ef1606e5946571c833d18bea83feff44 600x600

Vier nieuwe Pure Energie windmolens in provincie Gelderland

Het is definitief. In de provincie Gelderland bouwen we volgend jaar vier nieuwe Pure Energie windmolens. Op 4 april werd het inpassingsplan en de vergunningen voor Windpark Bijvanck onherroepelijk verklaard door de Raad van State. Dat betekent dat er geen bezwaar meer gemaakt kan worden tegen de windmolens in het gebied tussen Angerlo en Loil en dat de windmolens er definitief komen. Hieronder lees je meer informatie over het windpark en de voorbereidingen op de bouw.

Genoeg groene stroom voor 12.000 huishoudens

De windmolens krijgen een tiphoogte van maximaal 185 meter en wekken jaarlijks naar verwachting 37 miljoen kWh groene stroom op. Genoeg voor 12.000 (!) Nederlandse huishoudens. De bovenstaande visualisatie geeft je een beeld van hoe het windpark er ongeveer uit komt te zien.

Als initiatiefnemer van dit project zijn we erg blij. Windpark Bijvanck gaat bijdragen aan het verduurzamen van onze energievoorziening en de energietransitie in Nederland.

Voorbereidingen voor de bouw

Door het besluit van de Raad van State kunnen we in de komende periode beginnen met de praktische bouwvoorbereidingen, zoals plannen voor infrastructuur, aanrijroutes en bijvoorbeeld het type windmolen. We verwachten dat de bouw van Windpark Bijvanck medio 2019 begint. Een exacte planning kunnen we hiervoor nog niet afgeven. Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen in en  rondom de bouw van dit windpark? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meer informatie over Windpark Bijvanck vind je op www.windparkbijvanck.nl.