Officiële wedstrijdvlaggen hergebruikt voor unieke tassen!

Laatst bewerkt op 17 november 2022 1 min
Bericht delen

We hebben de opstellingsvlaggen uit seizoen 2018-2019 verwerkt tot unieke, limited edition sporttassen. Door de vlaggen te verwerken tot tassen hebben de materialen een nieuwe functie gekregen die voor altijd mee gaan.

Er zijn 100 tassen gemaakt van de officiële Pure Energie vlaggen die bij elke thuiswedstrijd werden getoond aan de fans in De Grolsch Veste. De vlaggen zijn verwerkt in een sociale werkplaats in Nederland onder leiding van UpXycle. Zij zetten zich in om sportproducten om te zetten tot nieuwe en functionele attributen.

Door oude materialen om te zetten tot tasjes wordt er afval gereduceerd, materiaal hergebruikt en werkgelegenheid gecreëerd.

‘’Het is zonde om materialen weg te gooien als er voor de fans een nieuwe mooi product van gemaakt kan worden. Wie wil er nou geen tas van een echt gebruikt FC Twente product? ‘’ Aldus Mandy Wolthuis, Communicatie manager bij Pure Energie.

De tasjes worden weggegeven onder FC Twente Stroom klanten en een winactie via FC Twente en Pure Energie.

‘’Het is mooi dat de fans straks echt een stukje FC Twente bij zich kunnen dragen en meewerken aan een betere wereld.’’Aldus Marco Behrens, Manager Commerciële Zaken bij FC Twente.