen met VolkerWessels-partijen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Hanab.

Meer weten over Windpark Bijvanck?

Wil je op de hoogte blijven van Windpark Bijvanck? Kijk dan op deze website.

Bron header foto: KWS