Deel opbrengst Windpark De Rietvelden naar omgeving

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Pure Energie 883

Inwoners, verenigingen en stichtingen uit de omgeving van Windpark De Rietvelden kunnen vanaf 1 oktober 2022 een bijdrage vragen uit het omgevingsfonds van Windpark De Rietvelden. Hiermee komt een deel van de opbrengst van de vier windmolens in ’s-Hertogenbosch ten goede aan de omgeving.  

Samen met de omgeving

In aanwezigheid van Wethouder van der Geld, vertegenwoordigers van wijkraden, wijkmanagers en de pers vond gisteren de officiële lancering van het omgevingsfonds Windpark De Rietvelden plaats. Alle inwoners, verenigingen en stichtingen uit de omgeving binnen 1775 meter rondom de windmolens kunnen het fonds om een bijdrage vragen als zij een project, initiatief of activiteit hebben die valt onder duurzaamheid, groen in de buurt, leefbaarheid en andere sociale aspecten, die bijdragen aan een betere buurt of wijk, die tevens de negatieve effecten van het windpark beperken. De onafhankelijke stichting Omgevingsfonds Windpark De Rietvelden bepaalt welke aanvragen een bijdrage uit het fonds krijgen.

Bestuur van Rietvelden

Het bestuur van Stichting Omgevingsfonds Windpark De Rietvelden bestaat uit (vlnr): Henny Ketelaar (secretaris), Carina Harms (voorzitter), Marc Beckers (lid) en Jeroen Kok (penningmeester)

Windpark De Rietvelden 

Windpark De Rietvelden bestaat uit vier windmolens op en nabij bedrijventerrein De Rietvelden in ’s-Hertogenbosch. Het is een samenwerking tussen Heineken Brouwerij ‘s-Hertogenbosch, BCTN, firma Barten, de familie Pennings, coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West (BWW) en duurzaam energiebedrijf Pure Energie.

Verwachting circa 19.000 euro per jaar 

De bijdrage aan het fonds vanuit het windpark is €0,50 per opgewerkt MWh per jaar. Onze verwachting is dat de vier windmolens circa 38.000 MWh per jaar gaan opwekken. Dat zal een jaarlijkse bijdrage opleveren van zo’n €19.000 per jaar waarmee de omgeving geholpen wordt. De bijdrage van 0,50 euro per MWh wordt 15 jaar lang gedaan. 

fotorietvelden

De kracht van samen 

Bij Pure Energie nemen we de omgeving vanaf het eerste moment serieus. Vanaf het prille begin van de ontwikkeling van onze wind- en zonneparken nodigen we mensen uit om mee te denken om zo te komen tot een zo goed mogelijk en haalbaar plan. Dat kan bijvoorbeeld door meer natuur en zeker ook door lokaal eigendom in wind- en zonneparken, want Pure Energie streeft daarbij naar 50 procent lokaal eigendom. De lancering van dit omgevingsfonds is dan ook weer een mooi voorbeeld hiervan. We wensen het bestuur veel succes en kijken uit naar de duurzame projecten die hieruit volgen.

Windpark De Rietvelden 

Wil je meer weten over het windpark of het omgevingsfonds Windpark De Rietvelden? Kijk dan op: 

www.windparkderietvelden.nl