Zonnepanelen: “Pure Energie maakt het heel gemakkelijk.”

Laatst bewerkt op 17 november 2022 2 min
Bericht delen

Delen

Deel deze pagina op een van de onderstaande platformen.

Sinds dit jaar kun je bij ons niet alleen terecht voor de groenste stroom, maar ook voor zonnepanelen! We hebben al verschillende mensen blij mogen maken met een mooie zonne-installatie. Zo ook Arjan Seppenwoolde uit Hengelo, die met 13 zonnepanelen meer groene stroom opwekt dan hij verbruikt. Lees hieronder over zijn ervaring met zonnepanelen van Pure Energie.

“Pure Energie maakt het heel gemakkelijk. Je hebt één persoon die alles voor je regelt, van de schouw tot en met de BTW vereffening.”, aldus Arjan Seppenwoolde. Sinds woensdag 18 april 2018 liggen er op zijn dak 13 splinternieuwe zonnepanelen. “Het plan om zelf stroom op te wekken hadden we al veel langer in gedachten. De verwachting is dat we met de zonnepanelen van Pure Energie jaarlijks meer stroom opwekken dan wij verbruiken. Dat is toch prachtig.”

Waarom zonnepanelen?

“Waarom ik voor zonnepanelen heb gekozen? Dat is een combinatie van financiën en duurzaamheid. Het is simpelweg een heel goede investering. Het rendement op zonnepanelen is immers relatief hoog. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol. We zijn een paar jaar geleden begonnen met het isoleren van de spouwmuur en nu liggen ook de zonnepanelen op het dak. De volgende stap is het vervangen van de CV ketel door een of meerdere warmtepompen. De gasaansluiting wordt daarmee overbodig en dat is een mooi streven.”

Goede timing van Pure Energie!

“Ik ben heel blij dat we het hebben gedaan. Via de Zon-check wist ik al binnen een paar klikken of mijn dak geschikt was en hoeveel zonnepanelen er op mijn dak geplaatst konden worden. Die informatie wil je op dat moment gewoon snel hebben. De installatie van mijn zonnepanelen verliep soepel en vandaag schijnt het zonnetje direct volop. Goede timing van Pure Energie!”

Terugverdientijd en monitoring.

“De ligging van mijn dak is heel gunstig. Deze ligt echt pal op het zuiden, zonder dat we last hebben van schaduw of andere belemmeringen. De terugverdientijd van mijn zonnepanelen ligt ongeveer op zeven jaar. Alles wat we daarna opwekken is pure winst. Ik kan nu realtime via mijn telefoon of tablet zien hoeveel mijn installatie opwekt. Vandaag staat de teller al bijna op 20 kWh. Dat is meer dan twee keer zo veel als wij in een dag verbruiken.”

Steeds meer duurzaamheid.

“Je ziet ook om je heen dat steeds meer mensen kiezen voor een duurzame oplossing. Alleen al bij ons in de straat zie je tientallen huizen met zonne-installaties. Dat vind ik een mooie ontwikkeling.”

Op ieder moment 100% duurzaam.

“Op de momenten dat we hier zelf niet genoeg energie opwekken, krijgen we groene stroom van Pure Energie. Onze stroom komt dan uit één van hun 70 windmolens in Nederland. We zijn dus op ieder moment van de dag 100% duurzaam”