Header Toon in windmolen

Werken op 100 meter hoogte

Werken bij Pure Energie

Dagelijkse kost voor onze collega Toon die onze windmolens beklimt. Het is misschien wel een van de spectaculairste banen in Nederland. Geen werkdag is voor Toon hetzelfde. Zijn taak is de windmolens optimaal te laten presteren, zodat ze maximaal groene stroom opwekken. Samen met de rest van het Pure Energie team maakt Toon de wereld elke dag een stukje groener.   

Binnen 20 minuten brengt een speciale lift Toon naar de top van de windmolen. Een groot deel van zijn werktijd brengt hij door op grote hoogte waar het uitzicht nooit verveelt. Op 12-jarige leeftijd bouwde Toon zijn eigen windmolen. Die fascinatie voor Hollandse wind heeft hij nog steeds. Het mooiste vindt hij dat er dagelijks groene stroom wordt opgewekt, waarmee hij vervolgens met zijn elektrische auto terug naar zijn gezin rijdt. “Ik vind het mooi om aan mijn dochter te vertellen dat papa de wereld een klein beetje beter maakt.”  

Benieuwd hoe het is om te werken bij het groenste bedrijf van Nederland? Het AD nam met Toon een kijkje bijWindpark Veenwiekenin Ommen. Het windpark bestaat in totaal uit tien moderne windmolens, waarvan vier van Pure Energie. Deze vier windmolens wekken samen jaarlijks voldoende energie op om meer dan 9.000 huishoudens van groene stroom te voorzien. Onze windmolens beheren we zelf. Dit doen we door de energieproductie dagelijks te monitoren. Is er een storing? Dan zien wij dat direct. Er gaat dan een monteur naar de windmolen die het probleem oplost. Veilig en snel.  

Lees het hele artikel op de website van het AD