Header Homepage Pure Energie 5

Hybride warmtepomp kopen

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Bekijk de mogelijkheden

Besparen op je gasverbruik

Goede combinatie met zonnepanelen

Waardevermeerdering voor je huis

4/5 - Beoordeling homeQgo

Bekijk de mogelijkheden

Besparen op je gasverbruik

Goede combinatie met zonnepanelen

Waardevermeerdering voor je huis

4/5 - Beoordeling homeQgo
Vul hieronder je gegevens in
homeQgo

Hoe werkt een warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp en een standaard cv-ketel. Je kunt je woning er een groot deel van het jaar mee verwarmen, maar als het buiten rond het vriespunt is of lager dan springt je cv-ketel bij. De meeste hybride warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water van het verwarmingssysteem te verwarmen. Je bespaart met een hybride warmtepomp ongeveer 50 tot 70 procent op je gasverbruik.

CTA Janneke en Groene Stroom

Is mijn huis geschikt?

Binnen 2 minuten een gratis advies

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Als je je woning duurzaam wilt verwarmen, dan is een hybride warmtepomp een slimme keuze. Of jouw woning ook geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken. Jouw woning moet voldoende geïsoleerd zijn, het systeem waarmee warmte wordt verspreid moet geschikt zijn en je moet voldoende ruimte hebben. Doe de vrijblijvende warmtepomp-check om te kijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp.

Doe de check

Waarom een warmtepomp kopen?

Vanaf 2026 ben je in veel gevallen verplicht om bij vervanging van de cv-ketel over te stappen op een hybride warmtepomp. Een warmtepomp biedt veel voordelen:

Iconenset groen donkergroen financieel

Besparen op gasverbruik

Je verbruikt minder gas en meer stroom. Hierdoor kun je al gauw besparen op je gasverbruik

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Goede woning investering

Door je woning te verduurzamen met een warmtepomp krijgt je woning een beter energielabel

Iconenset groen donkergroen Footprint

Minder CO2-uitstoot

Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot. Een warmtepomp is een duurzame keuze

Iconenset groen donkergroen Percentage

Subsidie mogelijk

De subsidie voor een hybride warmtepomp is  € 2.550 (2024) als je aan de voorwaarden voldoet

CTA Isolatie advies vloer

Kosten van een Hybride warmtepomp

Jouw offerte binnen 2 minuten

De kosten van een hybride warmtepomp zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het vermogen van warmtepomp, de hoogte van de subsidie en de locatie van de warmtepomp. Wel kun je subsidie krijgen op een warmtepomp. Wil je weten wat een hybride warmtepomp voor jouw situatie precies kost? Doe dan de huisscan.

Naar de huisscan
CTA dochter lian

Subsidie warmtepomp

Ontvang € 2.550 subsidie

Er is een aantrekkelijke subsidie voor hybride warmtepompen. Hierdoor wordt het kopen van een warmtepomp direct een stuk interessanter. Voor een hybride warmtepomp met buitenunit met een vermogen van 4 kW en energielabel A++ krijg je 
€ 2.550. Als je binnen 24 maanden een warmtepomp neemt én een deel van je huis laat isoleren (buitenmuren, dak, vloer of ramen), kun je ook isolatie subsidie krijgen. 

Meer informatie
warmtepomp buitenunit

Hybride warmtepomp installeren

Installatie binnen 1 dag

Een hybride warmtepomp installeren kan vaak al binnen 1 werkdag en bestaat uit twee units, waarvan er één buiten komt en één binnen. Tijdens de inspectie kijkt de installateur wat de beste plek is voor de buitenunit. De binnenunit wordt in de buurt van de cv-ketel geïnstalleerd. Wil je ook direct jouw cv-ketel vervangen voor een hr-ketel? Geef dit dan door aan de installateur.

Vrijblijvende offerte

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Is een warmtepomp verplicht?

Vanaf 2026 moet je bij vervanging van de cv-ketel overstappen op een duurzamer alternatief voor de verwarming van jouw woning. In veel gevallen gaat het dan om een hybride warmtepomp. Maar ook een aantal andere manieren om je huis duurzaam te verwarmen zijn straks toegestaan. Volgens de huidige kabinetsplannen zijn dit: stadsverwarming, een all-electric warmtepomp en een lucht-lucht-warmtepomp (airco) als deze zuinig genoeg is.

De verplichting van de hybride warmtepomp moet bijdragen aan de klimaatdoelen. Nederland moet in 2030 55% minder CO2 uitstoten en in 2050 klimaatneutraal zijn. Wie zijn huis verwarmt met een cv-ketel in combinatie met een hybride warmtepomp, verbruikt minder gas en stoot dus minder CO2 uit. 


Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzame oplossing voor het opwarmen van je woning en de voorziening van warm water. Het is een elektrische of hybride installatie die warmte uit de lucht, bodem of grondwater haalt. Zoals beschreven in de klimaatdoelen heeft Nederland als doel om het gasverbruik in Nederland terug te dringen en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Lees in onze blog meer over de werking en effecten van een warmtepomp.


Zo werkt een warmtepomp
Is een hybride warmtepomp rendabel voor mij?

Een hybride warmtepomp geeft je een hogere woningwaarde en een beter energielabel. Voordat je een warmtepomp aanschaft, is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is.

Daarnaast is het handig als je lage temperatuur verwarming als hoofdverwarming hebt, omdat je daarmee het rendement van je warmtepomp verhoogt. Een hybride warmtepomp werkt efficiënter als hij je huis met een lage temperatuur kan verwarmen (35 graden), hoe lager hoe beter. Door de isolatie kun je je huis met een lagere temperatuur verwarmen en je warmtepomp dus efficiënter laten werken. 


Maakt een hybride warmtepomp veel geluid?

Een hybride warmtepomp kan, net als elke andere warmtepomp, geluid maken tijdens het functioneren. De hoeveelheid geluid die geproduceerd wordt hangt af van verschillende factoren, zoals het type warmtepomp, de grootte van de warmtepomp en de omgeving waarin de warmtepomp geïnstalleerd is.

Over het algemeen zijn hybride warmtepompen ontworpen om stil te werken en produceren ze vaak minder geluid dan traditionele verwarmingssystemen, zoals een cv-ketel. De geluidsniveaus van hybride warmtepompen zijn meestal vergelijkbaar met die van een koelkast of een airconditioner.

Als je een offerte aanvraagt voor een hybride warmtepomp, kan onze energieadviseur je adviseren over het juiste type voor jouw wensen. 


Doe de huisscan
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.


Meer over de samenwerking

Verduurzaam ook met

Header Zonnepanelen Friesland Pure Energie

Zonnepanelen

Wek nu zelf groene stroom op met zonnepanelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doe de gratis huisscan en verduurzaam je huis met zonnepanelen.

Naar zonnepanelen
Isolatie Pure Energie Header

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier van je huis verwarmen. Daarnaast is het een duurzame investering die energie bespaart. Ook is het ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Naar vloerverwarming
hr ketel pure energie

HR-ketel

Een HR-ketel is schoner en zuiniger dan een gewone cv-ketel. Daarnaast gebruikt een HR-ketel bijna een kwart minder energie, wat zorgt voor een directe besparing op je energierekening.

Naar HR-ketel
Navigaties Isolatie

Isoleren van je huis

Wil je nog meer verduurzamen? Denk dan aan het isoleren van je woning. Je kunt bij ons terecht voor bodemisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Of kies voor HR++ glas.

Naar isolatie