• Voordelige groene stroom tarieven
  • Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete
  • 100% groene stroom uit Nederland
Header Variabel energiecontract

Een variabel energiecontract

Een variabel tarief voor groene stroom

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Variabel contract afsluiten

93% beveelt ons aan. 8.6 / 10 100 86
Voordelige groene stroom tarieven Dagelijks opzegbaar, dus geen opzegboete 100% groene stroom uit Nederland
Profiteer van prijsdalingen

Wat is een variabel energiecontract?

Een variabel energiecontract is een contract voor onbepaalde tijd en dagelijks opzegbaar. Bij een variabel energiecontract horen variabele energietarieven, waardoor jij nooit teveel betaalt voor energie. Als de prijzen dalen, daalt jouw tarief gewoon mee. De variabele energietarieven wijzigen normaal gesproken 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. Klanten worden hierover uiterlijk 30 dagen van tevoren geïnformeerd.

 

Lees meer

CTA variabel energiecontract afsluiten 2

Een variabel energiecontract afsluiten

Groen en flexibel

Je kunt eenvoudig een variabel energiecontract afsluiten. Ongeacht welk energiecontract je kiest, profiteer je bij ons altijd van scherpe tarieven en 100% groene stroom. Aanmelden is zo geregeld: bereken je verbruik, kies je energiecontract en vul je gegevens in. Dan regelen wij de rest. 

Kies voor variabel
CTA Flexibel met een variabel contract

Altijd flexibel met variabele tarieven

Dagelijks opzegbaar

Met een variabel energiecontract kies je voor veranderende tarieven en daarmee dus ook voor flexibiliteit. Dit contract is dagelijks opzegbaar zonder opzegvergoeding. Groen en flexibel! Kies nu ook voor 100% groene stroom uit Nederlandse energiebronnen en stap over! 

Kies voor variabel

Onze variabele energietarieven

Welk contract je ook kiest, er is altijd een contract passend bij jouw situatie. Bij Pure Energie kun je kiezen tussen een variabel, vast of dynamisch energiecontract.

Direct overstappen? Bereken je termijnbedrag
CTA vast of variabel energiecontract

Vast of variabel energiecontract?

Twijfel je of je bij een nieuw energiecontract moet kiezen voor een vast of variabel energiecontract? Het verschil tussen een vast en variabel energiecontract zit hem in verschillende dingen. Denk aan de looptijd van het contract, de opzegtermijn en de bijbehorende energietarieven.

Lees meer

Dit zeggen onze klanten

8.6/10 KlantenVertellen.nl - Klant beoordeling
3916 mensen 93 % beveelt ons aan. KlantenVertellen.nl
Ik belde en er werd meteen opgenomen en ik werd geholpen in het Nederlands. Fijn dat dat ook op deze manier kan.
Klatenservice via telefoon 10
John, Rotterdam 26 juni 2024
Ben diverse keren reeds overgestapt van leverancier maar nog niet eerder ben zo goed geïnformeerd over het verloop van de overstap.
Meerdere keren bericht gekregen over de actuele stand van zaken. Prima.
Perfect op de hoogte gehouden. 10
Rene, Hellevoetsluis 15 juni 2024
Ben overgestapt via een vergelijkingssite en alles blijkt te kloppen zoals aangegeven. Goede samenwerking en snel geregeld!
Simpel overstappen naar Pure Energie!! 10
Hans, Zwolle 28 juni 2024
Ik ben heel tevreden met Pure energie en blij dat ik op deze manier iets positiefs kan doen voor het milieu. Alles verloopt perfect.
Tevreden 9
Masja van Herpen, Delft 5 juli 2024
De overstap is prima verlopen en app werkt goed.
Prima service en app! 10
Rob , Almelo 6 juli 2024
Wij zijn al 4 jaar klant bij Pure Energie en zijn nog steeds tevreden. Vandaag voor het eerst telefonisch contact opgenomen omdat ik wat vragen had omtrent het verleng aanbod. Ik heb duidelijk en snel antwoord gekregen op mijn vragen, ook was er de tijd om even te sparren. Erg fijn. De app gebruik ik meerdere keren per week, werkt altijd en is overzichtelijk. Vandaag het contract weer met een jaar verlengd en ik blijf dat zeker doen zolang Pure Energie blijft doen wat ze doen.
Top 10
Stefan , Pijnacker 20 maart 2024
Aanmelden ging heel makkelijk. Ook bij de verhuizing werd ons contract makkelijk over gezet en uitgebreid.
Duidelijk maandelijks overzicht en je verbruik is prima te volgen in de app.
Prima energieleverancier 10
Joep , Woudenberg 11 juli 2024
Als nieuwe klant ben ik snel en goed te woord gestaan door de klantenservice.

Goede communicatie met klant, eerst om info te vragen voor afsluiten van nieuw contract, later toen ik klant was werd mijn mail met een vraag snel en duidelijk beantwoord.

Verder heeft Pure Energie goede prijzen voor stroom en gas, leveren ze groene stroom uit Nederland en krijg je mooie bonus als je contract afsluit.
Goede communicatie met klant 9
Dana, Goudsblom 8 mei 2024
Voorheen was ik klant van Greenchoice en dat beviel eigenlijk prima, maar door de huidige energiecrisis werd het te duur, gelukkig kon ik gemakkelijk overstappen naar mijn huidige energieleverancier Pure Energie. Die ook een groen hart heeft. Dus helemaal top.
Groene energie voor de scherpste prijs 10
Erik , 's-Hertogenbosch 12 juli 2024
Vooraf een heel helder en duidelijk overzicht over de tarieven, met een duidelijke voorbeeldberekening. Nog even naar andere aanbieders gekeken, maar deze hadden voor mij allemaal slechtere voorwaarden. Ik heb overigens alleen elektriciteit, ons huis is gasloos. Nu ik klant ben heb ik via de website ook snel inzicht in het stroomverbruik. Dat ziet er ook overzichtelijk en duidelijk uit. Zowel inzichtelijk het verbruik in kWh als in Euro's.
Duidelijke informatie over prijzen en kosten 9
Jan, Lelystad 27 juni 2024
Vast, variabel of dynamisch energiecontract

Onze groene stroom contracten

Welk energiecontract je ook kiest, bij Pure Energie ben je altijd verzekerd van 100% groene stroom.

Variabel Contract Pure Energie

Variabel contract

Met een variabel energiecontract heb je flexibele energietarieven. Dit contract is maandelijks opzegbaar zonder boete. Kies voor groen en vrij!

Kies voor variabel
Vast Contract Pure Energie

Vast contract

Kies voor een vast energiecontract en profiteer daarmee 1 jaar lang van zekerheid over je energiekosten. Zo heb je geen last van prijsschommelingen.

Kies voor vast
Dynamisch Contract Pure Energie

Dynamisch contract

Bij een dynamisch contract beweeg je mee met de prijzen op de energiemarkt. Zo bepaal je zelf wat het beste moment is om energie te verbruiken.

Kies voor dynamisch

Vragen over ons variabele energiecontract en energietarieven

Wanneer wijzigen mijn variabele energietarieven weer?

Normaal wijzigen de variabele energietarieven 2 keer per jaar, namelijk op 1 januari en op 1 juli. In verband met de sterk fluctuerende marktomstandigheden, kan het zijn dat we het tarief tussentijds moeten wijzigen. Dit kan betekenen dat je tarief omlaag of omhoog gaat. We informeren je altijd minimaal 30 dagen van te voren over een eventuele wijziging. Wij hanteren geen opzegtermijn, zodat variabele klanten op ieder gewenst moment kunnen overstappen.


Wat zijn de vaste en variabele kosten?

Het verschil in de kosten bij een vast- of variabel energiecontract zit hem in de leveringskosten voor stroom en gas. De overige kosten, zoals energiebelasting, netbeheerkosten en de vaste leveringskosten zijn hetzelfde voor vaste en variabele energiecontracten.


Energierekening uitgelegd
Wat is goedkoper, een variabel of een vast energiecontract?

Dat verschilt per situatie en is erg afhankelijk van de startdatum van je energiecontract. Over het algemeen is het vaste energietarief lager dan het variabele energietarief. Toch zijn er op dit moment huishoudens met een vast energiecontract die meer betalen voor energie. Dit betreft de huishoudens die vlak voor de energiecrisis hun energiecontract tegen, toen al, hoge energieprijzen hebben vastgezet.


Gaan de energieprijzen verder stijgen of dalen?

Het is niet mogelijk om hier voorspellingen over te doen. Mede door de oorlog in Oekraïne zijn de energieprijzen op dit moment erg onzeker. Verder spelen ook andere factoren een grote rol, zoals bijv. de levering van gas uit andere landen. Deze factoren zijn niet te voorspellen en daardoor zijn prijsontwikkelingen lastig in te schatten. Doordat de energieprijs wordt beïnvloed door veel factoren, kan niemand dit van tevoren precies weten.


Wordt mijn termijnbedrag aangepast als de variabele tarieven wijzigen?

We gaan jouw termijnbedrag niet wijzigen naar aanleiding van een variabele tariefswijziging. Wel is het slim om regelmatig te controleren of je termijnbedrag nog past bij je energieverbruik en actuele energietarieven. Zo weet je of je te veel of juist te weinig betaalt voor jouw energie. Pas indien nodig je termijnbedrag eenvoudig aan. Je termijnbedrag controleren en wijzigen kan eenvoudig via onze app of Mijn Pure Energie.

Heb je een conventionele meter en wil je weten of jouw termijnbedrag nog past bij je nieuwe variabele energietarieven? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.