eb201118 pure energie dronten windpark20

Experiment: Meer energieproductie bij lagere windsnelheden

Samenwerking Albatrozz en Pure Energie

Pure Energie zal start-up bedrijf Albatrozz faciliteren door één van haar windturbines in Flevoland tijdelijk om te bouwen tot proefopstelling voor de nieuwe innovatieve technologie van Albatrozz.

Op 29 juni hebben wij een samenwerkingsovereenkomst getekend met start-up bedrijf Albatrozz. Hierdoor krijgt Albatrozz de mogelijkheid om haar nieuwe technologie uit te testen in de praktijk op een echte windturbine.

De technologie van Albatrozz

Albatrozz werkt momenteel aan een innovatieve technologie om het rendement van windmolens aanzienlijk te vergroten. De technologie is afgekeken bij zeevogels zoals de Albatros. De vogels laten hun grote vleugels om de lengteas wiebelen, om daarmee veilig te kunnen landen. Dit oscilleren blijkt enorm veel energie op te leveren.

Deze methode is doorvertaald naar een techniek om de bladen van windmolens meer energie te laten produceren. Het doel hiervan is om een hogere energieproductie te behalen, bij lagere windsnelheden.

De rol van Pure Energie

Door onze windturbine in Flevoland beschikbaar te stellen voor de testfase van de Albatrozz-technologie hopen wij bij te dragen aan nieuwe oplossingen om duurzame energie efficiënter te maken. 

Arthur Vermeulen, directeur Wind. “Ik ben techneut en vind windmolens fantastische machines. Het concept van Albatrozz waarbij meer energie uit de wind wordt gehaald, is een boeiende en innovatieve ontwikkeling, die wij dan ook met belangstelling vervolgen”

Samenwerking

Wij zijn een duurzaam energiebedrijf. Al 25 jaar werken we aan het verduurzamen van Nederland door eigen windmolens en zonneparken te realiseren. Iedereen die wil – zowel particulier als bedrijf –, kan de groenste stroom uit deze windmolens en zonneparken afnemen. 

Vragen over dit project of ook een duurzame en innovatieve samenwerking aangaan?

Neem dan contact op via wind@pure-energie.nl.