header warmtepomp kopen Pure Energie

Warmtepomp kopen

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Doe de warmtepompscan

4 / 5 Beoordeling homeQgo

Besparen op je gasverbruik

Goede combinatie met zonnepanelen

Hogere waarde van je huis

Binnen 2 minuten een gratis offerte

Vul je gegevens hieronder in, zodat we je een persoonlijk advies kunnen geven.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een duurzaam apparaat dat warmte uit de lucht, grond of water haalt en deze gebruikt om je huis te verwarmen. Het kan ook het water verwarmen als het je cv-ketel vervangt. Omdat een warmtepomp werkt op stroom en gebruikmaakt van omgevingswarmte, is het een energiezuinige oplossing. Dit betekent dat je minder gas nodig hebt of zelfs helemaal van het gas af kunt met een elektrische warmtepomp. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee, omdat je bespaart op je energierekening.

Welke warmtepompen zijn er?

Er zijn verschillende soorten warmtepompen om je huis te verwarmen. Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en gebruikt zowel stroom als gas. Een all-electric ready warmtepomp kan eerst met een cv-ketel werken, maar is klaar om volledig elektrisch te gaan. Een elektrische warmtepomp verwarmt je huis volledig op stroom en heeft geen gas nodig. Benieuwd welke warmtepomp past bij jouw woning? Doe dan nu de warmtepompscan.

warmtepomp kolommen hybride warmtepomp

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp helpt je cv-ketel om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. De warmtepomp gebruikt stroom en zorgt voor de meeste warmte in huis. Als het erg koud is, helpt de cv-ketel mee. Hierdoor gebruik je gemiddeld 60% minder gas.

Start de scan
warmtepomp kolommen all electric ready warmtepomp

All-electric ready

Een all-electric ready warmtepomp is een slimme tussenstap naar gasloos verwarmen. Als het koud is springt je cv-ketel bij. Is je huis klaar voor de overstap? Dan kun je een boiler toevoegen voor warm water en de cv-ketel verwijderen. Je bespaart 80-100% op je gasverbruik.

Start de scan
warmtepomp kolommen elektrische warmtepomp

Volledig elektrisch

Een elektrische warmtepomp verwarmt je huis met stroom en zorgt ook voor warm water. Hierdoor bespaar je op je energiekosten en vermindert je CO₂-uitstoot met ongeveer 50%. Deze warmtepomp is een goede keuze i.c.m. vloerverwarming en zonnepanelen.

Start de scan
CTA Janneke en Groene Stroom

Is mijn huis geschikt?

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Als je je woning duurzaam wilt verwarmen, dan is een warmtepomp een slimme keuze. Of jouw woning ook geschikt is voor een warmtepomp, hangt af van verschillende zaken. Doe nu de vrijblijvende warmtepomp-check om te kijken of jouw woning geschikt is voor een warmtepomp.

Waarom een warmtepomp kopen?

Iconenset groen donkergroen financieel

Besparen op gasverbruik

Je verbruikt minder gas en meer stroom. Hierdoor kun je al gauw besparen op je gasverbruik

Iconenset groen dgroen Tekengebied huis

Goede woning investering

Door je woning te verduurzamen met een warmtepomp krijgt je woning een beter energielabel

Iconenset groen donkergroen Footprint

Minder CO2-uitstoot

Minder energieverbruik betekent minder CO2-uitstoot. Een warmtepomp is een duurzame keuze

Iconenset groen donkergroen Percentage

Subsidie mogelijk

De warmtepomp is een van de apparaten die valt onder de ISDE subsidie

CTA Isolatie advies vloer

Warmtepomp kosten

De kosten van een warmtepomp zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het vermogen van warmtepomp, de hoogte van de subsidie en de locatie van de warmtepomp. Wel kun je mogelijk subsidie krijgen op een warmtepomp. Wil je weten wat een warmtepomp voor jouw situatie precies kost? Doe dan de warmtepompscan.

CTA dochter lian

Subsidie warmtepomp

Je kunt mogelijk subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. Maar let op het energielabel: alleen warmtepompen met energielabel A++ of hoger komen in aanmerking. Met deze subsidie wordt een warmtepomp nog aantrekkelijker. De hoogte van de subsidie hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen. De warmtepompscan laat je zien welke subsidies er mogelijk zijn.

warmtepomp buitenunit

Warmtepomp installeren

Een warmtepomp installeren kan vaak al binnen 1 werkdag en bestaat uit twee units, waarvan er één buiten komt en één binnen. Tijdens de inspectie kijkt de installateur wat de beste plek is voor de buitenunit. De binnenunit wordt in de buurt van de cv-ketel geïnstalleerd. Wil je ook direct jouw cv-ketel vervangen voor een hr-ketel? Geef dit dan door aan de installateur.

Je huis verder verduurzamen

Header Zonnepanelen Friesland Pure Energie

Zonnepanelen

Wek nu zelf groene stroom op met zonnepanelen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Doe de gratis huisscan en verduurzaam je huis met zonnepanelen.

Naar zonnepanelen
Isolatie Pure Energie Header

Vloerverwarming

Vloerverwarming is de meest comfortabele manier van je huis verwarmen. Daarnaast is het een duurzame investering die energie bespaart. Ook is het ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Naar vloerverwarming
hr ketel pure energie

HR-ketel

Een HR-ketel is schoner en zuiniger dan een gewone cv-ketel. Daarnaast gebruikt een HR-ketel bijna een kwart minder energie, wat zorgt voor een directe besparing op je energierekening.

Naar HR-ketel
Navigaties Isolatie

Isoleren van je huis

Wil je nog meer verduurzamen? Denk dan aan het isoleren van je woning. Je kunt bij ons terecht voor bodemisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie. Of kies voor HR++ glas.

Naar isolatie

Veelgestelde vragen over warmtepompen

Waar kan ik het beste een warmtepomp plaatsen?

Hoewel er geen wettelijke eisen zijn voor de plaatsing van warmtepompen, zijn er wel regels met betrekking tot het geluidsniveau dat ze mogen produceren. De buitenunit wordt vaak aan de achterkant of zijkant van de woning geplaatst, zodat je er minder tegenaan kijkt en minder geluidsoverlast ervaart. Plaatsing op het dak is ook een optie, wat vaak gebeurt in stedelijke gebieden. Het is belangrijk dat de warmtepomp goed bereikbaar blijft voor onderhoud. Daarnaast is het verstandig om bij de plaatsing rekening te houden met de geluidsdruk en de mogelijke impact op de buren.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van je woning en het leveren van warm water. Deze installatie, die elektrisch of hybride kan zijn, onttrekt warmte uit de lucht, bodem of grondwater. In lijn met de klimaatdoelen streeft Nederland ernaar het gasverbruik te verminderen en de CO2-uitstoot drastisch terug te dringen. Lees meer over de werking en voordelen van een warmtepomp in onze blog.

Zo werkt een warmtepomp
Maakt een warmtepomp veel geluid?

Het geluidsniveau hangt af van de grootte van de warmtepomp. Volgens het label Energy related Products (ErP) mogen warmtepompen tot 6 kWh maximaal 65 dB(A) produceren en warmtepompen van 6 tot 12 kWh maximaal 70 dB(A). Om geluidsoverlast van een warmtepomp te voorkomen, zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen:

  • Plaats een geluidskap om de buitenunit
  • De locatie van de warmtepomp speelt een grote rol in het geluidsniveau van een warmtepomp. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het geluid zo min mogelijk wordt weerkaatst of versterkt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de warmtepomp in een smalle doorgang tussen twee muren of in een hoek is geplaatst.
Doe de warmtepompscan
Wat is de terugverdientijd van een warmtepomp?

Hoe snel je de investering in een warmtepomp terugverdient, hangt af van je gasverbruik en de aanschafprijs van de warmtepomp. Doe de warmtepompscan en ontdek wat de terugverdientijd voor jou is.

Start warmtepompscan
Hoe zit het met het onderhoud van een warmtepomp?

Voor een optimale levensduur van je warmtepomp is het aan te raden regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Afhankelijk van het type warmtepomp en de frequentie van het onderhoud, liggen de kosten tussen de € 100 en € 200 per jaar. Als je via onze verduurzamingspartner homeQgo een warmtepomp laat installeren, hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een installateur voor het onderhoud. De installateurs waarmee wij samenwerken, verzorgen namelijk zelf het onderhoud.

Doe de warmtepompscan
Werkt Pure Energie samen met duurzame partners voor het verduurzamen van je huis?

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Goed bezig! Je gaat dan een overeenkomst en samenwerking aan met de installateurs van homeQgo. HomeQgo regelt verder alles: van advies op maat tot installatie. Alle offertes zijn geheel vrijblijvend totdat de installatie staat ingepland. Je zit dus nergens onverwachts aan vast.

Voor alle aanbiedingen en diensten zijn de algemene voorwaarden van homeQgo van toepassing, tenzij anders overeengekomen.

Meer over de samenwerking