Header Vaste leveringskosten

De Pure Energie Meter

Nóg beter inzicht in je energieverbruik

De extra voordelen van de Pure Energie Meter

De Pure Energie Meter (PEM) is klein kastje dat je aansluit op de slimme meter in je meterkast. Dit apparaat verzamelt verbruiksdata die je kunt inzien met de Pure Energie App. Zo weet je precies welke apparaten impact hebben op je termijnbedrag. Zo kun je op ieder moment van de dag zelf een plannetje maken om energie te
besparen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel je maandelijks betaalt voor je verwarming en verlichting, maar ook voor je apparaten in de keuken. Pak de controle over jouw energieverbruik en bespaar direct gemiddeld 10% op je energieverbruik. Alle verbruiksdata is realtime beschikbaar en kun je dus altijd en overal inzien.
CTA rond Dynamisch energiecontract per uur

Nóg beter inzicht in je energieverbruik

Begin met besparen

Met deze extra functie in de Pure Energie App kun je precies zien hoe jouw energieverbruik is verspreid over de dag en welke apparaten veel stroom verbruiken. Zo zie je in één oogopslag of je energie kunt besparen tijdens het koken, schoonmaken of juist het verwarmen van je woning. Deze extra functie in onze app is alleen beschikbaar met de Pure Energie Meter (PEM).

PEM bestellen
CTA rond apparaten

Per groep inzicht in je energieverbruik

Verbruik per apparaat

De Pure Energie Meter koppelt ontelbare verschillende verbruiksprofielen aan de apparaten in jouw huis en weet op die manier precies welk verbruik bij welke apparaatgroep hoort. Daardoor heb je in met de PEM de unieke mogelijkheid om via de Pure Energie App precies te zien welke apparaatgroepen veel energie verbruiken.

CTA Janneke en Groene Stroom

Speciaal voor klanten van Pure Energie

PEM bestellen

Voor de eenmalige kosten van € 50 ,- ontvang jij een PEM thuis. Na aanvraag controleren wij of er een slimme meter aanwezig is en daarna ontvang je binnen 10 werkdagen de Pure Energie Meter thuis. Je kunt dan direct beginnen met besparen. Het installeren van de Pure Energie Meter is heel eenvoudig, dankzij ons stappenplan.

PEM bestellen
CTA PEM

Speciaal voor bestaande klanten

Bestaande klanten kunnen de Pure Energie Meter met korting bestellen en deze koppelen aan de Pure Energie App.

Meer informatie
CTA Vrouw met baby

Pure Energie Meter voor nieuwe klanten

Nieuwe klanten kunnen na het aanmelden een Pure Energie Meter met korting bestellen via onze app.

Meer informatie
Inzicht in je apparaten

Real-time inzicht in je apparaten

Benieuwd hoe jouw energieverbruik is verspreid over de dag? Met de PEM heb je real-time inzicht in je energieverbruik.

Aan de slag
CTA Vrouw op bank

Hulp nodig bij installeren?

Stappenplan

Heb je hulp nodig bij het installeren van de Pure Energie Meter en de koppeling met de Pure Energie App? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

Bekijk het stappenplan

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Hoe vaak worden de meterstanden van gas en elektriciteit bijgewerkt?

De actuele meetwaarden zijn afhankelijk van de frequentie van de slimme meter. Standaard is dit meestal voor elektra 1 keer per 10 seconden en gas 1 keer per uur. De nieuwste slimme meters kunnen zelfs een hogere frequentie hebben. Heb je een hoog sluipverbruik? Daar kun je wat aan doen. Je kunt sluipverbruik vermijden door je apparaten echt goed uit te zetten. Hebben je apparaten een uitknop? Gebruik die dan liever dan de stand-by knop. Trek de stekkers uit de apparaten die je een langere periode niet gebruikt. Als je meerdere apparaten bij elkaar hebt staan, stop de stekkers dan in een stekkerdoos met een aan-/uitknop en schakel de stekkerdoos na gebruik uit.


Hoe verwerkt Pure Energie mijn gegevens?

We vinden privacy enorm belangrijk. Daarom houden we alleen de gegevens bij die we nodig hebben om jou een uitstekende ervaring te geven met de Pure Energie Meter. Alle bewaarde gegevens worden veilig opgeslagen volgens strikte procedures en privacyvoorwaarden. Meer informatie vind je in de privacyverklaring op onze website.


Meer informatie
Waarom zie ik geen realtime verbruiksdata bij gas?

De frequentie waarmee gas wordt uitgelezen is 1 keer per uur. Het duurt daarom ook langer voordat het verbruik zichtbaar is. Het kan ook zijn dat jouw gas slimme meter niet gekoppeld is aan de slimme meter van elektra. Hierdoor ontvangen wij geen standen van gas en kunnen we hier ook geen data van tonen. Als de gas meter wel gekoppeld is neem dan contact op met de klantenservice.


Kan ik de Pure Energie Meter gebruiken als ik geen klant meer ben?

Nee, dit is niet mogelijk. De Pure Energie Meter werkt alleen als je een energiecontract bij ons hebt. Indien je geen klant meer bij ons bent, kun je de meter niet meer gebruiken. Het is ook niet mogelijk om iemand anders blij te maken met jouw Pure Energie Meter. Iedere Pure Energie Meter heeft namelijk een unieke EAN code welke door ons gekoppeld wordt aan een unieke EAN code van de aansluiting van de klant die de Pure Energie Meter bij ons aanschaft.


Ik heb een andere vraag over de Pure Energie Meter

Heb je een andere vraag over de Pure Energie Meter? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 


Stel je vraag
Heb ik een slimme meter nodig voor het gebruiken van de PEM?

Ja, je hebt een slimme meter nodig voor het gebruiken van de PEM. Zonder slimme meter kunnen we geen gebruiksdata verzamelen.