20180215 105652

Exportverpakker Meilink kiest voor groene stroom van Pure Energie

Alle vestigingen van exportverpakkingsbedrijf Meilink zijn overgestapt op 100% groene stroom en gas van Pure Energie. Meilink is martkleider in de Benelux als het gaat om industrieel verpakken en werkt al jaren aan het verduurzamen van de organisatie. Met de overstap naar groene energieleverancier Pure Energie bespaart Meilink meer dan 1,2 miljoen kilo CO2 per jaar. Dat is vergelijkbaar met het plaatsen van 60.000 bomen!

“Duurzaam werken zit in ons DNA”, aldus Frederiek Rikken, verantwoordelijk voor het MVO-beleid van Meilink. “De keuze voor groene stroom uit Nederland is voor ons dan ook logisch. Pure Energie is een van de weinige aanbieders van écht groene stroom, en de enige energieleverancier die haar winst ook uitsluitend herinvesteert in wind- en zonne-energieprojecten. Dit donkergroene aspect en het persoonlijke contact hebben ons overtuigd om de overstap te maken”.

De 300 medewerkers van Meilink ontvangen binnenkort een extra voordelig aanbod om zelf over te stappen op Pure Energie. “We vinden het belangrijk om onze collega’s mee te nemen in onze duurzame visie. Daarom bieden we, samen met Pure Energie, een speciale collectiviteitskorting aan op groene stroom en gas.”

De duurzaamheid van Meilink
Het overstappen naar Pure Energie is een mooie stap voorwaarts in het duurzaamheidsbeleid van Meilink. Het bedrijf werkt al jaren aan verduurzaming. Zo plaatste Meilink onlangs nog 440 zonnepanelen op een van de fabriekshallen in Borculo, als aanvulling op de 335 panelen die er al lagen. Ook op het dak van Meilink Boxmeer liggen sinds 2015 363 zonnepanelen. Alle hout dat wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal is voorzien van het FSC- en PEFC-keurmerk. Houtafval wordt gerecycled. Daarnaast sponsort Meilink de drie Nederlandse Solar Teams.