Header zoncollectief

Zonnepanelen voor thuis

Zonnepanelen offerte binnen 2 minuten

Doe de zonnepanelen scan

Gratis 3D model van jouw woning

Ontvang binnen 2 minuten een offerte

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.1/5 - Beoordeling homeQgo

Doe de zonnepanelen scan

Gratis 3D model van jouw woning

Ontvang binnen 2 minuten een offerte

Direct inzicht in kosten en besparingen

4.1/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak wek je zelf écht groene stroom op. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. De kans is groot dat ook jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen, dus waar wacht je nog op?

Doe de gratis zonnepanelencheck en vul je gegevens in. Je ontvangt direct een persoonlijk advies op maat. Zo weet je precies hoeveel jij kunt besparen met zonnepanelen en hoe snel jij je zonnepanelen hebt terugverdiend.

CTA isolatie advies 2

Doe de gratis zonnepanelen scan

Offerte binnen 2 minuten

De zonnepanelen scan duurt maar 2 minuten! Je ontvangt direct een 3D-model van jouw woning inclusief installatieplan en informatie over de kosten en terugverdientijd. De zonnepanelen scan is gratis en je zit nergens aan vast.

Doe de scan
CTA Adviesgesprek Rijssen

Zonnepanelen kopen: kosten en besparing

Zonnepanelen scan

Hoeveel zonnepanelen kosten hangt af van het merk zonnepanelen, de omvormer en het aantal zonnepanelen dat je wilt plaatsen. Met de zonnepanelen scan krijg je op basis van jouw persoonlijke gegevens binnen 2 minuten te zien hoeveel jij betaalt voor zonnepanelen op je dak.

Bereken besparing

De voordelen van zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen heeft veel voordelen: je bespaart maandelijks op je energierekening, je draagt bij aan een beter milieu en door het hoge rendement heb je jouw zonnepanelen vaak al binnen een paar jaar terugverdiend.

Iconenset geel oranje Financieel

Lagere energierekening

Met eigen zonnepanelen wek je zelf groene stroom op, daarmee bespaar je maandelijks flink op je energierekening.

Iconenset geel oranje Blaadje

Goed voor het milieu

Met eigen zonnepanelen op je dak verminder je jouw CO2-uitstoot én draag je bij aan een beter milieu, win-win!

Iconenset geel oranje Oplossing

Slimme investering

Door het hoge rendement en de lange levensduur, verdien je zonnepanelen vaak al binnen een paar jaar terug.

Iconenset geel oranje Huis

Hogere woningwaarde

Zonnepanelen leiden vaak tot een beter energielabel en dat is gunstig voor de waarde van je woning als je deze wilt verkopen.

CTA Deventer zonnepanelen subsidie

De terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen kopen

De terugverdientijd van zonnepanelen is afhankelijk van hoeveel stroom jouw installatie opwekt, de aanschafkosten en jouw stroom- en teruglevertarieven. Doe de zonnepanelen scan en ontvang binnen 2 minuten een offerte met daarin alle informatie over de kosten en terugverdientijd.

Doe de zonnepanelen scan
CTA 2 jarig energiecontract

Stroom terugleveren en salderen: zo werkt het

Voor veel mensen het verschil tussen stroom terugleveren en salderen niet altijd duidelijk. Wij leggen het je uit met behulp van een aantal voorbeelden.

Zo werkt het
Header Man uit raam dak

Hoeveel zonnepanelen op mijn dak?

Hoeveel zonnepanelen je precies nodig hebt hangt af van je stroomverbruik en het vermogen van je zonnepanelen. We leggen het je uit.

Meer informatie
CTA Omwonenden Pure Energie

Speciale lening voor zonnepanelen

De energiebespaarlening is speciaal bedoeld voor het aanbrengen van energiebesparende maatregelen aan je huis.

Meer informatie
Header Bedenktijd energiecontract

De btw op zonnepanelen in 2024

De btw op zonnepanelen is in 2024 van 21% naar 0% verlaagd. Je betaalt dus geen btw over de aanschaf van zonnepanelen.

Meer informatie
eb200507 de lutte220

Energieadvies voor je huis binnen 2 minuten

Doe de huisscan

Benieuwd hoe jij, naast zonnepanelen, je huis nog verder kunt verduurzamen? Bijvoorbeeld met een warmtepomp of isolatie. Met de huisscan op onze website weet jij binnen 2 minuten hoe jij jouw huis kunt verduurzamen, wat dit kost en wat de subsidiemogelijkheden zijn.

Naar de huisscan

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Bekijk alle veelgestelde vragen
Hoe werken zonnepanelen?

In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.


Wat is een terugleververgoeding?

Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is het verrekenen van je opgewekte stroom met de verbruikte stroom. Wek je meer op dan dat je verbruikt, dan houd je eigenlijk nog stroom over. Deze stroom lever je terug aan het net. Dat noemen we stroom terugleveren. Voor deze teveel opgewekte stroom ontvang je aan het einde van een contractjaar een netto terugleververgoeding per kWh.


Meer informatie over de salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis zonnepanelen scan en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de zonnepanelen scan
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?

Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.


Meer informatie
Moet ik mijn installatie aanmelden bij de netbeheerder?

Ja, je moet eerst je zonnepanelen aanmelden. Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Via de website energieleveren.nl kun je eenvoudig jouw installatie aanmelden. Jouw netbeheerder controleert daarna of jouw meter geschikt is voor teruglevering. Zo niet, dan wordt deze met spoed kosteloos vervangen.


Installatie aanmelden
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?

Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.


Meer informatie
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking