Header Danny bij huis Hugo en Janneke v2

Garantie op zonnepanelen

Zelf energie opwekken

Als je hebt geïnvesteerd in zonnepanelen wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk goed blijven werken. Een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen is de garantie. Bij een volledige zonnepanelen installatie kan je onderscheid maken tussen 3 verschillende soorten garanties: productgarantie, opbrengstgarantie en garantie op de installatie. Zo kun jij zorgeloos genieten van jouw zonnepanelen.

Productgarantie zonnepanelen

De productgarantie is van toepassing op de zonnepanelen zelf én op de omvormers. Gaat het product kapot binnen de verwachte levensduur? Dan krijg je je geld terug óf een nieuwe zonnepanelen installatie. Een goed zonnepanelen merk biedt minstens 10 jaar productgarantie. Maar er bestaan ook garantieregelingen van wel 20 tot 30 jaar op zonnepanelen. Bij omvormers varieert de productgarantie van 10 tot 15 jaar.

Opbrengstgarantie zonnepanelen

Het vermogen van de zonnepanelen gaat gedurende de levensduur iets omlaag. Dit verlies in vermogen wordt gedekt onder de opbrengstgarantie, ook wel vermogensgarantie genoemd. Maar dat moet natuurlijk niet te veel zijn, zodat je optimaal van je zonnepanelen kunt profiteren. De opbrengstgarantie op zonnepanelen biedt uitkomst: deze garandeert bijvoorbeeld dat je zonnepanelen na 10 tot 12 jaar nog steeds 90 procent van het oorspronkelijke vermogen moeten hebben.

Zonnepanelen garantie op installatie

Naast de productgarantie en opbrengstgarantie, geven we ook garantie op het installeren van zonnepanelen. Hierbij kun je denken aan een garantie wanneer er bijvoorbeeld bevestigingsmaterialen loskomen bij harde wind. Of aan een verkeerde aansluiting, waardoor een deel van opbrengst verloren gaat of zelfs de hele installatie plots niet meer werkt. De zonnepanelen garantie op installatie moet minimaal 18 maanden zijn. Bij ons is deze garantie standaard 24 maanden. Binnen deze periode worden problemen die voortkomen uit de installatie in de meeste gevallen gratis opgelost.

Garantie op zonnepanelen bij Pure Energie

Op alle zonnepanelen, omvormers, optimizers én het montagemateriaal bij Pure Energie zit standaard fabrieksgarantie. De duur van de garantie is afhankelijk van het gekozen product en krijg je altijd van tevoren te horen. Heb je binnen de garantietermijn een defect of storing? Dan lossen wij dit voor je op. Ook geven wij een vermogensgarantie op al onze zonnepanelen. Hiermee ben je verzekerd van een optimaal rendement.

Pure Energie Monitoring & Services

Energieklanten met zonnepanelen van Pure Energie profiteren via het Zon-Collectief van gratis Monitoring en Services. We monitoren dan je zonnepanelen systeem dagelijks op eventuele storingen of defecten. Mocht er een storing optreden in de omvormer, zonnepanelen of optimizers, dan lossen we altijd dit kosteloos voor je op. Doordat wij je systeem doorlopend monitoren zorgen we voor zo min mogelijk rendementsverlies. Zorgeloos genieten noemen we dat.

CTA Zoncollectief

Zorgeloos genieten van jouw zonnepanelen

Onze zonnepanelen zijn kwalitatief hoogwaardig en geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs. Altijd. Toch kan het voorkomen dat er onderdelen op termijn defect raken of dat er een storing optreedt in het systeem. Je wil vanzelfsprekend niet voor verrassingen komen te staan, zoals arbeids- of transportkosten bij een defect. Dat begrijpen wij als geen ander. Als energieklant van Pure Energie profiteer je daarom automatisch van ons monitoring en services pakket bij de aanschaf van zonnepanelen. 

Stel je pakket samen