Nieuwe Pure Energie: Windpark de Veenwieken

We starten het jaar met groen nieuws… Onze plannen voor windmolens in het gebied tussen Dedemsvaart, Ommen en Hardenberg zijn goedgekeurd door de Raad van State! Het windpark mag nu definitief gebouwd worden. Dat betekent dat er groene stroom van Pure Energie bij komt: maar liefst 4 nieuwe Pure Energie-windmolens gaan genoeg groene stroom opwekken voor meer dan 5000 klanten.

Windpark de Veenwieken

Het windpark bouwen we samen met De Wieken B.V., een samenwerkingsverband van verschillende partijen. Windpark de Veenwieken bestaat in totaal uit 10 windmolens. 6 daarvan worden eigendom van De Wieken B.V., de andere 4 worden Pure Energie-windmolens. De tien windmolens wekken naar verwachting 70 miljoen kWh groene stroom per jaar op. Dat is genoeg voor 23.000 huishoudens! De stroom van de vier Pure Energie-windmolens leveren we rechtstreeks aan onze klanten.

Voorlopige planning

We beginnen nu met voorbereidende werkzaamheden, zoals het kopen van de windmolens en het aanleggen van wegen. De bouw van het windpark kan dan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 beginnen, waardoor de windmolens in de zomer van 2019 groene stroom gaan leveren.

Bekijk ook windparkdeveenwieken.nl.