Ons gas is voor 100% CO2-gecompenseerd

Wij zijn energiemakers

Bereken je energiepakket

94% beveelt ons aan. 8.8 / 10 100 88
100% CO²-gecompenseerd gas Tegen de hoogst mogelijke standaard Gold Standard van het WNF
Nu met € 350,00 korting op je contract

Bereken je energiepakket

94% beveelt ons aan. 8.8 / 10 100 88
100% CO²-gecompenseerd gas Tegen de hoogst mogelijke standaard Gold Standard van het WNF
Nu met € 350,00 korting op je contract

100% CO2-gecompenseerd gas

Bij gebruik van groen gas is de CO2 uitstoot hoger dan bij groene stroom. Geen gas gebruiken is de beste oplossing, want wie gas verbruikt stoot CO2 uit en dat is per definitie slecht voor het milieu. Biogas en CO2-gecompenseerd gas worden 'groen gas' genoemd.

Wij compenseren jouw gasverbruik tegen de hoogst mogelijke standaard: Gold Standard van het WNF. Daarmee compenseren we de uitstoot van jouw gasverbruik voor 100% en dragen we samen een steentje bij aan het milieu. Win-win.

2554636

Wat is groen gas?

Duurzame energie

Een groot deel van de Nederlandse huishoudens maakt dagelijks gebruik van gas. Vooral aardgas wordt veel gebruikt, maar de voorraad aardgas is niet oneindig. Het is tijd voor een duurzaam alternatief. De productie van groen gas biedt uitkomst. Na het zuiveren en drogen van biogas, mag je het groen gas noemen. Net als groene stroom, wordt groen gas in Nederland gecertificeerd geleverd. Groen gas is schaars en daarom leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas.

Bekijk onze compensatieprojecten

Samen verduurzamen

CO2-gecompenseerd gas

Groen gas is schaars in Nederland. Daarom compenseren wij voor 100% jouw gasverbruik door te investeren in duurzaamheidsprojecten in Azië en Afrika. Samen met onze klanten werken we hard om Nederland duurzamer te maken. Als klant help je Nederland te verduurzamen want wij investeren in nieuwe duurzame energieprojecten in Nederland. Zo maken we de wereld samen elke dag een beetje duurzamer.

Samen verduurzamen v2
Windenergie in India

Windenergie in Azië

Compensatieproject

Door 100% van jouw gasverbruik te compenseren, dragen we bij aan een beter milieu. We investeren in grote windparken in Azië. Deze windparken leveren jaarlijks windenergie op en daarmee zorgen we voor een flinke CO2-besparing.

Kies voor groen gas
Cookstoves in Kenia

Cookstoves in Afrika

100% CO²-gecompenseerd

Er zijn meerdere manieren om jouw gasverbruik 100% te compenseren. We voorzien de bevolking van verschillende landen in Afrika van cookstoves. Met behulp van deze cookstoves kunnen bewoners veel efficiënter te koken. Hiermee besparen we 3 ton CO2 per jaar.

Kies voor groen gas

Meer informatie over groen gas

Compenseren jullie gas?
De CO2 uitstoot van ons gas compenseren we tegen de hoogste mogelijk standaard: CO2 Gold Standard certificaten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).
Meer informatie
Wat zijn CO2 Gold Standard Certificaten?
CO2 Gold Certificaten zijn certificaten die wij gebruiken om de uitstoot van CO2 van ons gas te compenseren. Dit is een initiatief van o.a. het Wereld Natuur Fonds (WNF). De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan geneutraliseerd door ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen. Zo speel je dus quitte. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.
Bekijk onze projecten
Wat is groen gas?
Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard.
Meer informatie
Verkopen jullie groen gas?
Wij verkopen geen groen gas of biogas. Wij verkopen het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF. Groen gas is in Nederland schaars, en daardoor moeilijk om consistent te leveren. We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Zodra wij de mogelijkheid krijgen om groen gas in te kopen zullen we dit doen.
Waar komt jullie gas vandaan?
Gas kopen we in bij een Nederlandse gasleverancier. Het gas dat wij verkopen is altijd 100% CO2 gecompenseerd volgens de hoogst mogelijke kwaliteit. De zogenaamde 'Gold Standard' van het Wereld Natuur Fonds.

Meld je aan en word zelf ook een energiemaker

Als klant ben je onderdeel van een community van energiemakers. De energie die jij verbruikt helpt ons om nieuwe wind- en zonne-energieprojecten te realiseren. Zo maken we Nederland samen duurzamer.
Klantenvertellen
“Dit is de 1e keer dat ik direct iemand van een aanbieder aan de lijn kreeg, zonder wachttijd. De gevraagde informatie werd mij snel en ...”
10 Theo uit Hoofddorp
Theo uit Hoofddorp
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Treurenburg 's-Hertogenbosch
Klantenvertellen
“De aanvraag en afwikkeling van het contract was snel geregeld met medewerking van een behulpzame medewerker.”
8 Olaf uit Groningen
Olaf uit Groningen
Klantenvertellen
Netjes en snel geregeld.
Klantenvertellen
“Je wordt efficient en snel geholpen en het personeel is duidelijk op de hoogte van alle zaken.”
10 Arnold uit Meppel
Arnold uit Meppel
Zonnepanelen
Verkooyen v2
Verkooyen
Klantenvertellen
“Ik heb voor het eerst een energie abonnement afgesloten. De website is erg duidelijk en alles werd fijn voor mij geregeld. Toen ik nog ...”
9 Arjanne uit Eindhoven
Arjanne uit Eindhoven
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Nieuw Prinsenland Steenbergen
Klantenvertellen
“Groen, transparant en vriendelijke mensen, ik word er blij van.”
9 Danielle uit Ede
Danielle uit Ede
Zonnepanelen
Rien gaat voor zongemak
Klantenvertellen
“Ik heb voor Pure Energie gekozen omdat zij al jaren als een van de duurzaamste energieleveranciers uit de bus komen. Het overstappen gi...”
10 Lesley uit Arnhem
Lesley uit Arnhem
Zonnepanelen
Jan Bakker
Jan Bakker
Klantenvertellen
“Ik heb niets gemerkt van een overgang van Essent naar Pure Energie. Alles is naar tevredenheid geregeld.”
9 Cor uit Hengelo
Cor uit Hengelo
Media
Zo bouwen we een windmolen
Klantenvertellen
“Tot nu toe zijn zowel de overstap 2 jaar geleden als de jaarverlengingen probleemloos verlopen. Vlotte afwerking jaarafrekeningen, rede...”
9 Willine uit Amsterdam
Willine uit Amsterdam
Klantenvertellen
Ze maken het heel gemakkelijk
Klantenvertellen
“Het hele 'aansluit' proces verliep uitermate soepel en Pure Energie heeft een goede en vriendelijke klantenservice, dus voor mij is de ...”
9 Diederik uit Vlaardingen
Diederik uit Vlaardingen
Klantenvertellen
Datacenter Groningen
Klantenvertellen
“Duidelijke website en aanmelding. Supersnelle afhandeling en ontvangstbrief.”
9 Marcel uit Dronten
Marcel uit Dronten
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Kloosterlanden Deventer
Klantenvertellen
Trebbe Bouw & Ontwikkeling
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark de Griete Terneuzen
author image
author image
Tim

Klantenservice

Heeft je vragen over uw energiecontract of wil je één van onze energieadviseurs spreken? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Tim

Medewerker Klantgeluk