Nieuw bestuur Pure Energie Fonds

Laatst bewerkt op 17 november 2022 1 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Met de komst van Dorothée Loorbach als nieuwste bestuurslid van het Pure Energie Fonds, is het bestuur nu compleet. Jan Voskamp en Dorothée Loorbach beoordelen vanaf 2018 gezamenlijk alle aanvragen van het Pure Energie Fonds.

Pure Energie investeert 90% van haar winst in nieuwe, groene energieprojecten. 10% gaat naar het Pure Energie Fonds. Het Fonds is in het leven geroepen om allerlei duurzame initiatieven in Nederland te ondersteunen. Aanvragen worden beoordeeld door het onafhankelijke bestuur en kunnen een financiële bijdrage van maximaal €2500,- krijgen. 

Over het Pure Energie Fonds

Wat we krijgen, geven we terug aan de maatschappij. Pure Energie investeert jaarlijks 10% van haar winst in het Fonds, met een minimum van €30.000,- per jaar. De bijdragen van het Fonds gaan uitsluitend naar duurzame initiatieven die plaatsvinden in Nederland. Denk hierbij aan zonnepanelen voor een buurthuis of een gezamenlijke moestuin voor een woonwijk, maar ook aan sociaal maatschappelijke projecten. Werken aan duurzaamheid betekent volgens ons ook werken aan een duurzame samenleving.

Een bijdrage aanvragen kan via de website. Het bestuur beoordeelt de aanvragen en bepaalt welke een bijdrage ontvangen. Lees hier meer over het aanvragen van een bijdrage van het Pure Energie Fonds.

Foto Dorothée Loorbach door Annabel Jeuring.