Consumentenbond 8x groenste header

Bereken jouw energie CO2-footprint

Wij zijn energiemakers

Hoeveel CO2-uitstoot kun jij besparen?

Niet alle groene stroom is écht groene stroom. Veel stroom wordt groen 'gemaakt' met behulp van certificaten uit het buitenland, terwijl die stroom in Nederlandse gas- of kolencentrales wordt opgewekt. Hier hebben we dus te maken met luchtvervuiling,

terwijl we in Nederland wel allemaal groene stroom kopen. Daar schieten we niets mee op, we willen immers Nederland schoner en duurzamer maken.

eb200507 de lutte003 edit

Onze groene energietarieven

Bekijk het actuele aanbod

De groene stroom die jij verbruikt, helpt ons om nog meer duurzame energie in Nederland op te wekken. Samen met onze klanten maken we Nederland duurzamer. Kies ook voor 100% groene stroom en word ook energiemaker!

Bekijk de tarieven
CTA Garanties Mijn Pure Energie Zakelijk

Wat is een CO2-footprint?

Je CO2-footprint is simpel gezegd de oppervlakte van de aarde die jij nodig hebt om te kunnen leven. Als we het hebben over een CO2-footprint hebben we het over de ruimte die nodig is voor de hoeveelheid stroom die je verbruikt, voedsel die je consumeert en afval dat verwerkt moet worden. Stoot jij veel CO2 uit of leef je juist zuinig?

Meer informatie over CO2-footprint
Kennisbank Ecologische voetafdruk verkleinen

Jouw CO2-footprint verkleinen

De gemiddelde CO2-footprint van een Nederlander is ongeveer 5 hectare, terwijl de aarde maar 1,8 hectare voor iedereen heeft. Hoog tijd om je CO2-footprint te verkleinen en zo de schadelijke gevolgen die jouw levensstijl voor het milieu heeft tegen te houden. Met kleine aanpassingen kun jij al jouw CO2-footprint verkleinen.

Lees onze tips