Headerfoto Roel 7

Consumentenbond: Pure Energie groenste energieleverancier

Duurzaamheidsrapport Consumentenbond

Hoera! We scoren als enige energiebedrijf in Nederland voor het zevende jaar op een rij een 10 op de ranking in het duurzaamheidsrapport van Consumentenbond, Natuur&Milieu, Greenpeace en WISE. Dat geldt zowel voor de zakelijke als de particuliere consumentenmarkt. 

In het duurzaamheidsrapport scoren we een 10 op alle onderdelen: met welke bronnen wordt stroom geproduceerd? Welke samenstelling heeft de stroom en hoe groen zijn de investeringen van de energieleverancier?

Meer informatie over het duurzaamheidsrapport.

Het groenste energiebedrijf van Nederland

We zijn het enige energiebedrijf in Nederland dat uitsluitend duurzame energie opwekt en niet meer verkoopt dan we zelf opwekken. Energiemakers van weiland tot stopcontact. Zo plaatsten we al 81 windmolens in Nederland en realiseren we al meer dan 25 jaar duurzame energie projecten op het gebied van zon. In de komende drie jaar zullen we ongeveer 50 tot 60 windmolens bouwen en in totaal meer dan 1 miljard kWh groene stroom per jaar opwekken. Daarmee dragen we bij aan een beter milieu en de duurzaamheidsdoelstellingen in Nederland.

Energiemakers

Wij zijn energiemakers

Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie: "we zijn als duurzame energiemakers enorm trots om wéér te zijn uitgeroepen tot groenste energieleverancier. De consument wordt terecht steeds kritischer en kijkt verder dan alleen het product groene stroom. Energiebedrijven die ook groene stroom aanbieden, maar ondertussen daarnaast ook kolenstroom verkopen raken steeds minder in trek. Het jaarlijkse onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE naar de duurzaamheid van energieleveranciers maakt goed inzichtelijk welke leveranciers nu écht groen bezig zijn. Dat is belangrijk, want alleen dan kan de consument goed vergelijken en een weloverwogen keuze maken”. 

Wil jij weten hoe duurzaam jouw energieleverancier is? Bereken je CO2-footprint in een paar klikken.

Ranking Duurzaamheidsrapport stroomleveranciers

Consumentenbond, Greenpeace, Natuur&Milieu en WISE onderzoeken jaarlijks energieleveranciers op het gebied van stroomopwekking, investeringen, productie, levering en inkoop van stroom van energieleveranciers in Nederland. Elk onderdeel wordt beoordeeld op duurzaamheid op een schaal van 1 tot 10. Samen leveren deze onderdelen een eindcijfer op. Pure Energie scoort een 10 op alle onderdelen.