Duurzaam tuingereedschap voor Stichting Surplus

Een samenleving voor iedereen
Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Surplus gelooft in een samenleving waarin er plek is voor iedereen. Niemand mag buitengesloten worden en iedereen doet naar vermogen mee. Samen met de begeleiders stellen deelnemers aan het begin van het traject hun doelen op. Daarna wordt een plan gemaakt om te zorgen dat het maximale uit het traject wordt gehaald en de deelnemer zo goed mogelijk wordt geholpen.

Tuintjes opknappen als dagbesteding

Bij een aantal dagbestedingsprojecten van Surplus werken de deelnemers in de tuin. Zo gaan de deelnemers van UURwerk bijvoorbeeld aan de slag om tuintjes op te knappen van mensen die hun hulp daarbij nodig hebben. Vaak zijn dit mensen die door problemen of beperkingen niet de mogelijkheid hebben om zelf de tuin op orde te houden. De mensen zijn geholpen met een opgeknapt tuintje en de deelnemers hebben een goed gevoel doordat ze iemand hebben kunnen helpen die het nodig heeft. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Goed gereedschap is het halve werk

Met hulp van het Pure Energie Fonds heeft Surplus nieuw elektrisch tuingereedschap kunnen kopen om werkzaamheden nog beter mee te voldoen. “Wij doen dagbesteding met mensen die kampen met een verslaving, psychische klachten of iets anders wat ze onder de leden hebben waardoor ze niet in aanmerking komen voor de arbeidsmarkt of vrijwilligerswerk. Om onze dagbesteding een zinvolle invulling te geven knappen wij tuintjes op bij mensen die het zelf niet meer kunnen.” Aldus Mark van Wolde, Surplus. Dankzij het fonds beschikt Surplus over het juiste gereedschap. Werken met goed gereedschap is niet alleen leuker, het is ook beter voor de lichamelijke gesteldheid van degene die er mee werkt. En dankzij de keuze voor elektrisch gereedschap, dat opgeladen kan worden met de groenste stroom, wordt het klimaat ook nog eens minder belast: een win-win situatie.

Stichting Surplus Pure Energie Fonds

De nieuwe elektrische bosmaaier in actie

Aanvraag Pure Energie Fonds

Het Pure Energie Fonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een duurzame samenleving in Nederland. Het is een onafhankelijke stichting met als doelstelling om duurzame projecten te stimuleren en te helpen realiseren. Wil je zelf een bijdrage aanvragen? Dat kan via onze website.

Vraag een bijdrage aan