Pure Energie uitgeroepen tot groenste energieleverancier van 2018

Wij zijn energiemakers
Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Als enige energiemerk mag Pure Energie voor de 6e keer de titel ‘groenste energieleverancier van Nederland’ voeren. In het jaarlijkse onderzoek scoort Pure Energie opnieuw een 10 op alle onderdelen.

Pure Energie levert alleen zelf opgewekte Nederlandse groene stroom uit zon en wind. Bovendien gaat 10% van de winst naar het Pure Energie Fonds, waarmee duurzame doelen in Nederland ondersteund worden. De overige 90% gaat naar nieuwe, groene energieprojecten. Zo plaatste Pure Energie al 71 windmolens in Nederland en maakte het vorig jaar bekend het grootste zonne-dak van Europa te realiseren. 

Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie: “We zijn enorm trots voor de 6e keer op rij te zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier. Steeds meer mensen in Nederland zijn zich bewust van hun eigen invloed op duurzaamheid en kiezen écht groene stroom. Het jaarlijkse onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE naar de duurzaamheid van energieleveranciers draagt bij aan het bewustzijn en maakt inzichtelijk welke leveranciers nu écht groen bezig zijn. Dat is belangrijk, want alleen dan kan de consument goed vergelijken en een weloverwogen keuze maken”.

Strengere beoordeling

‘’Wat ons betreft mag de beoordeling wel wat strakker zijn.’’ Aldus Marcel Bovenmars van Pure Energie. ‘’Je bent pas echt 100% groen als je zelf schone energie produceert. Niet als je het ergens anders inkoopt. Wij zijn momenteel de enige energieleverancier die alle stroom die we leveren, zelf op Hollandse bodem opwekken.’’

Zakelijk ook de groenste

Dit jaar is Pure Energie ook op zakelijk gebied als eerste energieleverancier uitgeroepen tot de allergroenste van Nederland. Samen met zakelijke klanten is Pure Energie op weg naar een duurzamer Nederland. Dat deze stappen haar vruchten afwerpen blijkt uit de certificering van meerdere kwaliteitscertificaten, zoals ISO 26000 en de CO₂-prestatieladder. 

Ranglijst duurzaamheid stroomleveranciers

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks de stroomopwekking, investeringen, productie, levering en inkoop van stroom van energieleveranciers in Nederland. Elk onderdeel wordt beoordeeld op duurzaamheid op een schaal van 1 tot 10. Samen leveren deze onderdelen een eindcijfer op. Pure Energie scoort als enige energiebedrijf voor de 6e keer op rij een 10 op alle onderdelen. 

Bekijk het volledige rapport.