• Groenste stroom van Nederland (Consumentenbond)
  • Overstap binnen 3 minuten geregeld
  • Na aanmelden hoef je niets meer te doen
Header snackland

Overstappen naar groene stroom voor bedrijven

Binnen 3 minuten geregeld

Bereken je energiepakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Groenste stroom van Nederland (Consumentenbond) Overstap binnen 3 minuten geregeld Na aanmelden hoef je niets meer te doen
100% zekerheid met een vast contract

Bereken je energiepakket

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Groenste stroom van Nederland (Consumentenbond) Overstap binnen 3 minuten geregeld Na aanmelden hoef je niets meer te doen
100% zekerheid met een vast contract

Overstappen energie zakelijk: zo geregeld

Stap over naar de groenste energieleverancier voor de zakelijke markt en draag met jouw bedrijf bij aan een duurzamer Nederland. Profiteer van 100% groene energie. Zzp'ers of mkb-bedrijven kunnen via onze website direct een contract afsluiten.
Geen langdurige trajecten met adviseurs of experts, gewoon direct online geregeld. Wel zo gemakkelijk vinden wij. Stap jij ook over op groene energie? Wij regelen alles voor je, inclusief het opzeggen van je huidige contract. Zo is je overstap binnen 3 minuten geregeld.
CTA P4 machtiging

Vast energiecontract onder het prijsplafond

Eenvoudig overstappen

Profiteer van onze vaste energietarieven onder het prijsplafond. Met een vast energiecontract heb je geen last meer van schommelende energieprijzen en profiteer jij van 100% zekerheid over je energiekosten. Overstappen kan snel en eenvoudig, want wij regelen alles voor je.

Overstappen

Iconenset blauw donkerblauw Prijs

Groenste stroom

Onze zakelijke stroom is de groenste van Nederland. Consumentenbond beoordeelt ons al vier jaar op rij met een 10 voor duurzaamheid
Iconenset blauw donkerblauw Certificaat

Beste leverancier

Wij zijn door de onafhankelijke energievergelijker Gaslicht.com met een 8.6 verkozen in de top drie beste energieleveranciers van 2024

Iconenset blauw donkerblauw Contact

Beste klantbeoordeling

Onze klanten geven ons een 8.6 en daarmee behoren we tot de best beoordeelde energieleveranciers op Klantenvertellen.nl

Snel geregeld

Na het aanmelden hoef je niets meer te doen, wij regelen alles voor je.

1
CTA Tarieven

Aanmelden bij Pure Energie

Bekijk ons actuele aanbod en stel je pakket samen, controleer de einddatum bij je huidige leverancier en daarna regelen wij de rest. Binnen 3 dagen verwerken wij jouw aanmelding bij Pure Energie. Je hebt dan nog 14 dagen bedenktijd om je contract kosteloos op te zeggen.

2
CTA Vrouw met laptop aanrecht

Huidige contract opzeggen

Heb je nog een lopend contract bij een andere energieleverancier? Geen probleem. Wij zorgen er voor dat dit contract wordt opgezegd en dat jij nooit zonder stroom komt te zitten. Zelf hoef je niets meer te doen.

3
CTA Vrouw voor huis

Tijd voor 100% groene stroom

Zodra je aanmelding is verwerkt ontvang je van ons een welkomstbrief per e-mail. Dit is tevens je nieuwe energiecontract. Wij zorgen er voor dat je niet zonder stroom komt te zitten, welkom bij Pure Energie!

Stap over
Testimonial Pure Energie Robitex

"Groene stroom draagt bij aan onze duurzame ambities"

Tevreden klanten

'' Bij de verhuizing naar ons nieuwe pand kozen we bewust voor verdere samenwerking met Pure Energie. De stroom écht groen en draagt daarmee bij aan onze duurzame ambities. We besparen daarmee 6.750 kilo aan CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan het aanplanten van 270 bomen!"


- Daniëlle van Robitex

Bekijk alle verhalen
CTA grootverbruik energie

Groene stroom voor grootzakelijk

Offerte aanvragen

Bedrijven met een grootverbruik aansluiting sturen wij graag een offerte op maat. Wij zetten nét dat stapje extra en bellen je graag om de situatie in kaart te brengen. Daarna stellen we een offerte op met voorwaarden die passen bij het bedrijf. Bij ons krijg je een vast contactpersoon waarmee je in de toekomt terecht kunt voor vragen over verduurzaming en energiewetten. Echt maatwerk.

Offerte aanvragen
CTA overstappen

Profiteer van onze zakelijke voordelen

Kies je voordeel

Overstappen naar Pure Energie? Dan kun je zelf je voordeel kiezen. Ontvang gratis een duurzaamheidsrapport, een zakelijk adviesgesprek of ontdek de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Combineren is ook mogelijk.

Kies je voordeel

Veel gestelde vragen over het overstappen naar Pure Energie

Hoe word ik zakelijke klant bij Pure Energie?

Klant worden is heel eenvoudig. Verbruik je minder dan 50.000 kWh en 20.000m3 gas? Dan kun je via onze website een tarief berekenen en je aanmelden. Kies een energiepakket en je weet direct wat jouw nieuwe termijnbedrag wordt. Het enige wat je hoeft te doen is aanmelden. Daarna gaat de wettelijke bedenktijd van 14 dagen in (afkoelperiode). Heb je nog een contract bij een andere leverancier? Geen probleem! Wij zeggen het contract bij je huidige leverancier op en zorgen ervoor dat je nooit zonder energie komt te zitten. Geef bij het aanvragen de juiste einddatum van je huidige contract door om te voorkomen dat je niet een onverwachte opzegboete krijgt. Verbruikt jouw bedrijf meer of wil je toch liever een offerte ontvangen? Vraag dan een adviesgesprek aan via onze website.


Word klant bij Pure Energie
Kan ik me ook aanmelden wanneer ik stadsverwarming heb?

Ja hoor, geen probleem. Als jouw bedrijfspand stadsverwarming heeft kies je vanzelfsprekend alleen voor elektriciteit.


Bereken jouw energiepakket en meld je aan. Wij regelen de rest.
Kan ik me ook aanmelden voor alleen stroom of alleen gas?

Dat kan! Je kunt eenvoudig je energietarief berekenen met onze rekentool. Bij stap 2 kun je een energiepakket kiezen, namelijk stroom, gas of beide. Wij maken dan een berekening op basis van je keuze en verdere gegevens.


Bereken jouw energiepakket en meld je aan. Wij regelen de rest.
Wat is de terugleverbijdrage voor zonnepanelen?

In Nederland wekken we steeds meer groene stroom op met windmolens en zonneparken. Dat is goed nieuws als we kijken naar de energietransitie. Huishoudens en bedrijven met zonnepanelen wekken op zonnige dagen vaak meer stroom op dan er verbruikt wordt, waardoor er veel groene stroom wordt teruggeleverd aan het net. Het terugleveren van deze stroom brengt uitdagingen met zich mee. Om er voor te zorgen dat alle klanten kunnen blijven profiteren van voordelige groene stroom, betalen huishoudens en zakelijek kleinverbruikers met zonnepanelen een terugleverbijdrage voor het terugleveren van stroom. Dit is een transparante oplossing om de rekening voor het terugleveren van stroom aan het energienet eerlijk te verdelen.

 De terugleverbijdrage is een bijdrage die klanten met zonnepanelen betalen voor het terugleveren van stroom aan het energienet. Hoeveel je bijdraagt, is afhankelijk van het aantal kWh dat je jaarlijks aan het net teruglevert.


Lees hier alles over de terugleverbijdrage voor zonnepanelen
Hoe bepaalt Pure Energie de ingangsdatum van mijn contract?

De ingangsdatum van je contract verschilt per situatie. Bij het aanvragen van een contract geef je aan of het om een nieuw contract gaat of om een overstap. Als je je wilt aanmelden voor een nieuw contract mag je zelf de ingangsdatum bepalen, waarbij we wel rekening moeten houden met de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Bij een overstap van energieleverancier geef je aan Pure Energie de einddatum door van je huidige contract. Standaard houden wij rekening met een opzegtermijn van 30 dagen en de wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Op basis van de datum die jij doorgeeft, bepalen we de eerst mogelijke ingangsdatum van je contract. Na je aanmelding ontvang je van ons een welkomstbrief met daarin de definitieve ingangsdatum.


Ik bouw een nieuw bedrijfspand. Kan ik klant worden als ik de opleverdatum van mijn nieuwe bedrijfspand nog niet weet?

Het is niet verstandig om je nieuwe pand al aan te melden wanneer je nog niet zeker weet wanneer het energiecontract in moet gaan. Je loopt dan het risico dat het contract te vroeg of te laat in gaat. Wij adviseren om te wachten met de aanmelding totdat je zeker weet wanneer het pand wordt opgeleverd. Heb je bouwstroom nodig voor de bouw van jouw bedrijfspand, neem dan contact op met een van onze energieadviseurs.


Ik heb bouwstroom nodig
Hoe ver van tevoren moet ik mij aanmelden bij een verhuizing?

Ga je verhuizen? Gefeliciteerd! We adviseren je om het nieuwe pand drie weken voor ontvangst van de sleutel aan te melden. Als je je aanmeldt als zakelijke klant bij Pure Energie, dan heb je recht op 14 dagen bedenktijd. Tijdens deze periode mogen wij nog niets doen om je verhuizing definitief te maken. Pas wanneer de wettelijke bedenktijd verstreken is, kunnen wij je verhuizing in behandeling nemen.


Bereken jouw energiepakket en meld je aan. Wij regelen de rest.
Ik wil graag energieadvies, wat moet ik doen?

Onze energieadviseur staan klanten graag bij tijdens het maken van de juiste keuzes. Neem contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan
Wat is het verschil tussen grootverbruik en kleinverbruik?

Een grootverbruik aansluiting is een krachtige aansluiting met hogere verbruiksmogelijkheden. Grootverbruik aansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen van meer dan 3 x 80 ampère en gasaansluitingen van meer dan 40m³ per uur. Als grootverbruiker sluit je een overeenkomst met de netbeheerder, een energieleverancier en een meetbedrijf. Het klinkt ingewikkeld, maar onze energieadviseurs helpen je hier graag bij. Een kleinverbruik aansluiting is een aansluiting die je doorgaans ziet bij woonhuizen en andere kleinverbruikers en is een minder krachtige aansluiting dan een grootverbruik aansluiting. Kleinverbruik aansluitingen zijn elektriciteitsaansluitingen van minder dan 3 x 80 Ampère en gasaansluitingen met een capaciteit tot en met 40m³. Voor een kleinverbruik aansluiting sluit je alleen een overeenkomst met een energieleverancier. Dat kan eenvoudig via onze website.


Ben je grootverbruiker? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.