0f8a7f15f802fb1f5a9f9f9312b91439 600x600

Pure Energie & FC Twente staan op voor de Invictus Games

Hoofdsponsors van de Eredivisieclubs vragen in de zesde speelronde van de Eredivisie aandacht voor de Invictus Games Den Haag 2020, die in mei volgend jaar in het Zuiderpark Den Haag worden georganiseerd. 

 Dit doen we door komend weekend een deel van onze sponsorrechten af te staan. Zo zijn onder andere op de bewegende reclameborden filmpjes te zien van het internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Ook tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard – FC Twente van 15 september wordt aandacht gevraagd voor de Invictus Games.

 

Maatschappelijke rol

Marcel Bovenmars, algemeen directeur van Pure Energie: ''Wij vinden dit een mooie manier om extra aandacht te vragen voor de Invictus Games. Het is goed om nog eens stil te staan bij het feit dat mannen en vrouwen over de hele wereld dagelijks hun eigen leven in de waagschaal stellen om ervoor te zorgen dat anderen in vrijheid kunnen leven. Dat verdient een groot compliment en maakt dat we graag bijdragen aan dit initiatief.''

 

Ook Ministerie van Defensie werkt mee

Om het initiatief tot een succes te maken, dragen ook de organisatie van de Invictus Games Den Haag 2020 en het Ministerie van Defensie hun steentje bij. Voorafgaand aan een aantal wedstrijden komen parachutisten de wedstrijdbal op de middenstip afleveren.

 

Invictus Games

De Invictus Games zijn een meerdaags paralympisch sportevenement voor militairen en veteranen die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Het symboliseert de vechtlustige geest van de fysiek of mentaal gewonde militairen. Het laat zien wat je, ondanks je verwondingen, door de kracht van sport kunt bereiken. Het evenement werd in 2014 opgericht door Prins Harry van Engeland. Bij de vijfde editie, die van 9 tot 16 mei in Den Haag wordt gehouden, doen 500 deelnemers uit negentien verschillende landen mee. Zij zijn actief in tien verschillende sporten, waaronder zwemmen, tennis, hardlopen en basketbal. Alles over de Invictus Games lees je hier.