• Voordelige groene stroom tarieven
  • Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete
  • 100% groene stroom uit Nederland
Header Variabel energiecontract

Een variabel energiecontract

Een variabel tarief voor groene stroom

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Wat is een variabel energiecontract?

Een variabel energiecontract is een contract voor onbepaalde tijd en dagelijks opzegbaar. Bij een variabel energiecontract horen variabele energietarieven, waardoor jij nooit teveel betaalt voor energie. Als de prijzen dalen, daalt jouw tarief gewoon mee. De variabele energietarieven wijzigen normaal gesproken 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van tevoren geïnformeerd.

 

Lees meer

CTA variabel energiecontract afsluiten 2

Een variabel energiecontract afsluiten

Groen en flexibel

Je kunt eenvoudig een variabel energiecontract afsluiten. Ongeacht welk energiecontract je kiest, profiteer je bij ons altijd van scherpe tarieven en 100% groene stroom. Aanmelden is zo geregeld: bereken je verbruik, kies je energiecontract en vul je gegevens in. Dan regelen wij de rest. 

Kies voor variabel
CTA Flexibel met een variabel contract

Altijd flexibel met variabele tarieven

Dagelijks opzegbaar

Met een variabel energiecontract kies je voor veranderende tarieven en daarmee dus ook voor flexibiliteit. Dit contract is dagelijks opzegbaar zonder opzegvergoeding. Groen en flexibel! Kies nu ook voor 100% groene stroom uit Nederlandse energiebronnen en stap over! 

Kies voor variabel

Onze variabele energietarieven

Welk contract je ook kiest, er is altijd een contract passend bij jouw situatie. Bij Pure Energie kun je kiezen tussen een variabel, vast of dynamisch energiecontract. Onderstaande variabele energietarieven zijn geldig tot 1 juli 2024.

Direct overstappen? Bereken je termijnbedrag
CTA vast of variabel energiecontract

Vast of variabel energiecontract?

Twijfel je of je bij een nieuw energiecontract moet kiezen voor een vast of variabel energiecontract? Het verschil tussen een vast en variabel energiecontract zit hem in verschillende dingen. Denk aan de looptijd van het contract, de opzegtermijn en de bijbehorende energietarieven.

Lees meer

Dit zeggen onze klanten

8.6/10 KlantenVertellen.nl - Klant beoordeling
3863 mensen 93 % beveelt ons aan. KlantenVertellen.nl
Echte duurzame en groene energie bij een prettige Nederlandse energie-maatschappij.
Duurzaam en groen 10
Bert, Utrecht 20 maart 2024
Als nieuwe klant ben ik snel en goed te woord gestaan door de klantenservice.

Goede communicatie met klant, eerst om info te vragen voor afsluiten van nieuw contract, later toen ik klant was werd mijn mail met een vraag snel en duidelijk beantwoord.

Verder heeft Pure Energie goede prijzen voor stroom en gas, leveren ze groene stroom uit Nederland en krijg je mooie bonus als je contract afsluit.
Goede communicatie met klant 9
Dana, Goudsblom 8 mei 2024
Toen een poos terug Radar Pure Energie als meest groene keuze opwierp, raadde ik mijn ouders aan om de overstap naar Pure Pnergie te maken. Toen bleek dat we ook nog minder hoefden te betalen als dat we voorheen deden. Nu ik op mijzelf woon is Pure energie nog steeds de beste optie.
De beste optie 10
Thijs, Groningen l 23 maart 2024
Overgestapt naar duurzame aanbieder met lokale groene energie en flexibele tarieven. In 1 telefoontje geregeld en verder ontzorgt door kundige medewerkster aan de telefoon. Top.
Super eenvoudige overstap met prima tarieven 10
Bert, Schalkhaar 29 maart 2024
Ik houd van weinig poespas, vriendelijkheid en duidelijkheid.
Duidelijke communicatie, vriendelijke hulpverlening 10
Deborah, Gasselternijveen 30 april 2024
Via de Consumentenbond collectief bij Pure Energie uitgekomen. De overstap was heel simpel en gemakkelijk. Tot nu toe ben ik tevreden met de geleverde service en de communicatie. Ik hoop dit gevoel vast te houden tot einde van mijn contract. Ga zo door dan hou je tevreden klanten die gegarandeerd groene stroom verbruiken.
Tot op heden ben ik tevreden 7
Jos, Swifterbant 14 maart 2024
Wij zijn al 4 jaar klant bij Pure Energie en zijn nog steeds tevreden. Vandaag voor het eerst telefonisch contact opgenomen omdat ik wat vragen had omtrent het verleng aanbod. Ik heb duidelijk en snel antwoord gekregen op mijn vragen, ook was er de tijd om even te sparren. Erg fijn. De app gebruik ik meerdere keren per week, werkt altijd en is overzichtelijk. Vandaag het contract weer met een jaar verlengd en ik blijf dat zeker doen zolang Pure Energie blijft doen wat ze doen.
Top 10
Stefan , Pijnacker 20 maart 2024
Om maximaal en tegen goede voorwaarden groene stroom te krijgen en te leveren ben ik ieder jaar opnieuw op zoek naar de beste aanbieder. Dit jaar Pure Energie. De overstap: zo gepiept!
Overstappen zo gepiept 10
Koen, Almere 5 april 2024
Ik ben van mijn energie leverancier veranderd omdat zij telefonisch niet meer berijkbaar waren. alleen via de app.
Pure energie heeft een goede en snelle klantenservice.
Goede klantenservice 9
Fam. van Neck, Hellevoetsluis 22 mei 2024
Ik vind Pure Energie zo gemakkelijk om mee te werken. Aanmelden voor service was eenvoudig, maar wat ik erg waardeer, is de website. De website is informatief, gemakkelijk te navigeren en bevat zoveel details als iemand zou kunnen vragen. De periodieke afschrijving verloopt naadloos. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de service.
Super geweldig! 10
JH, BoLo 10 mei 2024
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

Variabel Contract Pure Energie

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
Vast Contract Pure Energie

Vast contract

Kies voor een vast energiecontract en profiteer daarmee 1 jaar lang van zekerheid over je energiekosten. Zo heb je geen last van prijsschommelingen.

Kies voor vast
Dynamisch Contract Pure Energie

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch

Vragen over ons variabele energiecontract en energietarieven

Wanneer wijzigen mijn variabele energietarieven weer?

Normaal wijzigen de variabele energietarieven 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. In verband met de sterk fluctuerende marktomstandigheden, kan het zijn dat we het tarief tussentijds moeten wijzigen. Dit kan betekenen dat je tarief omlaag of omhoog gaat. We informeren je altijd minimaal 30 dagen van te voren over een eventuele wijziging. Wij hanteren geen opzegtermijn, zodat variabele klanten op ieder gewenst moment kunnen overstappen.


Wat zijn de vaste en variabele kosten?

Het verschil in de kosten bij een vast- of variabel energiecontract zit hem in de leveringskosten voor stroom en gas. De overige kosten, zoals energiebelasting, netbeheerkosten en de vaste leveringskosten zijn hetzelfde voor vaste en variabele energiecontracten.


Energierekening uitgelegd
Wat is goedkoper, een variabel of een vast energiecontract?

Dat verschilt per situatie en is erg afhankelijk van de startdatum van je energiecontract. Over het algemeen is het vaste energietarief lager dan het variabele energietarief. Toch zijn er op dit moment huishoudens met een vast energiecontract die meer betalen voor energie. Dit betreft de huishoudens die vlak voor de energiecrisis hun energiecontract tegen, toen al, hoge energieprijzen hebben vastgezet.


Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen op dit moment erg onzeker. Verder spelen ook andere factoren een grote rol, zoals bijv. de levering van gas uit andere landen. Deze factoren zijn niet te voorspellen en daardoor zijn prijsontwikkelingen lastig in te schatten. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit van tevoren precies weten.


Wordt mijn termijnbedrag aangepast als de variabele tarieven wijzigen?

We gaan jouw termijnbedrag niet wijzigen naar aanleiding van een variabele tariefswijziging. Wel is het slim om regelmatig te controleren of je termijnbedrag nog past bij je energieverbruik en actuele energietarieven. Zo weet je of je te veel of juist te weinig betaalt voor jouw energie. Pas indien nodig je termijnbedrag eenvoudig aan. Je termijnbedrag controleren en wijzigen kan eenvoudig via onze app of Mijn Pure Energie.

Heb je een conventionele meter en wil je weten of jouw termijnbedrag nog past bij je nieuwe variabele energietarieven? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.