• Onze merken zijn van A-kwaliteit
  • Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Altijd met 25 jaar vermogensgarantie
Header Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak

Wij zijn energiemakers

Stel je zonnepanelen pakket samen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd met 25 jaar vermogensgarantie
Gratis adviesgesprek in heel Nederland

Stel je zonnepanelen pakket samen

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Altijd met 25 jaar vermogensgarantie
Gratis adviesgesprek in heel Nederland

Zonnepanelen op een schuin dak plaatsen

Zonnepanelen kunnen wij op vrijwel ieder daktype plaatsen. Of je nu een plat dak , rieten dak of een schuin dak hebt, wij bieden voor alle soorten daken een passende oplossing. Het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak heeft veel voordelen.
Met onze zonnepanelen kies je niet alleen voor groene energie, maar geniet je ook van een lagere energierekening. Wil jij ook zonnepanelen op je schuine dak laten plaatsen? Lees hier meer meer over de mogelijkheden, de voordelen en de installatie.

Voordelen van zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen zijn een investering, dus wij zorgen ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Zo kun jij zorgeloos profiteren van zonne-energie.

A-kwaliteit zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat.

Binnen één dag geplaatst

Onze zonnepanelen worden binnen één dag geplaatst door een gecertificeerde installateur.

25 jaar garantie

Op deze onze nieuwe generatie zonnepanelen zit altijd 25 jaar vermogensgarantie. Geen zorgen dus.
Daktypen op dak Pure Energie v2

Montage van zonnepanelen op of in een schuin dak

Hoe werkt het?

Om de zonnepanelen te plaatsen op schuine daken maken onze installateurs gebruik van dakhaken, waaraan ze een rails monteren. Aan deze rails bevestigen ze de zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen in je dak laten plaatsen. Daarbij worden er eerst zonnepanelen gelegd en daarna de dakpannen. Het dak blijft dan één vlakke lijn.

Doe de zonnepanelenscan
eb200507 de lutte152

Kies ook voor zonne-energie

100% groene energie

Zonnepanelen op een schuin dak hebben geen extra ballast nodig en je legt er gemakkelijk een dak mee vol. Een gemiddeld huishouden is al met 15 panelen zelfvoorzienend. Dat betekent dat je genoeg elektriciteit opwekt om alle elektrische apparaten en verlichting te gebruiken, zonder dat je extra stroom hoeft af te nemen. Vraag vandaag nog een offerte aan en begin ook met besparen op je energierekening.

Voor- en nadelen zonnepanelen schuin dak 

Het bevestigen van zonnepanelen op een schuin dak brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat er bij de montage geen extra ballast nodig is om de panelen te verzwaren. Daarnaast is er relatief weinig ruimte nodig om veel zonnepanelen te plaatsen en we hoeven bij de montage geen rekening te houden met de schaduw van de panelen zelf.

De schuinte van het dak bepaalt de hellingshoek en oriëntatie van de zonnepanelen. Zonnepanelen met een oriëntatie op het zuiden leveren het meeste rendement op, maar bij een schuin dak is het niet altijd mogelijk deze richting het zuiden te leggen. Onze specialisten brengen precies in kaart hoeveel zonnepanelen er op het dak passen en wat dit kost. Met deze inzichten berekenen we wat de zonnepanelen ongeveer gaan opleveren.

Doe de dakcheck

Veelgestelde vragen over zonnepanelen