• Voordelige en scherpe energietarieven
  • Gold Standard van het WWF
  • In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
Header Co2 Gecompenseerd Gas bomen Planten

CO2-gecompenseerd gas

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige en scherpe energietarieven Gold Standard van het WWF In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
€ 160,- korting op een vast contract

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige en scherpe energietarieven Gold Standard van het WWF In 1 minuut inzicht in jouw maandbedrag
€ 160,- korting op een vast contract

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Geen gas gebruiken is het beste. De productie van gas en het gebruik ervan zorgen voor CO2-uitstoot. Dat is per definitie slecht voor het milieu. Heb je gas nodig, kies dan voor CO2-gecompenseerd gas. Jouw gasverbruik en dus CO2-uitstoot compenseren we met een bijdrage aan duurzame projecten wereldwijd

Dat doen we volgens de Gold Standard, een keurmerk opgezet door onder andere het WWF, voor projecten die zorgen voor duurzame ontwikkeling met als doel CO2-uitstoot wereldwijd te verminderen. We streven naar schone energie voor iedereen en kiezen altijd voor een zo groen mogelijke oplossing. Kies het energiecontract dat bij jou past. 

CTA Samen Verduurzamen Pure Energie

Samen verduurzamen

CO2-gecompenseerd gas

Groen gas of biogas is schaars in Nederland. Om aan de energiebehoefte van onze klanten te voldoen is ook aardgas nodig. Jouw gasverbruik compenseren we zoveel mogelijk met een bijdrage aan duurzame internationale projecten met het Gold Standard keurmerk. De stroom die wij je leveren is groen. Groene stroom wekken we op met wind en zon in parken die wij zelf ontwikkelen, bouwen en beheren in Nederland. Zo maken we de wereld samen elke dag duurzamer. 

Bekijk duurzame projecten
Windenergie in India

Windenergie in Azië

Duurzaam project

Kies jij voor CO2-gecompenseerd gas, dan dragen wij bij aan duurzame energieprojecten in Azië waarmee we CO2-uitstoot daar helpen voorkomen. We investeren in grote windparken in Azië, namelijk in Tamilnadu en Gujarat. Met deze windparken wordt jaarlijks veel groene stroom opgewekt, waardoor er geen grijze stroom nodig is en CO2-uitstoot wordt voorkomen. 

Kies voor CO2-gecompenseerd gas
CTA Zonnepark India

Zonneparken in Azië

CO2-uitstoot voorkomen

We stimuleren de productie van zonne-energie met een bijdrage aan internationale zonneparken met een Gold Standard keurmerk. Zo compenseren we zoveel mogelijk de CO2-uitstoot bij het gebruik van gas van onze energieklanten in Nederland. Met zonprojecten in India en Bhadla wordt op een duurzame manier stroom opgewekt met zonnepanelen. De zonneparken zijn verdeeld over verschillende regio's en zorgen jaarlijks voor vele kilowatturen schone energie.

CTA dochter lian

CO2-gecompenseerd gas en 100% groene stroom

Energiecontract afsluiten

Met onze scherpe vaste energietarieven heb je een jaar lang zekerheid over je energiekosten. Bekijk onze tarieven groene stroom en CO2-gecompenseerd gas en kies het energiecontract dat bij jou past. 

Bereken energietarief

Antwoorden op vragen over CO2-gecompenseerd gas

Waarom compenseren jullie gas?

Wij compenseren gas omdat we vinden dat het de beste manier is om iets doen aan de uitstoot van CO2 van onze klanten. Beter zou zijn om helemaal geen gas te gebruiken. Dat stimuleren we wel, maar onze energieklanten hebben nog gas nodig. Met compensatie wordt bedoeld dat de uitstoot die hier wordt gerealiseerd ergens anders zoveel mogelijk wordt verminderd. Dat kan door te investeren in projecten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat er groene stroom in plaats van grijze stroom wordt gebruikt. Dat scheelt uitstoot van CO2. De projecten mogen overal ter wereld zijn, omdat het CO2 probleem een wereldwijd probleem is. 


Wat zijn CO2 Gold Standard Certificaten?

Dat zijn certificaten die voldoen aan het Gold Standard-keurmerk. Het Gold Standard-keurmerk is opgericht door onder meer het World Wide Fund for Nature (WWF) voor projecten die zorgen voor duurzame ontwikkeling. Deze projecten hebben als doel om CO2 uitstoot wereldwijd te reduceren.


Meer informatie
Wordt de CO2-uitstoot volledig gecompenseerd?

Hoewel we certificaten (carbon credits) inkopen die op papier evenveel compenseren, is dat een claim die we niet met volledige zekerheid kunnen doen. Het is niet te controleren dat de CO2-uitstoot die hier wordt gedaan ook volledig wordt gecompenseerd elders. Volgens ons is dit de beste manier die nu mogelijk is. Niets doen is geen optie voor ons. 


Wat is groen gas?

Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kunt hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij niet genoeg groen gas inkopen, daarom leveren wij CO2-gecompenseerd gas met het keurmerk Gold Standard dat mede is opgericht door het WWF. Groen gas is in Nederland schaars, en daardoor moeilijk om consistent te leveren. We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten en blijven zoeken naar groene oplossingen.


Meer informatie
Waar komt jullie gas vandaan?

Wij kopen ons gas in via een groothandel die wereldwijd inkoopt uit verschillende landen. Zelf hebben wij geen contracten met gasleveranciers uit het buitenland. Een netwerkbedrijf voor gas mengt vervolgens deze ‘gasstromen’ en vult daarmee de gasleidingen. Het gas dat wij leveren aan onze klanten bestaat dus uit een internationale mix, met gas afkomstig uit verschillende bronnen. Hierdoor is het onmogelijk om te achterhalen welk deel van het gas waarvandaan komt.