• A-kwaliteit laadpalen van Blue Current
  • Voordelig thuis opladen zonder wachttijden
  • Geschikte laadpalen voor elke elektrische auto
Header Webpagina laadpalen voor thuis

Laadpalen voor thuis

100% elektrisch thuis opladen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
A-kwaliteit laadpalen van Blue Current Voordelig thuis opladen zonder wachttijden Geschikte laadpalen voor elke elektrische auto

100% elektrisch thuis opladen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
A-kwaliteit laadpalen van Blue Current Voordelig thuis opladen zonder wachttijden Geschikte laadpalen voor elke elektrische auto

Een laadpaal thuis plaatsen, zo geregeld

Heb jij een elektrische auto? Dan is een laadpaal voor thuis erg interessant. Met thuis een laadpaal van Blue Current heb je altijd een oplaadpunt beschikbaar en rijd je voortaan altijd met een volle accu weg. Bij het maken van een keuze voor een laadpaal thuis moet je met verschillende dingen rekening houden. Bijvoorbeeld met de lengte van de kabels en capaciteit van je meterkast.
Er zijn verschillende laadpunten: op de muur of op een paal en juist mét kabel of zonder kabel. Allemaal even slim en zuinig! Het maken van een keuze kan best lastig zijn en daarom helpen we je graag. We hebben alle laadpalen voor je op een rij gezet. Stel zelf je laadpaal samen en ontvang een persoonlijke offerte op maat. Zo weet jij direct waar je aan toe bent.

Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 22 v3

Voordelig thuis opladen

Je betaalt alleen de stroom die jij verbruikt.
Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 35 v2

100% Groen rijden

Met een laadpaal op groene stroom ga je 100% groen op pad.
Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 101

Geen wachttijden

Je hoeft niet meer te wachten tot er ergens een publieke laadpaal vrij is.
Iconenset groen dgroen Tekengebied 1 kopie 13 v3

Altijd een volle accu

Altijd met een volle accu onderweg dankzij jouw laadpaal thuis.
CTA Waarom thuis opladen

Waarom een laadpaal voor thuis?

Voordelen thuis laden

Thuis laden is goedkoper dan wanneer jij je elektrische auto oplaadt bij een openbaar laadpunt. Bovendien hoef jij met een eigen laadpaal voor thuis nooit meer te wachten tot er ergens een laadpaal vrij is. Je betaalt alleen voor je eigen stroom en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage.

Laadpaal samenstellen
CTA Blue Current

Laadpalen van Blue Current

Samen verduurzamen

Elektrisch rijden is de toekomst en bij Pure Energie kijken we graag vooruit. Wij geloven in samen verduurzamen en daarom werken wij samen met Blue Current. Samen hebben we een doel: samen de CO2-uitstoot te verminderen en de aarde beschermen. De laadpalen van Blue Current zijn geschikt voor alle type elektrische auto's en er zit vast een duurzame oplossing tussen die past bij jouw situatie. 

Laadpaal samenstellen
CTA man met laadpaal

Stel zelf je laadpaal voor thuis samen

Laadpaal bestellen

Stel zelf je eigen laadpaal samen aan de hand van een aantal keuzes. De getoonde prijzen zijn inclusief installatie, eventuele paal, loadbalancing en eventuele aanpassing aan je meterkast.

Stel laadpaal samen

Veel gestelde vragen over laadpalen voor thuis

Meer vragen
Wat zijn de voordelen van de slimme Blue Current laadpalen?

Met de slimme oplossingen van Blue Current benut jij je laadpaal voor thuis optimaal. Denk aan het instellen van een maximum vermogen over een groep laadpunten of het automatisch aanpassen van andere apparaten in huis waardoor je jouw elektrische auto sneller kunt opladen. Bovendien kun jij jouw slimme laadpaal op afstand bedienen en monitoren. Veel standaard laadpalen hebben deze functionaliteiten niet en kun je vaak niet beheren op afstand of bijsturen o.b.v. je daadwerkelijke stroomverbruik.


Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?

Bij het installeren van een laadpaal heb je een extra aansluiting nodig in de meterkast, waardoor er vaak aanpassingen gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld het toevoegen van een aparte aardlekschakelaar en groepsschakelaar. Blue Current bekijkt of jouw meterkast geschikt is voor een laadpaal en of deze eventueel naar wens verzwaard moet worden. Dit is nodig om de veiligheid te waarborgen. Dit kan Blue Current voor je regelen. Daarna bekijkt Blue Current ook of jouw slimme meter geschikt is voor de extra optie smart charging. Daarnaast moet er een stroomkabel en een datakabel naar het laadpunt worden gelegd, ook dit wordt door Blue Current verzorgd.


Krijg ik subsidie als ik een laadpaal voor thuis koop?

Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor de aanschaf van een laadpaal voor thuis. Wel kan je subsidie krijgen voor de aanschaf van een elektrische auto, meer informatie hierover lees je op de website van de Rijksoverheid. 


Meer informatie over subsidies
Sluit ik een overeenkomst met Blue Current of met Pure Energie?

Bij Pure Energie geloven wij in samen verduurzamen en daarom werken wij samen met Blue Current. Zodra je jouw laadpaal gekozen hebt, sturen wij jouw gegevens door naar Blue Current. Zij nemen vanaf dan het stokje over. De adviseurs van Blue Current nemen met jou je keuze door en stellen een persoonlijke offerte voor je op. Blue Current verzorgt ook de installatie van jouw laadpaal. De overeenkomst ga je aan met Blue Current en niet met Pure Energie.


Zijn de laadpalen van Blue Current geschikt voor mijn auto?

De laadpalen van Blue Current zijn geschikt voor alle type elektrische auto's en er zit vast een duurzame oplossing tussen die past bij jouw situatie. Alle laadpunten van Blue Current zijn geschikt voor een laadvermogen van 3,7 - 22 kW.


Werken de laadpalen van Blue Current op groene energie?

De laadpalen van Blue Current werken alleen op groene energie als jij ook een energiecontract hebt bij een groene energieleverancier. Elektrisch rijden is duurzaam, maar je doet het helemaal goed als je ook nog eens rijd op groene stroom. Met een laadpaal op groene stroom ga je namelijk 100% groen op pad. Een duurzaam energiecontract kun je eenvoudig afsluiten via onze website.


Kan ik mijn auto elektrisch opladen met stroom van mijn zonnepanelen?

Ja, dat kan! De energie uit jouw zonnepanelen wordt omgevormd naar wisselspanning zodat het teruggeleverd kan worden uit het net. Tegelijkertijd kan deze energie worden gebruikt om de auto op te laden. Als het energieverbruik inclusief opladen van de auto hoger is dan de hoeveelheid energie die wordt opgewekt, dan wordt er geen energie teruggeleverd.


Ontvang ik ook een laadpas bij mijn laadpaal?

Ja, je kunt ook een laadpas bij jouw laadpaal aanvragen. Deze laadpas kun je aanvragen zodra je een laadpaal thuis laat installeren en wordt geleverd door Blue Current via Last Mile Solutions.


Waarom moet ik een abonnement bij Blue Current afsluiten?

Voor de juiste werking van jouw laadpunt levert Blue Current een aantal diensten gedurende de hele levensduur van het apparaat. Blue Current verzorgt de transactieverwerking en de vergoeding van je stroomkosten. De extra optie Smart Charging vereist communicatie en rekenkracht op de server van Blue Current. Zo kunnen ze je een hogere laadsnelheid bieden. De specialisten van Blue Current staan altijd voor je klaar bij vragen of technische problemen. Er is voor gekozen om al deze diensten in een abonnementsvorm aan te bieden en niet in de aankoopprijs.