Pure Energie financieel gezond

Meer dan een energieleverancier
Laatst bewerkt op 06 december 2023 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Gezien de ontwikkelingen op de energiemarkt is het niet zo gek dat veel consumenten zich afvragen of hun energieleverancier wel financieel gezond is en dat er behoefte is aan informatie. Al meer dan 25 jaar is Pure Energie een zelfstandig opererend energiebedrijf. Wij hebben een hoge solvabiliteit en zijn een financieel gezond energiebedrijf. We behoren zelfs tot één van de meest gezonde energieleveranciers van Nederland. Bij ons hoef je dus niet bang te zijn dat je zonder energie komt te zitten of dat lopende leveringscontracten eenzijdig worden omgezet of zelfs opgezegd. Dat is bij Pure Energie niet aan de orde.

Meer dan een energieleverancier 

Pure Energie is meer dan alleen een energieleverancier. Wij zijn ook een energieproducent en produceren elektriciteit uit door ons zelf ontwikkelde en gerealiseerde wind- en zonneparken. Daarnaast voorzien wij woningen en bedrijven van duurzame energie installaties en bieden wij ondersteunende diensten aan voor het ontwikkelen en beheren van duurzame projecten.

Het aanbieden van verschillende diensten en producten maakt ons als onderneming minder afhankelijk van alleen het leveren van energie aan particulieren en bedrijven. We genereren onder andere dus ook inkomsten uit de verkoop van geproduceerde energie op de energiemarkt (APX beurs). Pure Energie scoort daardoor zeer gezonde solvabiliteit.

Autoriteit Consument en Markt

De solvabiliteit van alle energieleveranciers wordt door onze toezichthouder (ACM) gemonitord. Wij rapporteren daarover aan de ACM (verplichting). Daarnaast doet de Consumentenbond elk jaar weer onderzoek naar de solvabiliteit van energieleveranciers. Bij het beoordelen van de solvabiliteit wordt gekeken naar de jaarcijfers van de energieleverancier. De solvabiliteit van Pure Energie steeg van 18% (2021) naar 37% in 2022.