• 100% CO2-gecompenseerd gas
  • Tegen de hoogst mogelijke standaard
  • Gold Standard van het WNF
Header Co2 Gecompenseerd Gas bomen Planten

100% CO2-gecompenseerd gas

We zijn energiemakers

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% CO2-gecompenseerd gas Tegen de hoogst mogelijke standaard Gold Standard van het WNF
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Bereken je termijnbedrag

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
100% CO2-gecompenseerd gas Tegen de hoogst mogelijke standaard Gold Standard van het WNF
Kies voor vast, variabel of dynamisch

Wat is CO2-gecompenseerd gas?

Geen gas gebruiken is de beste oplossing, want wie gas verbruikt stoot CO2 uit en dat is per definitie slecht voor het milieu. De CO2 uitstoot bij gebruik van groen gas is hoger dan bij groene stroom. Kies daarom het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas.

Wij compenseren jouw gasverbruik tegen de hoogst mogelijke standaard: Gold Standard van het WNF. Daarmee compenseren we de uitstoot van jouw gasverbruik voor 100% en dragen we samen een steentje bij aan het milieu. Win-win.
CTA Samen Verduurzamen Pure Energie

Samen verduurzamen

CO2-gecompenseerd gas

Groen gas is schaars in Nederland. Daarom compenseren wij voor 100% jouw gasverbruik door te investeren in duurzaamheidsprojecten in Azië. Samen met onze klanten werken we hard om Nederland duurzamer te maken. Als klant help je Nederland te verduurzamen want wij investeren in nieuwe duurzame energieprojecten in Nederland. Zo maken we de wereld samen elke dag een beetje duurzamer.

Bekijk onze compensatieprojecten
Windenergie in India

Windenergie in Azië

Compensatieproject

Door 100% van jouw gasverbruik te compenseren, dragen we bij aan een beter milieu. We investeren in grote windparken in Azië. Deze windparken leveren jaarlijks windenergie op en daarmee zorgen we voor een flinke CO2-besparing.

Kies voor CO2-gecompenseerd gas
CTA Zonnepark India

Zonneparken in Azië

100% CO2-gecompenseerd

We investeren in internationale zonneparken om het gasverbruik van onze klanten 100% compenseren. Door in dit gebied nu op een duurzame manier energie op te wekken met zonnepanelen, wordt de uitstoot van CO2 jaarlijks aanzienlijk verminderd. Een stuk duurzamer dus. De zonneparken zijn verdeeld over verschillende regio's en zorgen jaarlijks voor een flinke CO2-besparing.

Kies voor CO2-gecompenseerd gas
CTA dochter lian

100% CO2-gecompenseerd gas en groene stroom

Energiecontract afsluiten

Met onze vaste energietarieven onder het prijsplafond profiteer jij deze winter van 100% zekerheid over energiecontract. Bekijk onze voordelige en eerlijke groene stroom en CO2-gecompenseerd gastarieven en kies je het energiecontract dat bij jou past.

Bereken energietarief

Meer informatie over CO2-gecompenseerd gas

Compenseren jullie gas?

De CO2 uitstoot van ons gas compenseren we tegen de hoogste mogelijk standaard: CO2 Gold Standard certificaten van het Wereld Natuur Fonds (WNF).


Meer informatie
Wat zijn CO2 Gold Standard Certificaten?

CO2 Gold Certificaten zijn certificaten die wij gebruiken om de uitstoot van CO2 van ons gas te compenseren. Dit is een initiatief van o.a. het Wereld Natuur Fonds (WNF). De hoeveelheid CO2 die we hier uitstoten, wordt dan geneutraliseerd door ergens anders op de wereld dezelfde hoeveelheid CO2 te verminderen. Zo speel je dus quitte. Onze CO2-compensatie certificaten komen uit duurzame projecten van over de hele wereld. Wil je weten welke projecten? Klik dan op de onderstaande button.


Bekijk onze projecten
Wat is groen gas?

Groen gas (biogas) wordt gemaakt uit biomassa. Je kan hier energie van maken door het te vergisten. Groen gas is schaars in Nederland. Op dit moment kunnen wij geen groen gas inkopen en leveren wij het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard.


Meer informatie
Verkopen jullie groen gas?

Wij verkopen geen groen gas of biogas. Wij verkopen het groenste alternatief: CO2-gecompenseerd gas tegen de hoogste standaard: Gold Standard van het WNF. Groen gas is in Nederland schaars, en daardoor moeilijk om consistent te leveren. We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten. Zodra wij de mogelijkheid krijgen om groen gas in te kopen zullen we dit doen.


Waar komt jullie gas vandaan?

Wij kopen ons gas in via een groothandel die wereldwijd inkoopt uit verschillende landen. Zelf hebben wij geen contracten met gasleveranciers uit het buitenland. Een netwerkbedrijf voor gas mengt vervolgens deze ‘gasstromen’ en vult daarmee de gasleidingen. Het gas dat wij leveren aan onze klanten bestaat dus uit een internationale mix, met gas afkomstig uit verschillende bronnen. Hierdoor is het onmogelijk om te achterhalen welk deel van het gas waarvandaan komt.

Wij zouden graag zien dat de herkomst van gas net als bij elektriciteit certificaten van herkomst krijgen en de gasmarkt transparanter wordt. Zoals bij ons alle stroom 100% groen is omdat we het in Nederland opwekken met door onszelf ontwikkelde wind- en zonneparken. Het gas dat wij verkopen is altijd 100% CO2 gecompenseerd volgens de hoogst mogelijke kwaliteit. De zogenaamde 'Gold Standard' van het Wereld Natuur Fonds.