Jonge mantelzorgers op bezoek bij FC Twente

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Pure Energie heeft 80 kaarten beschikbaar gesteld aan jonge mantelzorgers via Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente voor de wedstrijd FC Twente – FC Groningen. Elke thuiswedstrijd geven we een andere regionale zorginstelling de mogelijkheid een thuiswedstrijd te bezoeken.

1 op de 6 jongeren maakt het mee: thuis is iemand langdurig ziek. Vanwege een beperking, een verslaving of een lichamelijke of psychische ziekte. Vaak helpen deze jongeren thuis mee om de boel draaiende te houden. SIZ Twente ondersteunt deze jongeren in de regio Twente, met bijvoorbeeld ontspanningsactiviteiten, cursussen of persoonlijke begeleiding. 
Een fantastisch initiatief, vinden we bij Pure Energie. Graag dragen we ons steentje bij en zetten we deze jongeren in het zonnetje! Via SIZ hebben we 80 jonge mantelzorgers uitgenodigd om de wedstrijd FC Twente – FC Groningen samen met ons te beleven.

SIZ Twente en FC Twente

Het is voor SIZ Twente niet voor het eerst dat zij FC Twente bezoeken. “Drie jaar geleden hebben we samen met de Rotary Club Enschede voor het eerst de Day of Dreams georganiseerd in de Grolsch Veste”, aldus Wesley Elfers, consulent bij SIZ Twente. “Tijdens deze mega verwendag waren ook diverse mensen van FC Twente zelf aanwezig, zoals Kick van der Val, Eddy Achterberg en Henny Ardesch. De verhalen van de kinderen hebben grote indruk gemaakt op de heren, waardoor ter plekke werd uitgesproken dat deze bijzondere kids vaker in het zonnetje gezet zouden moeten worden. Vanuit die gedachte bezoeken we sindsdien één keer per jaar een wedstrijd van FC Twente. Daarnaast zijn heel veel jonge mantelzorgers en begeleiders trouwens ook fan van FC Twente. Ik heb zelf bijvoorbeeld al 20 jaar een jaarkaart van FC Twente. De persoonlijke betrokkenheid is er dus ook!”.

Met Pure Energie naar een thuiswedstrijd van FC Twente

Werken aan duurzaamheid betekent ook werken aan een duurzame samenleving. Daarom investeren we bij Pure Energie niet alleen in groene energieprojecten, maar doen we ook ons best om op maatschappelijk vlak een bijdrage te leveren. Zo ook met ons hoofdsponsorschap bij FC Twente. Elke thuiswedstrijd stellen we maximaal 100 kaarten beschikbaar aan een sociale (zorg)instelling in de regio. Voldoe jij aan deze eis en wil je met jouw team/cliënten/patiënten naar een wedstrijd? Stuur dan een e-mail naar evenementen@pure-energie.nl.