Allego Pure Energie

Echt groen laden in Deventer

Met de schoonste stroom van Windpark Kloosterlanden

Elektrisch rijden is de toekomst en draagt bij aan een schonere lucht en minder geluidsoverlast in de steden. Om dichter bij het doel van emissievrije mobiliteit te komen hebben Allego, Deventer Energie en Pure Energie de handen ineengeslagen. In de gemeente Deventer zijn 38 laadpalen geplaatst die voorzien worden van lokaal opgewekte groene stroom.

De laadpalen nemen stroom af van Windpark Kloosterlanden in Deventer. Het windpark is een samenwerking tussen Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie. Windpark Kloosterlanden wekt jaarlijks zo'n 8,4 miljoen kilowattuur groene stroom op. Dat is genoeg voor 3400 huishoudens. 

“Op al onze laadpunten in ons netwerk verstrekt Allego groene stoom. We zijn daar als CPO (Charge Point Operator) of laadpaal exploitant bijzonder trots op. De combinatie van elektrisch rijden met groene stroom is de manier vandaag de dag om de milieu impact van wegtransport op de grootst mogelijke manier te reduceren. We blijven ons samen met onze partners graag in zetten voor die toekomst.’’ stelt Harold Langenberg, Managing Director Benelux voor Allego.

In het onderstaande kaartje kun je zien welke laadpalen allemaal van Pure Energie worden voorzien:

 ‘’We zijn enorm trots op de samenwerking met Allego. Voor ons is het een mooie stap om te laten zien wat je allemaal met groene stroom kan bereiken. Duurzaam wonen, werken en ook duurzaam rijden.’’  Aldus Joost Posthuma, Hoofd zakelijk bij Pure Energie.

Allego Pure Energie Deventer Energiecooperatie

''Als lokale coöperatie dragen wij graag bij aan schoon rijden op stroom uit ons eigen Deventer windpark.’’ Aldus Guido Bakema van de Deventer Energie Coöperatie.

De 38 laadpalen hebben een geschat jaarverbruik van 383.700 kWh, daarmee wordt bijna 250.000 kg aan CO2 bespaard. Een Tesla model 3 heeft voor een volle accu circa 70 kWh nodig; hiermee zou je dus 5.482 Tesla’s kunnen opladen.

Over Allego

Allego is al sinds 2013 één van de toonaangevende leveranciers van laadoplossingen met een pan-Europese aanwezigheid. Met meer dan 18.000 laadpunten in hun netwerk en geavanceerde EV-cloud services, maken zij elektrisch reizen mogelijk voor iedereen.

Over Deventer Energie

De Deventer Energie Coöperatie is een lokale energiecoöperatie die wil bijdragen aan de verduurzaming van de energievoorziening. Zij doet dit door duurzame energieprojecten te realiseren en bewoners in Deventer te ondersteunen bij het nemen van energiebesparingsmaatregelen. Zo is de coöperatie mede-eigenaar van de 2 windturbines langs de A1, een groot zonneproject en heeft zij meer dan 25 energiecoaches die bij bewoners aan huis komen. De coöperatie heeft inmiddels 300 leden.