Header Pure Energie Meter Janneke Groot bestand

De Pure Energie Meter

Nóg beter inzicht in je energieverbruik
CTA Klantenonderzoek Pure Energie

Pure Energie Meter (PEM) is tijdelijk uitverkocht

Op dit moment is de Pure Energie Meter uitverkocht. Dit vinden we uiteraard erg vervelend. Naar verwachting kun je begin maart 2023 de PEM weer bestellen via een speciaal formulier op deze pagina. Tot die tijd kun jij je dagelijkse energieverbruik gewoon inzien via Mijn Pure Energie. 

Inloggen

De extra voordelen van de Pure Energie Meter

De Pure Energie Meter (PEM) is een apparaat dat je aansluit op de slimme meter in je meterkast. Dit apparaat verzamelt verbruiksdata die je kunt inzien met de Pure Energie App. Zo weet je precies welke apparaten impact hebben op je termijnbedrag. Zo kun je op ieder moment van de dag zelf een plannetje maken om energie te

besparen. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel je maandelijks betaalt voor je verwarming en verlichting, maar ook voor je apparaten in de keuken. Pak de controle over jouw energieverbruik en bespaar direct gemiddeld 10% op je energieverbruik. Alle verbruiksdata is realtime beschikbaar en wordt direct in euro's omgerekend.

CTA PEM App Pure Energie

Nóg beter inzicht in je energieverbruik

Begin met besparen

Met deze extra functie in de Pure Energie App kun je precies zien hoe jouw energieverbruik is verspreid over de dag en welke apparaten veel stroom verbruiken. Zo zie je in één oogopslag of je energie kunt besparen tijdens het koken, schoonmaken of juist het verwarmen van je woning. Deze extra functie in onze app is alleen beschikbaar met de Pure Energie Meter (PEM).

PEM bestellen
eb200507 de lutte259

Speciaal voor bestaande klanten

Bestaande klanten kunnen de Pure Energie Meter met korting bestellen en deze koppelen aan de Pure Energie App.

Meer informatie
CTA Deventer zonnepanelen subsidie

Speciaal voor leden van het zon-collectief

Ontvang een Pure Energie Meter bij aanschaf van zonnepanelen in combinatie met het zon-collectief.

Meer informatie
Inzicht in je apparaten

Real-time inzicht in je apparaten

Benieuwd hoe jouw energieverbruik is verspreid over de dag? Met de PEM heb je real-time inzicht in je energieverbruik.

Aan de slag
CTA PEM Apparaten Pure Energie

Per groep inzicht in je energieverbruik

Apparaten

De Pure Energie Meter koppelt ontelbare verschillende verbruiksprofielen aan de apparaten in jouw huis en weet op die manier precies welk verbruik bij welk apparaat hoort. Daardoor heb je in met de PEM de unieke mogelijkheid om via de Pure Energie App precies te zien welke apparaten veel energie verbruiken.

CTA PEM Budget Pure Energie

Houd je maandbudget in de gaten

Budget

Met de Pure Energie Meter kun je in de app precies zien of jouw energieverbruik nog binnen budget blijft. Jouw verbruik is natuurlijk niet iedere maand van het jaar hetzelfde. In de winter verbruik je bijvoorbeeld veel meer gas dan in de zomer, en dat heeft impact op je energiekosten. Daarom berekenen we maandelijks een budget voor je. Blijven je energiekosten maandelijks netjes binnen budget? Dan hoef je op jaarbasis nooit bij te betalen.

CTA Vrouw op bank

Hulp nodig bij installeren?

Stappenplan

Heb je hulp nodig bij het installeren van de Pure Energie Meter en de koppeling met de Pure Energie App? Op deze pagina leggen we stap voor stap uit wat je moet doen.

Bekijk het stappenplan

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen
Hoe vaak worden de meterstanden van gas en elektriciteit bijgewerkt?

De actuele meetwaarden zijn afhankelijk van de frequentie van de slimme meter. Standaard is dit meestal voor elektra 1 keer per 10 seconden en gas 1 keer per uur. De nieuwste slimme meters kunnen zelfs een hogere frequentie hebben. Heb je een hoog sluipverbruik? Daar kun je wat aan doen. Je kunt sluipverbruik vermijden door je apparaten echt goed uit te zetten. Hebben je apparaten een uitknop? Gebruik die dan liever dan de stand-by knop. Trek de stekkers uit de apparaten die je een langere periode niet gebruikt. Als je meerdere apparaten bij elkaar hebt staan, stop de stekkers dan in een stekkerdoos met een aan-/uitknop en schakel de stekkerdoos na gebruik uit.


Hoe verwerkt Pure Energie mijn gegevens?

We vinden privacy enorm belangrijk. Daarom houden we alleen de gegevens bij die we nodig hebben om jou een uitstekende ervaring te geven met de Pure Energie Meter. Alle bewaarde gegevens worden veilig opgeslagen volgens strikte procedures en privacyvoorwaarden. Meer informatie vind je in de privacyverklaring op onze website.


Meer informatie
Waarom komt de data in de PEM niet overeen met de Pure Energie App?

De verbruiksgegevens via de PEM kunnen afwijken van de data in de Pure Energie App. De Pure Energie App gebruikt P4 standen, de Pure Energie Meter gebruikt P1 standen. Doordat beide datastromen niet op exact gelijke momenten meten kan het zijn dat er een klein verschil ontstaat.


Waarom zie ik geen verbruiksdata bij gas?

De frequentie waarmee gas wordt uitgelezen varieert soms van 5 minuten tot 1 uur. Dit is afhankelijk van jouw slimme meter. Het duurt daarom ook langer voordat het verbruik zichtbaar is. Het kan ook zijn dat jouw gas slimme meter niet gekoppeld is aan de slimme meter van elektra. Hierdoor ontvangen wij geen standen van gas en kunnen we hier ook geen data van tonen. Als de gas meter wel gekoppeld is neem dan contact op met de klantenservice.


Hoe wordt het maandbudget berekend?

Het budget is het door jou te verbruiken bedrag in die maand. Wij gebruiken het standaard jaarverbruik dat wij ontvangen van de netbeheerder voor het berekenen van jouw budget. We tonen zowel je budget als je termijnbedrag omdat jouw jaarbudget niet evenredig verdeeld is over het jaar. In de zomer verbruik je relatief minder energie dan in de winter. Als je iedere maand meer verbruikt dan je termijnbedrag adviseren we om je termijnbedrag te verhogen. Dat kan je zelf doen via Mijn Pure Energie. Om te voorkomen dat je moet bijbetalen op de jaarafrekening. Je termijnbedrag is je jaarbudget evenredig verdeeld over twaalf maanden en je budget is je jaarbudget verdeeld over twaalf maanden op basis van hoeveel we verwachten dat je in die maand gaat verbruiken. De tarieven die gebruikt worden voor je budget zijn gelijk aan de tarieven van jouw actieve contract. Het maandbudget wordt als volgt berekend: 12 x jouw termijnbedrag is jouw jaarlijkse termijnbedrag. Het jaarlijkstermijnbedrag wordt verminderd met de vaste leveringskosten. Het restbedrag (bedoeld voor jouw verbruik) wordt verdeeld op basis van jouw jaarlijkse verbruik x een maandfractie. De maandfractie is percentage van het verbruiksprofiel (een spreiding van het verbruik van een grote groep aansluitingen over een jaar) en verschilt van maand tot maand.


Kan ik de Pure Energie Meter gebruiken als ik geen klant meer ben?

Nee, dit is niet mogelijk. De Pure Energie Meter werkt alleen als je een energiecontract bij ons hebt. Indien je geen klant meer bij ons bent, kun je de meter niet meer gebruiken. Het is ook niet mogelijk om iemand anders blij te maken met jouw Pure Energie Meter. Iedere Pure Energie Meter heeft namelijk een unieke EAN code welke door ons gekoppeld wordt aan een unieke EAN code van de aansluiting van de klant die de Pure Energie Meter bij ons aanschaft.


Ik heb een andere vraag over de Pure Energie Meter

Heb je een andere vraag over de Pure Energie Meter? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 


Stel je vraag
Tim

Tim

Medewerker Klantgeluk

Heb je een vraag over de Pure Energie Meter?

Stel je vraag

Tim

Tim

Medewerker Klantgeluk