Broodzakken van stof: Green Hero

Omdat plastic niet meer van deze tijd is
Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Header GreenHero Pure Energie Fonds

In februari 2022 ontvingen we een bijzonder mailtje. De 8-jarige Thomas was op dat moment al een jaar bezig om de wereld een stukje duurzamer te maken. Hij ontwikkelde samen met een aantal bedrijven een broodzak gemaakt van stof "omdat deze beter zijn voor de natuur dan al dat plastic!" aldus Thomas. Onder de noemer 'Green Hero' breidde hij zijn idee uit. Hij kreeg al hulp van tekenaars, fabrikanten, drukkerijen en een fotograaf. Wat er nog ontbrak was wat financiële ondersteuning en daarvoor klopte hij aan bij de groenste energieleverancier van Nederland.

De volgende stap

In februari had de jonge wereldverbeteraar al zo'n 50 zakken. Een mooi begin maar Thomas heeft een groter doel voor ogen en dan zijn 50 zakken niet genoeg. Om de zakkenfabriek en de drukkerij aan het werk te zetten met de productie van nog meer zakken is er geld nodig. Daarvoor is hij achter zijn computer gedoken en schreef hij een ludieke mail aan 'baas Arthur' (onze collega Arthur). "Ik vind het niet netjes om te vragen maar wilt u mij misschien helpen met een paar zakken" viel er te lezen in de mail. Zeg dan nog maar eens nee.

Precies voor dit soort duurzame initiatieven van Nederlanders met een groene visie hebben wij het Pure Energie Fonds opgericht. De onafhankelijke stichting heeft een helder doel: het stimuleren en helpen realiseren van duurzame initiatieven. Het verhaal van Thomas past hier natuurlijk perfect bij. Daarom besloot het bestuur zijn oproep positief te beantwoorden met een cheque van €500,- zodat hij verder kan met zijn idee.

GreenHero Pure Energie

De 'Green Hero' stoffen broodzakken.

Nog meer ambities

Met het geld dat hij over houdt naast zijn Green Hero project, wil hij nog meer goeds doen voor de natuur. "Zo wil ik met de baas van de gemeente een plukbos maken in ons park. Daar kunnen kinderen van fruitbomen plukken. Of een groen dak voor de scouting maken." schrijft hij. Kortom: aan ambities geen gebrek bij Thomas!

Heb jij ook een duurzaam initiatief?

Werk jij ook aan een duurzaam initiatief en kun je wel wat ondersteuning gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op Pure Energie Fonds: financiële steun voor duurzame projecten (pure-energie.nl)