Woningcorporatie Domijn kiest voor de groenste energie op eigen dak

Laatst bewerkt op 17 november 2022 1 min
Case delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Domijn heeft de Performance Factory verduurzaamd. Zij hebben verschillende energiezuinige maatregelen getroffen binnen het bedrijf. Hierbij hebben zij onder andere Gebouw Zuid nieuwe energie ingeblazen met zonnepanelen van Pure Energie.

Zonnepanelen van Pure Energie op Gebouw Zuid

In totaal zijn er 250 panelen geïnstalleerd op Gebouw Zuid en gaat de installatie 62.700 kWh per jaar opbrengen. De naam zegt het al, het heeft de perfecte zon ligging. Met de panelen wordt er jaarlijks zo’n 3500 kilogram aan CO2 bespaard, dat gelijk staat aan maar liefst 20 bomen.

‘’We vinden het belangrijk om te investeren in een duurzame toekomst. In 2050 moeten alle woningen CO2-neutraal en van het gas af zijn. Daarin ligt ook een grote rol voor woningcorporaties. Daar zetten wij ons intensief voor in, zowel in woningen, wijken als het pand waarin we werken.’’ Aldus Peter Sinnema, medewerker van Domijn.

Over de Performance Factory

De Performance Factory is dé nieuwe hotspot in Enschede. Het karakteristieke complex van 5 hectare met 4 fabrieksgebouwen (Noord, Oost, Zuid en West) ligt aan de rand van het centrum en is goed bereikbaar. Het is nu een bruisende talentenfabriek. In Gebouw Zuid stonden vroeger weefgetouwen en werden later instantklaar films gemaakt. Je vindt er nu een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Ook worden er  regelmatig evenementen georganiseerd.