Onze samenwerking met energiecoöperatie ZiedeZonSchijnt

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Als energiemaker werken we samen met tientallen energiecoöperaties door heel Nederland. Samen realiseren we nieuwe wind- en zonneparken waarbij 50% lokaal eigendom het uitgangspunt is. Al jaren gelooft Pure Energie in de kracht van samen. Dat doen we met grondeigenaren, omwonenden, maatschappelijke organisaties, overheden en zeker met energiecoöperaties. Zo waren we in 2015 het eerste energiebedrijf in Nederland dat samen met een coöperatie windmolens ontwikkelde en bouwde.  

Zonnepark Bijvanck

In 2020 werd de bouw van Windpark Bijvanck afgerond. De vier windmolens van dit moderne windmolenpark langs de Didamse Wetering in de gemeente Zevenaar wekken jaarlijks zo’n 36 miljoen kWh op. Rond die tijd ontstond er ook het idee om een zonnepark te realiseren op dezelfde locatie. Vanaf het begin zijn we hierover in gesprek met omwonenden die we reeds kenden vanuit het windpark. Daaruit is energiecoöperatie ZieDeZonSchijnt ontstaan, opgericht door omwonenden. 

 “De communicatie van Pure Energie was zo open, dat was anders dan we gewend waren en dat gaf vertrouwen.” 
Jan Jaap Tiemersma Cooperatie ZiedeZonSchijnt U.A.  

Cooperatie ZiedeZonSchijnt

Vertrouwen is iets dat moet groeien. Al vanaf een vroeg stadium is coöperatie ZiedeZonSchijnt nauw betrokken bij de plannen voor Zonnepark Bijvanck. We werken vanaf het begin op basis van gelijkwaardigheid: hetzelfde investeren, dezelfde inzet, evenveel zeggenschap. Door de lokale kennis van coöperaties te combineren met onze ervaring in wind- en zonneparken kunnen we zorgvuldige nieuwe energieprojecten ontwikkelen. Bovendien heeft de coöperatie een heel andere band met de omgeving dan wij als energiebedrijf.  

Thumbnail Video ZP Bijvanck

Samen verduurzamen 

Elke energiecoöperatie is uniek, daarom is maatwerk belangrijk. Wij werken samen met bestaande, maar ook nieuwe, beginnende energiecoöperaties. Neem gerust contact op als je meer wil weten over energie opwekken in jouw regio, als je al een concreet wind- of zonproject hebt of als je vragen hebt over het oprichten van een energiecoöperatie. We gaan graag met je in gesprek en vertellen je graag meer over onze werkwijze.