Header Acht keer de Groenste 3

Wij zijn de groenste energieleverancier van Nederland

Voor de achtste keer op rij

Steeds meer mensen kiezen voor groene stroom, maar hoe groen is de stroom die jij afneemt nu écht? De Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE hebben Pure Energie voor de achtste keer op rij een 10 gegeven in hun duurzaamheidsonderzoek. Hoera! Hiermee is Pure Energie de enige energieleverancier die al acht jaar op rij de groenste van Nederland is.

Eigen energiebronnen uit Nederland

De groenste word je niet zomaar. Wij bouwen zelf windmolens en zonneparken in Nederland. Alleen de groene stroom die we zelf opwekken, verkopen we aan onze klanten. Hiermee weten onze klanten 100% zeker dat hun stroom echt groen is. Stroom uit wind en zon in Nederland. Het duurzaamheidsonderzoek beloont onze werkwijze al acht keer op één rij met een 10! Benieuwd naar alle resultaten? Lisanne Boersma van WISE, een van de initiatiefnemers van het onderzoek, licht kort toe waarom we de groenste zijn:

Kies je eigen windmolen

Klanten van Pure Energie kunnen hun 'eigen' windmolen kiezen. Zo weet jij precies uit welke molen jouw stroom komt. Op dit moment kun je al kiezen uit 74 windmolens. De komende jaren bouwen we tientallen nieuwe windmolens, zodat we nog meer mensen van donkergroene stroom kunnen voorzien. Bekijk al onze projecten en kies de windmolen waarvan jij stroom wilt ontvangen. 

Groen én goed

We zijn er trots op dat we opnieuw de groenste zijn, maar we zijn nog trotser op de waardering die van onze klanten krijgen. Gemiddeld beoordelen onze klanten ons met een 8.1 (bron Klanttevredenheidsonderzoek 2020) en onze NPS (net promotor score) is maar liefst +38. Dit is de hoogste aanbevelingsscore van alle energieleveranciers in Nederland.

En nog belangrijker; bedankt voor de vele goede tips om door te groeien naar een 9. Zo gaan we de komende tijd hard aan het werk met compleet nieuwe 'mijn Pure Energie' omgeving om jullie nog meer gemak te bieden.

Zakelijk de groenste

Pure Energie is ook de aller groenste energieleverancier voor bedrijven. Wij staan als enige bovenaan met een 10 voor duurzaamheid. Het is de derde keer op rij dat we zijn uitgeroepen tot de groenste energieleverancier voor bedrijven. Geen sjoemelstroom, maar alleen écht groene energie. Je vindt het duurzaamheidrapport op onze website. Samen met onze klanten zijn we goed bezig en daar zijn we trots op! Onze marketingmanager Hugo Zoetman licht dat nog verder toe: