HIER opgewekt 2024

Kom jij aanwaaien?

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Op dinsdag 19 maart 2024 van 10.00-18.00 uur is het grootste landelijke evenement voor lokale energie-initiatieven: HIER opgewekt. Wij zijn partner van het evenement, een initiatief van  klimaatstichting HIER. Onze collega’s die lokaal duurzame projecten met windenergie en zonne-energie ontwikkelen, delen hier met plezier hun kennis, ervaringen en beantwoorden vragen van bezoekers. Locatie is de Flint in Amersfoort.

Kennissessie lokaal eigendom duurzame energie

We staan er met een stand en vullen tijdens het middagprogramma samen met Energiecoöperatie Haaksbergen een kennissessie in: Lokaal eigendom betekent samen de handschoen oppakken’. Sinds 2019 werken we op gelijkwaardige basis samen met Energiecoöperatie Haaksbergen. Dat betekent dat we ook samen eigenaar zijn van de zonneparken en het windpark die we lokaal willen realiseren. Kom zeker aanwaaien als je meer wilt weten over lokaal eigendom van duurzame energie.

Bevlogen initiatienemers

HIER opgewekt is een ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij lokale energie-initiatieven: bewonersgroepen, energiecoöperaties, ambtenaren en energieprofessionals. Je doet er nieuwe kennis op, leert van lokale ervaringen en legt contact met mogelijke samenwerkingspartners. Overkoepelend thema voor 2024 isDoor Weer en Wind’. Ook al is de politieke wind gedraaid, lokale initiatieven voor een nieuw en eerlijk energiesysteem waarin iedereen kan meedoen, blijven in beweging. Die inzet verdient een zonnetje.

Programma

Het programma start met een plenaire opening, gevolgd door drie sessierondes over collectief energie besparen, duurzame warmte en opwek van zon- en windenergie. Natuurlijk is er ook een uitgebreide lunch en netwerkborrel.

Meer weten?

Meer informatie over HIER opgewekt of een ticket bestellen? Kijk op HIER opgewekt 2024 | HIER.

Bericht HIERopgewekt Pure Energie 2024 CTA