Header Storm Corrie Pure Energie

Record windproductie door storm Corrie

Na een relatief rustige eerste maand van 2022 wat betreft windproductie, zorgde storm Corrie ervoor dat er alsnog een record werd verbroken. Op maandag 31 januari raasde storm Corrie over het land, dat is waarschijnlijk niemand ontgaan. Deze eerste storm van het jaar zorgde voor een nieuw windrecord en hiermee hebben wij onze hoogste dagproductie ooit behaald! 

Storm Corrie leverde zo veel wind op, dat ongeveer 1600 huishoudens voor een jaar lang van groene energie kunnen worden voorzien. Onze 86 windmolens hebben namelijk ruim 4.400.000 kWh aan windenergie opgewekt, dat is ongekend! Ter vergelijking: een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt zo'n 2.750 kWh per jaar.   

''Het komt wel eens voor dat windmolens worden stilgelegd als het echt te hard waait. Gelukkig was dit gisteren, ondanks een windkracht van 9, tijdens storm Corrie niet het geval. Het is dan ook niet gek dat Storm Corrie met windkracht 9 voor een windrecord zorgde. Een windkracht van 5 à 6 kan namelijk al perfect zijn voor een goede windopbrengst.'' Aldus Arthur Vermeulen, directeur Wind bij Pure Energie.

Als 31 januari een voorbode is voor heel 2022, staat ons een productief jaar te wachten. In 2021 eindigde ons dagrecord namelijk op ruim 3.300.000 kWh. In 2020 was het storm Ciara die voor een record zorgde met zo'n 3.000.000 kWh opwek op één dag. Wij krijgen dus een boel energie van een goede voorjaarsstorm, letterlijk!