Zelf stroom opwekken met zonnepanelen?

Wij zijn energiemakers

Kies je zonnepanelen pakket

94% beveelt ons aan. 8.9 / 10 100 89
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Kies je zonnepanelen pakket

94% beveelt ons aan. 8.9 / 10 100 89
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je
eb200507 drone de lutte08 edit2

Onze merken zijn van topkwaliteit

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat.

Bereken je pakket
eb200507 de lutte385 edit

Gegarandeerd goede installatie

Wij garanderen dat onze zonnepanelen professioneel worden geplaatst door een gecertificeerde installateur.

Bereken je pakket
eb200507 de lutte138 edit

Nu met Service en Monitoring

Zorgeloos genieten van je zon-installatie. Nu met extra korting op je installatie en gratis btw-teruggave service.

Meer informatie
eb200507 drone de lutte08 edit2

Onze merken zijn van topkwaliteit

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat.

Bereken je pakket
eb200507 de lutte385 edit

Gegarandeerd goede installatie

Wij garanderen dat onze zonnepanelen professioneel worden geplaatst door een gecertificeerde installateur.

Bereken je pakket
eb200507 de lutte138 edit

Nu met Service en Monitoring

Zorgeloos genieten van je zon-installatie. Nu met extra korting op je installatie en gratis btw-teruggave service.

Meer informatie

Adviesgesprek

Stap 1

Na jouw aanvraag krijg je een bevestigingsmail. Dit is het bewijs dat jouw aanvraag goed is binnengekomen. We bellen op een door jou gekozen moment om de mogelijkheden met je te bespreken. Op deze manier kunnen we tot een maatwerkofferte komen. Ons advies is gratis en vrijblijvend.

Offerte

Stap 2

Je ontvangt van ons een offerte op basis van de gegevens die je hebt doorgegeven. Onze aanbieding is geheel vrijblijvend, je zit nog nergens aan vast.

Offerte bespreken

Stap 3

Nadat we de offerte hebben verstuurd, nemen we contact op om te kijken of we je nog ergens bij kunnen helpen. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Bedenktijd

Stap 4

We geven jou de tijd om rustig na te denken over onze aanbieding. Het gaat tenslotte om een serieuze investering.

Schouw

Stap 5

Gefeliciteerd! Als de offerte akkoord is, komen we bij je thuis om een persoonlijk installatieplan te maken. Je hoeft zelf niets te doen.

Installatie

Stap 6

Binnen één dag plaatsen wij de zonnepanelen op je dak. Wij regelen alles voor je, maar je moet wel thuis zijn tijdens de installatie.

eb200507 de lutte257 edit

Zorgeloos genieten van je zonnepanelen

Service & Monitoring

Als je investeert in zonnepanelen wil je natuurlijk dat deze altijd goed werken, daarom hebben wij het zoncollectief. Als lid profiteer je van gratis services en monitoring van je zonnepaneleninstallatie. Wij zorgen dat jouw zonnepanelen altijd goed werken. Dat is wel zo gemakkelijk.

Meer informatie

Gratis adviesgesprek zonnepanelen

Tom

Tom Wilmink

Adviseur Zonnepanelen
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Adviseur Zonnepanelen

Veel gestelde vragen over zonnepanelen

Wat is de terugleververgoeding?
Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf groene stroom op. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug naar het Nederlandse elektriciteitsnet. Dat noemen we netto teruglevering. Voor die teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding: de 'terugleververgoeding' of 'vergoeding voor netto teruglevering'. Onze terugleververgoeding is de hoogste van Nederland: €0,1452 per kWh.
Meer informatie
Wat is jullie vergoeding voor netto teruglevering?
Onze terugleververgoeding is €0,1452 per kWh. Dat is de hoogste terugleververgoeding van Nederland!
Meer informatie
Ik heb zonnepanelen en wil klant worden bij Pure Energie. Wat betekent dit voor mijn energierekening?
Als je zonnepanelen hebt, wek je zelf groene stroom op. De stroom die je opwekt wordt verrekend met je energierekening. Daarvoor hoef je niet te betalen. Dit noemen we salderen. Als je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je die stroom automatisch terug aan het Nederlandse energienet. Daarvoor krijg je een vergoeding: de terugleververgoeding. Onze teruglevering is de hoogste van Nederland: €0,12 per kWh excl. btw.
Meer informatie
Hoe werken zonnepanelen?
In een zonnepaneel zijn meerdere zonnecellen verwerkt die zijn gemaakt van silicium. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt, wordt daarmee elektrische spanning opgewekt. Deze elektrische spanning is gelijkstroom. Om deze gelijkstroom nuttig te maken voor jouw huis zet een omvormer gelijkstroom om in wisselstroom. Dat is de stroom die uiteindelijk uit jouw stopcontact komt. Op dagen met veel licht, zoals in de lente en de zomer, wekken zonnepanelen meer stroom op dan dagen met weinig licht, zoals in de winter. Maar dat betekent niet dat zonnepanelen in de winter – bijvoorbeeld op dagen wanneer het bewolkt is – geen stroom opwekken. In de lente wekken zonnepanelen vaak de meeste stroom op. Dit komt omdat er in de lente vaak veel licht is en de temperatuur relatief laag. Veel warmte is namelijk niet gunstig voor het opwekvermogen van de zonnepanelen en de omvormer. Als zonnepanelen (te) warm worden wekken ze dus minder elektriciteit op.
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?
De meeste daken in Nederland zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en vooral de opbrengst, zijn afhankelijk van verschillende factoren. In welke richting licht je dak? Heb je een plat dak of een schuin dak? Of misschien heb je een stuk grond waar zonnepanelen op kunnen? Heb je veel schaduwvorming op jouw dak, wat misschien effect kan hebben op de prestaties van de installatie? Dit zijn zomaar een aantal vragen die onze zonnepanelen adviseurs met jou gaan beantwoorden tijdens een gratis adviesgesprek. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie kunnen zijn en geven je een advies op basis van onze kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.
Doe de dakcheck
Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?
De kans is groot dat de waarde van jouw woning stijgt als je zonnepanelen laat installeren. Met zonnepanelen zorg je er namelijk voor dat het energielabel - dat aangeeft hoe energiezuinig jouw huis is - verbetert. Dat heeft een positief effect op de waarde van jouw woning.
Welke zonnepanelen kan ik het beste nemen voor mijn dak?
Wanneer je investeert in zonnepanelen wil je natuurlijk kwalitatief de beste zonnepanelen. Dat begrijpen wij als geen ander. Daarom hebben wij producten geselecteerd die voldoen aan onze kwaliteitscriteria. Om te bepalen welke zonnepanelen het best voor jouw situatie zijn, kijken we naar jouw dakoppervlak. Heb je slechts een klein dakoppervlak beschikbaar? Dan is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen met een hoge opwekcapaciteit (Wp). Daardoor haal je het hoogste rendement per m², waardoor je zo veel mogelijk op jouw energierekening bespaart.
Doe de dak-check
Wat leveren zonnepanelen gemiddeld op?
De aanschaf van 10 zonnepanelen levert al snel een voordeel op van ongeveer 500 euro per jaar. Deze berekening is gebaseerd op een leveringstarief van € 0,19 per kWh. De werkelijke besparing en de terugverdientijd is afhankelijk van de opwek van de installatie en jouw huidige stroomprijs.
Meer over terugverdientijd
Leveren zonnepanelen stroom als de gewone stroom uitvalt?
Nee, wanneer de stroom uitvalt schakelen omvormer(s) uit veiligheidsoverwegingen automatisch uit. Daardoor wordt de gelijkstroom uit jouw zonnepanelen niet meer omgezet in wisselstroom waardoor jij de energie uit jouw zonnepanelen niet kan verbruiken.
Hoeveel zonnepanelen moet ik op mijn dak leggen?
Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Om te kunnen berekenen wat een zonnepaneel opbrengt moet je het vermogen (in Wp) vermenigvuldigen met 0,88. Rekenvoorbeeld: een paneel van 295 Wp levert op jaarbasis gemiddeld 295 x 0,88 = 260 kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft een jaarverbruik van 2.500 kWh. Om dit zelf op te wekken zijn per jaar 2500/260 = 10 zonnepanelen nodig.
Meer informatie
Leveren de zonnepanelen stroom als het bewolkt of koud is?
Ja, zonnepanelen wekken ook stroom op wanneer de zon niet schijnt. Zonnepanelen zetten namelijk - in tegenstelling tot wat veel mensen denken - licht om in elektriciteit en geen warmte. Op een warme dag wordt er vaak meer stroom opgewekt omdat er dan over het algemeen meer licht is dan wanneer het kouder (bewolkt) is. Maar ook op een zonnige winterdag kun je veel stroom opwekken.
Meer informatie
Waarom heb ik een omvormer nodig?
De stroom die wordt opgewekt door een zonnepaneel is gelijkstroom. Om deze stroom bruikbaar te maken voor jouw huishouden moet deze gelijkstroom worden omgezet naar wisselstroom. Dit gaat met behulp van een omvormer.
Meer informatie
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?
Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.
Passen de zonnepanelen van Pure Energie op elk type dak?
Onze zonnepanelen zijn geschikt voor de meeste type daken. We plaatsen doorgaans op schuine daken, platte daken en we hebben zelfs ervaring met in-dak systemen. Bekijk bijvoorbeeld onze TSC 365 Wp zonnepanelen en ontdek op welke daktypen deze geïnstalleerd kan worden.
Meer informatie
Wat moet ik doen als ik met zonnepanelen energie terug ga leveren?
Voordat je stroom kan terugleveren moet je de installatie eerst aanmelden bij de netbeheerder. Deze zorgt ervoor dat het administratief wordt afgehandeld waardoor de teruglevering van jouw zonnepanelen verrekend kan worden door jouw energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding: de terugleververgoeding. Bij Pure Energie krijg je de hoogste terugleververgoeding van Nederland.
Meer informatie
Mijn zonnepanelen werken niet goed. Wat moet ik doen?
Werken jouw zonnepanelen niet goed? Neem contact op met onze klantenservice of rechtstreeks met de installateur. In je meterkast is een sticker geplakt met het telefoonnummer. Let op: als jouw zonnepanelen niet via Pure Energie zijn besteld, kunnen wij je helaas niet helpen. In dat geval neem je contact op met de leverancier waar jij jouw zonne-installatie hebt aangeschaft.
Hoe moet ik mijn zonnepanelen schoonmaken?
Als je zonnepanelen vuil zijn en je ziet dat de opbrengst terugloopt, dan is het verstandig om de zonnepanelen schoon te (laten) maken. Het is van belang dat je rekening houdt met enkele voorschriften zodat de zonnepanelen niet beschadigen: Reinig de panelen niet met schoonmaakmiddelen of gewone zeep; gebruik lauw (zacht) kalkvrij water en een zachte spons. Regenwater is ook bruikbaar. Gebruik nooit een schuurspons of hogedrukreiniger.
Meer informatie
Zonnepanelen magazine foto DEF 2

Zonnepanelen Magazine 2020

Gratis en vrijblijvend

Voordat je een offerte aanvraagt, wil je goed geïnformeerd zijn over alles wat met zonnepanelen te maken heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk. Speciaal voor jou hebben wij het zonnepanelen magazine met de 24 belangrijkste onderwerpen over zonnepanelen.

Download nu

Vraag een offerte aan en word zelf een energiemaker

Met zonnepanelen op jouw dak ben je zelf een energiemaker. Jij wekt jouw eigen stroom op en dat is lekker duurzaam en goed voor je portemonnee! Zo maken we Nederland samen duurzamer.
Klantenvertellen
“Ik heb voor Pure Energie gekozen omdat zij al jaren als een van de duurzaamste energieleveranciers uit de bus komen. Het overstappen gi...”
10 Lesley uit Arnhem
Lesley uit Arnhem
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Dintelhaven Rotterdam
Klantenvertellen
“Ik heb voor het eerst een energie abonnement afgesloten. De website is erg duidelijk en alles werd fijn voor mij geregeld. Toen ik nog ...”
9 Arjanne uit Eindhoven
Arjanne uit Eindhoven
Zonnepanelen
Rien gaat voor zongemak
Klantenvertellen
“Groen, transparant en vriendelijke mensen, ik word er blij van.”
9 Danielle uit Ede
Danielle uit Ede
Klantenvertellen
Datacenter Groningen
Klantenvertellen
“De aanvraag en afwikkeling van het contract was snel geregeld met medewerking van een behulpzame medewerker.”
8 Olaf uit Groningen
Olaf uit Groningen
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Maanderbroek Ede
Klantenvertellen
“Je wordt efficient en snel geholpen en het personeel is duidelijk op de hoogte van alle zaken.”
10 Arnold uit Meppel
Arnold uit Meppel
Klantenvertellen
Ze maken het heel gemakkelijk
Klantenvertellen
“Duidelijke website en aanmelding. Supersnelle afhandeling en ontvangstbrief.”
9 Marcel uit Dronten
Marcel uit Dronten
Klantenvertellen
Trebbe Bouw & Ontwikkeling
Klantenvertellen
“Ik heb niets gemerkt van een overgang van Essent naar Pure Energie. Alles is naar tevredenheid geregeld.”
9 Cor uit Hengelo
Cor uit Hengelo
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark Kloosterlanden Deventer
Klantenvertellen
“Tot nu toe zijn zowel de overstap 2 jaar geleden als de jaarverlengingen probleemloos verlopen. Vlotte afwerking jaarafrekeningen, rede...”
9 Willine uit Amsterdam
Willine uit Amsterdam
Klantenvertellen
Netjes en snel geregeld.
Klantenvertellen
“Dit is de 1e keer dat ik direct iemand van een aanbieder aan de lijn kreeg, zonder wachttijd. De gevraagde informatie werd mij snel en ...”
10 Theo uit Hoofddorp
Theo uit Hoofddorp
Klantenvertellen
Meilink Nederland
Klantenvertellen
“Het hele 'aansluit' proces verliep uitermate soepel en Pure Energie heeft een goede en vriendelijke klantenservice, dus voor mij is de ...”
9 Diederik uit Vlaardingen
Diederik uit Vlaardingen
Media
Kamperen onder de windmolen
Klantenvertellen
Uzin Utz Nederland
Windpark
PE Logo zonder Payoff 1080x1080 px RGB
Windpark de Hondtocht Dronten
author image
author image