Pure Energie wint award voor beste energieleverancier 2019!

Wij zijn energiemakers
Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Met een 8.4 wint Pure Energie de 2e plek voor beste energieleverancier van 2019 via de verkiezing van Gaslicht.com. Van de meer dan 60 energieleveranciers scoort Pure Energie uitstekend op klantenservice, klanttevredenheid en natuurlijk duurzaamheid. Wij leveren alleen zelf opgewekte groene stroom uit onze eigen windmolens en zonneparken in Nederland. Een uniek verhaal van een onafhankelijk, puur Nederlands bedrijf. De Consumentenbond en Greenpeace hebben ons al zeven keer op rij benoemd tot groenste energieleverancier van Nederland met een duurzaamheidscijfer 10! De groenste zijn we dus al, nu willen we ook de allerbeste zijn. Dit jaar zullen we onder andere onze openingstijden verruimen en een eigen slimme app lanceren. Alles om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en hen te helpen energie te besparen. 

Marcel Bovenmars, directeur bij Pure Energie: ''Het is geweldig om te zien dat we onze prestatie van vorig jaar hebben verbeterd. Deze 2e prijs is een beloning voor hard werken en doorzettingsvermogen. Maar onze ambitie reikt verder. We willen onze klanten de beste en meest duurzame service bieden en daarom blijven we ook in de toekomst hard werken aan verbetering van onze dienstverlening. We zullen ons blijven verbeteren om de nummer 1 positie te veroveren. De groenste zijn we al jaren en we willen nu ook de beste worden.”

Over het onderzoek

De Gaslicht.com Award kent vier pijlers. De bevindingen zijn afkomstig van geverifieerde reviews van overstappers via de energievergelijker en van het jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek waarin overstappers 7 maanden na hun aanmelding gevraagd wordt naar hun ervaring. Daarnaast heeft Gaslicht.com eigen criteria opgesteld waarop een leverancier wordt getoetst. Maandelijks geven ze een cijfer voor prijsstelling, facturering, overstapproces, online dienstverlening, klantenservice en contractvoorwaarden. En ook wordt er gekeken naar het aspect duurzaamheid. Elk aspect telt voor een kwart mee in het eindoordeel.

Gaslicht.com heeft als doel om consumenten, instellingen en bedrijven onafhankelijk en objectief te informeren over de diensten en tarieven van energieleveranciers. Als zusterbedrijf van o.a. Bellen.com, LookingforBooking.com en Poliswijzer.nl maakt Gaslicht.com onderdeel uit van de Bencom Group, de onderneming van internetondernemer Ben Woldring. De groep opereert sinds de oprichting in 1998 uitermate succesvol in de markt voor onafhankelijke vergelijkingssites en is marktleider met vergelijkingen voor bellen, internetten, digitale tv, energie en hotelboekingssites.