Header Pure Energie Opslag

Groene energie als de zon niet schijnt en de wind niet waait

Energieopslag

Op elk moment duurzame energie met batterij

De opwek van wind- en zonnestroom draagt flink bij aan een groenere en fossielvrije toekomst, maar zorgt tegelijk voor grote schommelingen op het stroomnet. Vooral de zon levert stroomoverschotten midden op zonnige dagen, terwijl de vraag naar stroom juist het grootst is in de ochtend en in de avond. Voor die momenten biedt energieopslag uitkomst door deze pieken af te vlakken.
Opgewekte elektriciteit wordt dan bewaard in een batterij om groene stroom te kunnen leveren op momenten dat er geen opwek is uit duurzame energiebronnen. Daarmee ontlasten we automatisch het vaak overbelaste elektriciteitsnet. Netcongestie, zoals we dat noemen, is een zodanig groot probleem dat in grote delen van het land bedrijven, instellingen en huizen geen netaansluiting kunnen krijgen of daarop jaren moeten wachten.

De voordelen van energieopslag

Iconenset blauw dblauw Tekengebied 1 kopie 36

Netcapaciteit

Oplossing wanneer een lokale netaansluiting (nog) niet mogelijk is of de stroomnetcapaciteit te klein is voor de vraag.
Iconenset blauw dblauw Tekengebied 1 kopie 35

Curtailment voorkomen

Bij negatieve stroomprijzen door lage vraag naar energie hoeven duurzame installaties niet afgeschakeld te worden.
Iconenset blauw donkerblauw Locatie

Lokaal groen

Tijdens het transporteren van stroom gaat er energie verloren, dankzij opslag kan de stroom lokaal gebruikt worden.
Iconenset blauw dblauw Tekengebied 1 kopie 2 v5

Vraag en aanbod

Mogelijkheid om snel en op het juiste moment in te spelen op vraag en aanbod op verschillende energiemarkten
CTA accu kantoor

Goed voorbeeld doet volgen

Primeur bij ons kantoor

Bij ons bedrijfspand in Enschede realiseren wij Batterij 1, die zonnestroom opslaat die op het pand en op de carport wordt opgewekt met zonnepanelen. Deze batterij is de eerste van een serie die we de komende jaren bouwen. Met een capaciteit van 3 megawattuur en een vermogen van 1 megawatt is dit een relatief klein project. De komende tijd staan er diverse opslagprojecten klaar om te realiseren door heel Nederland.

GDS

Versnellen energietransitie

Het energienet van de toekomst

Wij helpen bedrijven, gemeenten en ook mensen thuis die interesse hebben in energieopslag en ontwikkeling van batterijen bij het zetten van de volgende stap. Een eigen batterij is een oplossing voor organisaties die problemen ervaren met stroomlevering en invloed willen hebben op leveringszekerheid. Gemeenten, provincies en TenneT zien dat de energietransitie batterijen nodig heeft en nemen meer regie om de bouw mogelijk te maken.

Neem contact met ons
Bjarne Frons Energieopslag

Wil je meer weten?

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen van grootschalige energieopslag en wat dit kan opleveren? Neem contact op met Bjarne.

Bjarne Frons

Business Developer Energieopslag