Atelier 014

Pure Energie Fonds helpt bij de realisatie van Sheltersuits

Wij zijn energiemakers

Je vraagt je vast af: wat is een Sheltersuit? Een Sheltersuit is een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Het pak biedt het volledige lichaam bescherming tegen wind, regen en kou. Het pak is gemaakt door voormalige vluchtelingen voor mensen die om wat voor reden dan ook in de kou leven.

In een sociale werkplaats in Enschede worden de Sheltersuits gemaakt. De pakken worden geproduceerd van restmaterialen, hier upcyclen textielmaterialen. De Sheltersuits zijn dus ook nog eens goed voor het milieu.

Image not found

Waarom worden deze Sheltersuits gemaakt?

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat en dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland en al meer dan een miljoen mensen, vluchtend voor de oorlog in hun thuisland, zochten tot nu toe onderdak op de oostelijke Griekse eilanden.

Maatschappelijke componenten

De productie vindt plaats in Enschede, dus het is een lokaal product. Daarnaast biedt Sheltersuit werkgelegenheid aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Sheltersuits worden volledig geproduceerd uit restmaterialen van onder andere TenCate Outdoor Fabrics en 3M.

Bijdrage Pure Energie Fonds

Doordat Sheltersuit zich op zoveel manieren inzet voor de maatschappij hebben wij met het Pure Energie Fonds een financiële bijdrage geleverd van €2500,-.

Het verhaal van de Sheltersuit is een prachtig verhaal. Van vluchtelingen voor vluchtelingen.