Header Open Dag DMO Pure Energie

Geslaagde open dag in Drenthe

Honderden geïnteresseerden namen een kijkje

Afgelopen zaterdag namen ruim zeshonderd geïnteresseerden een kijkje bij de windturbines van Windpark Drentse Monden en Oostermoer tijdens de open dag. Met een VR-tour, horeca, springkussens, experts waar mensen met hun vragen terecht konden, én natuurlijk de rondleiding in de windmolen was er genoeg te doen voor de bezoekers. 
De open dag, die door corona al twee keer is uitgesteld, werd georganiseerd om omwonenden en geïnteresseerden te informeren over de windmolens. Dat we nu samen met de andere initiatiefnemers en de omwonenden samen zo’n geslaagde dag neer kunnen zetten is bijzonder als je geschiedenis van het windpark erbij pakt.

Een van de aanwezigen op de open dag was Arthur Vermeulen. Hij werkt al bijna twintig jaar bij ons en was vanaf het begin betrokken bij dit project: “In de jarenlange aanloop naar dit windpark is er veel discussie in de omgeving geweest. Er was een gevoel dat het de mensen overkwam. En dat gevoel begrijp ik goed. Het windpark is immers een flinke verandering in het landschap. Ik vond het dan ook fijn om te ervaren in de vele gesprekken die ik tijdens de open dag heb gehad dat veel mensen oprecht geïnteresseerd waren in de molens, en dat veel mensen uit de buurt -nu ze er eenmaal staan- het toch wel vinden meevallen.“ 

Het beeld van de ontwikkelaars en omwonenden harmonieus op één locatie past precies bij dat waar we als Pure Energie voor staan. Wij geloven namelijk in samen. Vanaf het eerste idee betrekken we de omwonenden bij onze plannen. Bij informatieavonden zetten we letterlijk de deuren open voor buurtbewoners en bieden we de mogelijkheid om mee te profiteren van het project. Zo bouwen we samen aan een duurzame toekomst. 

Het organiseren van open dagen helpt daarbij. Wil je ook eens een kijkje nemen bij een windpark maar heb je deze open dag om wat voor reden dan ook gemist? Op 17 september van dit kalenderjaar staat de volgende open dag gepland. Zien we je daar? Houd onze website in de gaten voor informatie over de exacte locatie, tijden en het programma.