• Onze merken zijn van A-kwaliteit
  • Installatie door gecertificeerde installateurs
  • Extra voordeel via het zon-collectief
Header Zonnepanelen op schuin dak

Zonnepanelen op een schuin dak

Wij zijn energiemakers

Stel je zonnepanelen pakket samen

86% beveelt ons aan. 8.4 / 10 100 84
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Stel je zonnepanelen pakket samen

86% beveelt ons aan. 8.4 / 10 100 84
Onze merken zijn van A-kwaliteit Installatie door gecertificeerde installateurs Extra voordeel via het zon-collectief
Wij regelen de btw-teruggave gratis voor je

Zonnepanelen op een schuin dak plaatsen

Zonnepanelen kunnen wij op vrijwel ieder daktype plaatsen. Of je nu een plat dak , rieten dak of een schuin dak hebt, wij bieden voor alle soorten daken een passende oplossing. Het plaatsen van zonnepanelen op een schuin dak heeft veel voordelen.

Met onze zonnepanelen kies je niet alleen voor groene energie, maar geniet je ook van een lagere energierekening. Wil jij ook zonnepanelen op je schuine dak laten plaatsen? Lees hier meer meer over de mogelijkheden, de voordelen en de installatie.

Voordelen van zonnepanelen op een schuin dak

Zonnepanelen zijn een investering, dus wij zorgen ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Zo kun jij zorgeloos profiteren van zonne-energie.

A-kwaliteit zonnepanelen

Wij werken uitsluitend met A-merken. Jij krijgt de beste zonnepanelen en daardoor het beste resultaat.

Binnen één dag geplaatst

Onze zonnepanelen worden binnen één dag geplaatst door een gecertificeerde installateur.

Btw-teruggave service

De betaalde btw terugvragen was nog nooit zo makkelijk. Je hoeft niets te doen, wij regelen het voor je!

Daktypen op dak Pure Energie v2

Montage van zonnepanelen op of in een schuin dak

Hoe werkt het?

Om de zonnepanelen te plaatsen op schuine daken maken onze installateurs gebruik van dakhaken, waaraan ze een rails monteren. Aan deze rails bevestigen ze de zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen in je dak laten plaatsen. Daarbij worden er eerst zonnepanelen gelegd en daarna de dakpannen. Het dak blijft dan één vlakke lijn.

Vraag een adviesgesprek aan
eb200507 de lutte152

Kies ook voor zonne-energie

100% groene energie

Zonnepanelen op een schuin dak hebben geen extra ballast nodig en je legt er gemakkelijk een dak mee vol. Een gemiddeld huishouden is al met 15 panelen zelfvoorzienend. Dat betekent dat je genoeg elektriciteit opwekt om alle elektrische apparaten en verlichting te gebruiken, zonder dat je extra stroom hoeft af te nemen. Vraag vandaag nog een offerte aan en begin ook met besparen op je energierekening.

Voor- en nadelen zonnepanelen schuin dak 

Het bevestigen van zonnepanelen op een schuin dak brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat er bij de montage geen extra ballast nodig is om de panelen te verzwaren. Daarnaast is er relatief weinig ruimte nodig om veel zonnepanelen te plaatsen en we hoeven bij de montage geen rekening te houden met de schaduw van de panelen zelf.

De schuinte van het dak bepaalt de hellingshoek en oriëntatie van de zonnepanelen. Zonnepanelen met een oriëntatie op het zuiden leveren het meeste rendement op, maar bij een schuin dak is het niet altijd mogelijk deze richting het zuiden te leggen. Onze specialisten brengen precies in kaart hoeveel zonnepanelen er op het dak passen en wat dit kost. Met deze inzichten berekenen we wat de zonnepanelen ongeveer gaan opleveren.

Doe de dakcheck

Vraag een adviesgesprek aan

Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur
Vul je gegevens in
Tom

Tom Wilmink

Duurzaamheid Adviseur

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat is een terugleververgoeding?

 Wanneer je met jouw zonnepanelen méér groene stroom opwekt dan je verbruikt, dan lever je dit terug aan het elektriciteitsnet. Er wordt op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt verbruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt teruggeleverd. Voor de teveel opgewekte stroom die je teruglevert aan het net ontvang je een terugleververgoeding.


Meer informatie
Hoe werkt de salderingsregeling?

Salderen is nog mogelijk tot 2031. Bij de huidige salderingsregeling wordt de opgewekte energie uit zonnepanelen en het energieverbruik op jaarbasis met elkaar verrekend. Er wordt dan op jaarbasis gekeken naar hoeveel energie van het elektriciteitsnet je hebt gebruikt en hoeveel je aan het elektriciteitsnet hebt geleverd. Vanaf 1 januari 2025 wordt de huidige salderingsregeling langzaam afgebouwd. Benieuwd wat de nieuwe salderingsregeling precies inhoudt?


Meer informatie over de nieuwe salderingsregeling
Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

De meeste daken zijn geschikt voor zonnepanelen. De mogelijkheden en opbrengst zijn afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens een gratis adviesgesprek stellen onze adviseurs vragen om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Wij berekenen op afstand precies wat de prestaties van jouw installatie zijn en geven je een advies op basis van kennis en expertise. Doe de gratis dak-check op onze website en vul je gegevens in, dan nemen onze specialisten contact met je op voor een gratis adviesgesprek.


Doe de dakcheck
Kost het produceren van zonnepanelen meer energie dan de besparing?

Nee. De energie die nodig is om een zonnepaneel te produceren en de bijkomende CO2 uitstoot (de energetische terugverdientijd) wordt tussen 1 en 2 jaar geschat. Onze zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.


Wat is de levertijd van jullie zonnepanelen?

Doordat wij werken met een landelijk dekkend installatienetwerk en een eigen voorraad zonnepanelen kunnen we in de regel snel een installatie inplannen. Wel is dit afhankelijk per regio. Onze energieadviseurs informeren je graag over de levertijden. 


Hoe worden mijn zonnepanelen geïnstalleerd en door wie?

Pure Energie werkt met een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs die uitsluitend volgens onze kwaliteitsnormen de zonnepanelen plaatsen. Hiermee ben je verzekerd van een kwalitatieve installatie die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. We doen altijd vooraf een schouw om er zeker van te zijn dat de installatie zoals jij deze wenst ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden. De installatie zelf kan over het algemeen binnen 1 dag geïnstalleerd worden.