Header Warmetruiendag Pure Energie

Warmetruiendag bij Pure Energie

Vandaag is het nationale warmetruiendag en wij doen mee! Jaarlijks organiseert Klimaatverbond Nederland de grootste klimaatactie van Nederland: Warmetruiendag. Wij als groenste energieleverancier kunnen natuurlijk niet achterblijven en daarom zetten ook wij de verwarming 1 graad lager.  

Klimaatakkoord

De overheid heeft klimaatdoelen opgesteld om Nederland te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Hiervoor zijn nationale en internationale doelen afgesproken en daar moet iedereen aan bijdragen, want samenwerken is effectiever. Deze staan in het klimaatakkoord. Nationaal werkt Nederland aan 49% minder uitstoot in 2030 en dit kunnen we alleen samen bereiken. Klimaatverandering is een groot risico voor de aarde, maar ook voor onszelf. Het besparen van energie is nodig om verdere opwarming van de aarde door de uitstoot van CO2 te stoppen. 

Flink besparen 

Of je nou op kantoor bent of thuis, wij draaien de verwarming 1 graad lager en trekken onze dikste trui uit de kast. Meedoen is simpel: zet de verwarming lager en trek een warme trui aan. Elke trui geldt, want je bespaart direct 6% energie en 6% CO2 per graad. Als heel Nederland 1 dag per jaar de verwarming 1 graad lager zet, besparen we samen 3.3 miljoen m³ gas en 2 miljoen euro! Als we allemaal één heel seizoen de verwarming 1 graad lager zetten, besparen we zelfs 350 miljoen euro per jaar.

Duurzame toekomst 

Bij Pure Energie hebben we een duidelijke missie: duurzame energie voor iedereen. Nu, maar ook voor de toekomst. Daarom doet ook onze nieuwe generatie energiemakers mee aan Warmetruiendag. Samen kunnen we meer, dus hoe meer warme truien er uit de kast worden getrokken, hoe meer energie we samen besparen! 

Bekijk onze bespaartips