ISO27001 certificering voor informatiebeveiliging

Beveiliging persoonsgegevens op topniveau
Laatst bewerkt op 31 januari 2024 1 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Wij geven onze energieklanten het vertrouwen dat we veilig omgaan met data. Onze aanpak voor informatiebeveiliging is geïmplementeerd in ons dagelijks werk. Daarvoor zijn we als energieleverancier ISO27001 gecertificeerd.

Katalysator voor verbetering

Martijn Tielkes, operationeel directeur bij Pure Energie is gepast trots op de ISO27001 certificering, wetend dat daar een jaar van intensieve voorbereiding aan vooraf ging. “Natuurlijk was informatie al veilig, maar alles is vastgelegd in procedures en verankerd in onze bedrijfsvoering, zodat we dataveiligheid ook daadwerkelijk kunnen aantonen. Het certificaat is een middel, geen einddoel, sterker nog: het is een aanjager voor continue verbetering.”

Lek voorkomen

“De certificering is voor ons de bevestiging dat we goed met data van klanten omgaan”. Die eisen aan dataveiligheid hebben een hele concrete oorzaak: “iedereen heeft wel eens gehoord van identiteitsdiefstal of phishing, dat kan allemaal het gevolg zijn van een mogelijk datalek. Dus we werken op topniveau om zoiets te vermijden.”

Volgende stappen

De Autoriteit Persoonsgegevens is de instantie die toeziet op dataveiligheid en datalekken. “Elk jaar zal een auditbureau komen checken of er nog volgens de normen wordt gewerkt, verbeteringen worden doorgevoerd en over drie jaar volgt hercertificering”. Martijn vervolgt: “We zullen blijven doorontwikkelen en ook elke dag oog moeten hebben voor veilig werken. De lat zal steeds hoger worden gelegd. Die uitdaging gaan we voor energieklanten graag aan.”

 

ISO27001 Banner Pure Energie